Bon Appetit-lehdestä löytyy aina useampi resepti, jota on pakko päästä kokeilemaan. Ensimmäinen tammikuun numerosta testiin päässyt resepti oli sitrus-avokadosalaatti.
Salaatin seuraksi tein japanilaistyyppisiä täytettyjä paprikoita. Eivät ihan pärjänneet grillatuille täytetyille paprikoille, joita söimme Japanin izakaya-ravintoloissa, mutta ihan kelpo syötävää kuitenkin.
Salaatin seuraksi tein japanilaistyyppisiä täytettyjä paprikoita. Eivät ihan pärjänneet grillatuille täytetyille paprikoille, joita söimme Japanin izakaya-ravintoloissa, mutta ihan kelpo syötävää kuitenkin.
Salaatti paahdetuista sitrushedelmistä ja avokadosta
1 veri- tai tavallinen appelsiini ½ cm paksuisina viipaleina
4 rkl oliiviöljyä, jaettuna
merisuolaa, vastajauhettua pippuria
1/4 pieni punasipuli, ohuina viipaleina
2 rkl tuoretta sitruunamehua
1 nippu vesikrassia tai rucolaa
! dl mintun lehtiä
1 avokado lohkoina
Kuumenna uuni 220 C °. Sekoita appelsiini- ja sitruunaviipaleet 1 rkl öljyssä, levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille; mausta suolalla ja pippurilla. Paahda sitrushedelmiä, silloin tällöin sekoitellen kunnes kunnes viipaleet ovat hieman karamellisoituneet, n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Samaan aikaan sekoita sipuli ja sitruunamehu kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua 5 minuuttia (sipuli pehmenee ja maku pyöristyy hieman).
Lisää paahdetut sitrushedelmät kulhoon sipulin, rucolan ja mintun kera. Pirskota loput 3 rkl öljyä päälle; mausta suolalla ja pippurilla, sekoita.
Lisää avokado ja sekoita salaatin joukkoon.
Broileritäytteiset paprikat
2 rkl rypsiöljyä
250 kg jauhettua broileria
½ keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
½ peukalon kokoine pala inkivääriä, raastettuna
1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
1½ rkl sitruunamehua
½ rkl soijakastiketta
½ tl merisuolaa
3 suippopaprikaa, halkaistuna, siemenet poistettuna
Sivelyyn/dippaukseen
1 rkl vuoksi
3 rkl miriniä
3 rkl soijakastiketta
1 tl hienoa sokeria
250 kg jauhettua broileria
½ keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
½ peukalon kokoine pala inkivääriä, raastettuna
1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
1½ rkl sitruunamehua
½ rkl soijakastiketta
½ tl merisuolaa
3 suippopaprikaa, halkaistuna, siemenet poistettuna
Sivelyyn/dippaukseen
1 rkl vuoksi
3 rkl miriniä
3 rkl soijakastiketta
1 tl hienoa sokeria
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Kuullota öljyä, inkivääriä, valkosipulia ja sipulia pannulla keskilämmöllä. Sekoittele kunnes sipulit ovat läpikuultavia (noin 3 minuuttia). Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita huoneenlämpöön jäähtyneeseen sipuliseokseen jauhettu broileri, sake, soija ja suola. Sekoita hyvin.
Levitä veitsellä runsas määrä seosta paprikoille. Paista uunissa15-17 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Sillä aikaa tee dippikastike
Sekoita kaikki ainekset mikrossa 20-30 sekuntia (kunnes sokeri sulaa) ja sivele broileritäytteelle. Laita ylijäänyt kastike pieneen kulhoon ja tarjoile dippikastikkeena.
There are always at least few recipes in Bon Appetit magazine I wan tto try right away. This time the first recipe in January issue was roasted citrus and avocado salad. I also made stuffed peppers inspired by the delicious grilled peppers we ate at Japan's izakaya restaurants.
Roasted citrus and avocado salad
blood or Valencia orange, sliced 1/8" thick, seeds removed
1 Meyer or regular lemon, sliced 1/8" thick, seeds removed
4 tablespoons olive oil, divided
Kosher salt, freshly ground pepper
1/4 small red onion, thinly sliced
2 tablespoons fresh Meyer or regular lemon juice
1 bunch watercress or arugula, thick stems trimmed
1/2 cup fresh mint leaves
1 avocado, cut into wedges
Preheat oven to 425°. Toss orange and lemon slices with 1 tablespoon oil on a rimmed baking sheet; season with salt and pepper. Roast citrus, tossing occasionally, until lightly charred in spots and starting to caramelize, 10-15 minutes. This makes the citrus flavor more complex. Let cool.
Meanwhile, combine onion and lemon juice in a large bowl; season with salt and pepper and let sit 5 minutes (onion will soften a bit and get slightly sweeter and less harsh).
Add roasted citrus to bowl with onion along with arugula and mint. Drizzle remaining 3 tablespoons oil over; season with salt and pepper and toss everything to combine and coat.
Add avocado and very gently toss until lightly dressed (you don't want to crush the avocado).
Stuffed peppers
2 tbsps vegetable or canola oil
½ lb ground chicken
½ medium onion, finely chopped
½ thumb size ginger, grated
1 garlic clove, finely chopped
1½ tbsp sake
½ tbsp soy sauce
½ tsp kosher salt (or ¼ tsp table salt)
4 long peppers, cut in half,
seeded and membranes removed
For the Dipping/Brushing Sauce
1 tbsp sake
3 tbsp mirin
3 tbsp soy sauce
1 tsp granulated sugar
Preheat oven to 350 degrees.
In a pan over medium/high heat, add oil,
ginger, garlic and onions. Cook until onions are transparent (about 3 minutes).
Transfer mixture into a bowl and let cool (put in fridge or freezer to speed up
the process.) When the mixture is room temperature, add ground chicken, sake,
soy and salt . Mix well with your fingers (not for too long.)
With a knife, spread a generous amount of the
mixture on each piece of pepper. Lay each piece on a tray covered with
aluminum foil (or parchment paper). Bake for 15-17 minutes, until chicken has
cooked through. While peppers are cooking, make your sauce.
Mix all the ingredients and microwave for 20-30
seconds (to melt the sugar). Take peppers out of the oven and with a basting
brush, dab the sauce over each piece. Put leftover sauce in a small bowl and
serve next to stuffed peppersfor dipping.
Oih tähänkö ihanuuteen ne instan puolellakin ihailemani sitruunat tuli. <3
VastaaPoistaSiihenhän ne tulivat. Etsiskelen usein uusia, erilaisia salaattireseptejä perinteisen salaatinlehti-tomaatti-kurkkusalaatin vaihtoehdoksi.
Poista