Monet pitävät hummuksesta notkeana, miltei juoksevana, minun mieleeni se on koostumukseltaan paksuna.
Viimeksi tein siitä niin ryhdikkään version, että hummusta pystyi helposti pursottamaan kurkkuviipaleiden päälle.
Koska teen hummusta yleensä pienehkön annoksen parin päivän tarpeeksi, ostan purkin Go Greenin luomu- tai muita laadukkaita valkoisia papuja, joista teen hummuksen liottelemisen ja keittämisen sijaan. Kyllä, teen hummuksen valkopavuista kikherneiden sijaan, olen jotenkin mieltyneempi niiden makuun.
Viimeksi tein siitä niin ryhdikkään version, että hummusta pystyi helposti pursottamaan kurkkuviipaleiden päälle.
Koska teen hummusta yleensä pienehkön annoksen parin päivän tarpeeksi, ostan purkin Go Greenin luomu- tai muita laadukkaita valkoisia papuja, joista teen hummuksen liottelemisen ja keittämisen sijaan. Kyllä, teen hummuksen valkopavuista kikherneiden sijaan, olen jotenkin mieltyneempi niiden makuun.
Valkopapuhummus
1 pkt isoja valkopapuja
2 rkl tahinia
½ sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
1 tl juustokuminaa murskattuna
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
suolaa
pippuria
Valuta valkopavut ja soseuta ne tasaiseksi massaksi sauvasekottimella muiden aineiden kanssa.
Valuta päälle oliiviöljyä.
Mikäli haluat hummuksesta notkeampaa, säästä osa purkin nesteestä ja lisää makusi mukaan.
Many like hummus to be almost runny, I like mine quite thick.
Recently I did a version tha was so thick that it was easy to pipe on cucumber slices.
Since I do hummus usually in small doses, I'll buy of high quality organic ality white beans, instead of soaking and cooking. And yes, I use white giant beans, I prefer their taste to chickpeas.
Recently I did a version tha was so thick that it was easy to pipe on cucumber slices.
Since I do hummus usually in small doses, I'll buy of high quality organic ality white beans, instead of soaking and cooking. And yes, I use white giant beans, I prefer their taste to chickpeas.
Hummus of white giant beans
1 can large white beans
2 tablespoons tahini
juice of ½ lemon
1 garlic clove
1 teaspoon of cumin, crushed
1 teaspoon coriander seeds, crushed
salt
pepper
Drain the cwhite beans and puree them to a smooth paste with other ingredients.
Drizzle with olive oil.
If you want to hummus to be softer, save the liquid from the can and add to your taste when pureeing.
Pidän myös enemmän valkopavuista luin kikeistä. Hummusta teen liian harvoin, täytyypä muistaa viikonloppuna! Blogisi on hyvä herättelemään pois niiden vakioruokien äärestä.
VastaaPoistaBlogit, Pinterest ja muut netin kuvavirrat ovat hyviä innoittajia pois niistä vakiruoista. Itse selailen niitä usean kerran viikossa uutta (ruoka)inspistä etsien.
PoistaHummus on kyllä niin hyvää, mutta en ole ikinä tehnyt itse. Ja eihän se ole loppujen lopuksi niin vaikeaa, kuin olen asian mieltänyt.
VastaaPoistaIhana kuva taas ja niin kyllä alkoi tekemään Hummusta. Onneksi on nyt täällä tämä sinun resepti, nam. :)
Anoppilassa ovat isot astiakaapit täynnä kauniita (kuvaus)astioita ja tuo valkoinen lempipenkkini, jonka päällä kuvaan. Tuovat vähän vaihtelua kotona otettuihin kuviin.
Poista