Loistoarvosteluja ja muita viikonloppujuttuja / Excellent reviews and other weekend moments


 
Viikonloppu vietettiin anoppilassa maalla. Sunnuntaina iloittiin Turun Logomolla ensi-iltansa saaneen Kvartetti-näytelmän saaneista loistoarvioista. Anoppini näyttelee näytelmässä, me olimme jo viime viikolla edestakaisin yhtenä iltana Turussa katsomassa kenraalinäytöstä.
 
We spent weekend at countryside. My mother in law is actress and she has returned to the stage in a hit play Quartet in Turku. It had opening night on Friday and got excellent reviews

 

 


 

 


 
Metsään mentiin poimimaan puolukoita, mutta ne olivat aika vähissä. Sen sijaan
tatteihin miltei kompuroi metsässä, niin paljon niitä oli. Muutama kanttarellikin löytyi. Metsä oli täynnä myös muita sieniä, kuten kuin satukirjasta olevia valtavia kärpässieniä. Keskityimme niihin, jotka varmasti tunnistimme ruokasieniksi eli tatteihin ja kanttarelleihin. Korit täyttyivätkin hetkessä. Aurinko paistoi lämpimästi, mutta ruskan alkuakin jo näkyi.
 
We went to forage lingonberries, but came back with buckets full of boletus. Sun warmed wonderfully, but leaves are also turning.
 
  


Lampaatkin nauttivat kuivista, aurinkoisista päivistä laitumella ja Tarmokin torkkui ulkosalla.

Sheeps enjoyed warm, sunny days at the field and Tarmo slept outdoors. 
 Anoppini muisteli sanontaa, jossa ensilunta ennustettiin seitsemän viikon päästä siitä kun hämähäkinvekkoja alkaa ilmaantua paljon pellolle.

Aamukasteisessa heinikossa oli todella paljon hämähäkinseittejä. Tarkoittaako tämä sitä, että ensilumi sataa eteläänkin lokakuun loppupuolella?!?

 My mother in law recalled that if there are lots of spider webs on the ground, the first snow will fall in seven weeks. Does this mean we will have snow already end October?
 
 

Pataleipä on ainoa leipä, jota nykyisin leivon. Varioin joka kerta reseptiä aina hieman, sunnuntaina sämpyläjauhojen joukkoon sekoitettiin kauralesettä.
 
Dutch oven bread is the only bread I bake nowadays, but I vary the recipe every  time a bit.

 

2 kommenttia :

 1. Onnea anopille onnistuneesta roolisuorituksesta :)

  Onpas teillä ollut sienisaalis! En muista olenko koskaan nähnyt noin isoa kanttarellia. Tuostahan
  olisi jo yksinään tehnyt yhden sieniherkun.

  Melko mahtava hämähäkinverkon olet myös bongannut ja Tarmo <3

  VastaaPoista
 2. Tarmo on aina <3

  Kanttarelli oli niin iso, että ensin tutkailimme onko se kanttarelli ollenkaan. Mutta olihan se ja oikein hyväkuntoinenkin vielä. Tatteja oli tosiaan niin paljon, että pikku korit olivat täynnä puolessa tunnissa. Oli helppo sienireissu.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.