Helppo semifreddo / An easy semifreddo



 
Vieraita  varten kokeilen mielelläni jotain uutta. Ohje saa kuitenkin olla helppo, jottei epäonnistumisen vaaraa ole.

Heinäkuun Glorian ruoassa olikin helpon semifreddon ohje. Koska makean ja suolaisen kombo on mielestäni herkullinen, lisäsin reseptiin vielä suolattuja pistaaseja ja tein annokset suoraan annoskulhoihin.

 Vaniljainen mascarpone-semifreddo

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora vanilla)
250 g mascarponea
1 prk kinuskikastiketta
200 g vadelmia
1 dl kuorittuja, suolattuja pistaaseja rouhittuna

Vatkaa kylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja puolet kinuskikastikkeesta. Kaada puolet seoksesta suorakaiteen muotoiseen kelmutettuun vuokaan tai annosmaljoihin.

Valuta päälle kinuskikastiketta raidoiksi sekä puolet vadelmista ja pistaaseista Lisää loppu jäädykemassa ja laita päälle kinuskikastiketta sekä vadelmia ja pistaaseja.

Peitä vuoka ja anna pakastua n. 3 1/2 h (annosmaljoissa hieman vähemmän aikaa). Älä sekoittele välillä. Kumoa semifreddo tai tarjoa annoskulhoista.



I found in a Finnish food magazine an easy semifreddo recipe. As I like very much the combo of sweet and salty, I added salted pistachios and froze semifreddo in serving bowls.


  Vanilla mascarpone semifreddo



2.5 dl foaming vanilla sauce

250 mascarpone

1 can, abt 300g caramel sauce

200 g raspberries

1 cup shelled, salted pistachios kibbled



Whisk the cold custard until stiff. Add the mascarpone cheese and half of the caramel sauce. Pour half of the mixture in a rectangular baking dish or in serving bowls.


Drizzle with caramel sauce and half of raspberries and pistachios. Add the rest of custard and pour on top rest of the caramel sauce with raspberries and pistachios.


Cover the casserole and let freeze for about 3 1/2 h. Do not stir.

2 kommenttia :

  1. Nam ! Tuo menee kokeiluun ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää, tätä täytyy testata! Täällä on aivan hullaannuttu semifreddoihin, ne nyt vaan on niin herkullisia ja onnistumisprosentti on sen 100 :D.Viimeksi tehtiin lime-valkosuklaasemifreddoa, ei hassumpaa sekään http://heavenlybakings.blogspot.fi/2014/07/valkosuklaa-semifreddo-limesiirapilla.html :)

    Henna

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.