Pizzan kaksi sukulaista * Sort of pizza in two ways

 




 Viime viikolla teki mieli pizzaa heti alkuviikosta. Päätin siirtää pizzan syönnin viikonloppuun ja tehdä taikinan oikeaoppisesti pitkän kaavan mukaan 00-jauhoista (mm. Stockalta, Eiringistä & Hella ja Herkusta). Taikinan tekovaiheet sinänsä eivät kestä kauaa, mutta taikina vain paranee kun se tekeytyy jääkapissa päivän, jopa kaksi.
 
Ajattelin ensin tehdä vain valkoista pizzaa (=ilman tomaattikastiketta), mutta kun näin Yotam Ottolenghin televisiossa kokkaamassa Istanbulissa "turkkilaista pizzaa" lahmacunia, halusin tehdä myös jotain sen tapaista. Teimmekin siis kaksi erilaista pikkupizzaa.
 
Valkoiseen pizzaan sekoitin turkkilaiseen jugurttiin ripauksen suolaa, pippuria ja kuutioitua Brebirousse d'Argent-juustoa, tähän sopii myös Taleggio-juusto. Levitin seoksen taikinan päälle ja paistoin 230-asteisessa uunissa n. kahdeksan minuuttia. Valmiin pizzan päälle ripoteltiin paljon tuoretta basilikaa. Lopputulos oli herkullinen, perunapizzan ja grillatun Taleggiopizzan väliltä.
 
Lahmacun-versioon sekoitin lampaan jauhelihaan granaattiomenasiirappia, sumakkia (molempia saa Lähi-Idän elintarvikkeita myyvistä liikkeistä), suolaa ja pippuria. Pizzapohjan päälle levitin tahinia ohuelti, ripottelin jauhelihat ja paistoin 230-asteisessa uunissa 8-9 min. Lopuksi ripottelin tomaattikuutioita, granaattiomenan siemeniä ja silputtua lehtipersiljaa sekä lorautin hyvää oliiviöljyä. Kasvissyöjän versiossa jauhelihan voisi korvata vaikka pienillä oliiviöljyssä, sumakissa ja granaattiomenasiirapissa pyöräytetyillä munakoisokuutioilla.


Last week craved for pizza from the beginning of the week on. I decided to make pizza during the weekend and prepare the dough properly by using 00 flour. To make the dough does not take a long time, but the dough will only get better when it sits in the refrigerator for a day or two.
I thought at first to make a white pizza (= without tomato sauce), but when I saw Yotam Ottolenghi on TV cooking  in Istanbul a "Turkish pizza" lahmacun, I wanted to make something like that. So we made two different small pizzas.
For white pizza topping I mixed Turkish yoghurt dash of salt, pepper and diced Brebirousse d'Argent cheese, Taleggio cheese is also a good substitute. I did spread the mixture on the dough and baked a 230 C degree oven for approx. eight minutes. On the baked pizza I sprinkled a lot of fresh basil. The end result was delicious, somwhere between potato pizza and grilled Taleggio pizza.In the Lahmacun version I mixed minced lamb with pomegranate syrup, sumac (both from Middle East grocery stores), salt and pepper. I did spread a thin layer of tahini on the pizza bottom, sprinkled with minced lamb and baked for 230 C degree oven for 8-9 min. Finally, I  topped lachmacun with fresh tomato cubes, pomegranate seeds, chopped parsley and good olive oil. In vegetarian version minced meat could be replaced with small eggpland cubes tossed in olive oil, sumac and pomegranate syrup.

4 kommenttia :

  1. Nam, näitä minun ei pitäisi lukea (lue: kuolata) vaan ainaoastaan 5:2 ohjeita osasta 2 :)
    - seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin tällöin pizza sopii myös 5:2-paaston normaalipäiviin viikonloppua juhlistamaan.

      Poista
  2. Nam, nam, nam. Näyttää mielettömän hyvältä ja taas kivat reseptit joita laittaa mieleen. On tämä mahtava tämä sinun blogi, kun tänne vaan tarvitsee ennen ruokakauppaan menoa tulla hankkimaan inspiraatiota. Kiitos jauhovinkistä, Stockkan herkkuun siis, seuraavalla stadireissulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla jauholla tulee tosiaan hyvä pohja. Pitkä nostatusaika jääkaapissa myös kannattaa muistaa, pizzapohjaan tulee herkullinen sitko ja rapeus.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.