Mistä tietää syksyn saapuneen? / Signs of fall

 
 
 

 
Mistä tietää syksyn saapuneen? Kun mieli halajaa pataruokia, tietää kesän väistyneen.
 
Elokuun viimeisenä, joka kalenterin mukaan on vielä kesän viimeinen päivä, hauduttelin possun kasleria porkkanan, omenan, sipulin ja valkosipulin kera. Omenat napattiin sunnuntaikävelyllä Tähtitorninmäellä kasvavasta omppupuusta.
 
Ruskistin lihapalat, lisäsin omenan, porkkanan, sipulin ja valkosipulin lisäksi rautapataan kasvislientä, lorauksen soijaa, Shiracha-kastiketta, fenkolin siemeniä, pippuria sekä tuoretta rosmariinia ja oreganoa. Taas tällainen "fiiliksen ja jääkaapin sisällön mukaan"-haudutusneste. Annoin hautua kolmisen tuntia uunissa.
 
Possupataa tarjottiin tuoreen keitetyn maissin sekä viinietikkaperunoiden kera. Perunoiden ohjeen voitte katsoa täältä reseptistä Mausteiset lohipihvit suola-etikkaperunoiden kera. Samalla voitte äänestää reseptiä. Reseptikilpailun Suomen voittaja pääsee kisaamaan finaaliin Pariisiin ja finaalin voittaja matkaa Cono Surille Chileen.
 
 
 
How do I know autumn has arrived? When I stat to crave for casserole dishes, summer is over.


On lat day of August, officially the last day of summer, I cooked pork loin pork with carrot, apple, onion and garlic. .


Besides meat, I added an apple, carrot, onion and garlic in the iron pot with vegetable stock, a splash of soy sauce, Shiracha sauce, fennel seeds, pepper and fresh rosemary and oregano. I let them simmer about three hours in the oven.


Meat was served with cooked corn and salt-vinegar potatoes. Potato recipe you can find here, and at the same time you can vote (my) recipe.

6 kommenttia :

  1. Moi! Nyt ensimmäistä kertaa täällä kommentoimassa. :) Onpa kauniita kuvia sinulla - pakko kysyä, mitä kameraa ja set uppia käytät? Oikein ihanan kesäistä viikonloppua sinulle! Onpa mahtavaa, kun sai taas edes hetkeksi lämpimän auringon takaisin... Marjo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla olikin ihan kesäaamun tuntua, taidankin unohtaa nuo syksyiset pataruoat ainakin viikonlopuksi.

      Kamerana on ollut kesästä asti Sonyn a6000-minijärkkäri, johon olen oikein mieltynyt. Linssinä yleensä 50 mm/f1.8, välillä zoomilinssi 50-200 mm. Aiempi kamera oli Sonyn NEX-3 (jonka muuten olen myymässä). Isoa järkkäriä en jaksaisi kanniskella mukanani, mutta nyt kuljetan kameraa miltei koko ajan mukana.

      Poista
    2. Kuvankäsittelyyn käytän yleensä ilmaista PhotoScapea, välillä tabletilla Fotoria, kun PhotoScape ei tabletissa toimi.

      Poista
  2. Voi kuinka mun tuli nyt nälkä.. jotenkin en viime päivinä ole jaksanut / pystynyt ruokaa ajattelemaankaan mutta tuollainen lämmin pataruoka kyllä tekisi hyvää niin vatsalle kuin sielullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pataruoat ovat niin helppoja, kun ne valmistuvat aika vähällä vaivalla ja vain paranevat lämmitettäessä. Ne ovat todellista lohturuokaa pehmeine makuineen.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.