Punajuurisuklaakakku avokadosuklaakuorrutteella * Beet root chocolate cake with avocado chocolate frosting






Ostin edullisen juurespussin, josta lähinnä kiinnostivat palsternakat. Porkkanatkin tuli totta kai käytettyä, mutta pussissa oli myös kolme punajuurta ja niistä en pidä lainkaan.

Mietin pitkän mitä punajuurista voisi tehdä, sillä kelvollisen ruoan poisheittäminen ei ollut järkevä vaihtoehto. Yht'äkkiä muistin lukeneeni punajuuri-suklaakakuista. Pinterestistä löytyi useita vaihtoehtoja. Osa kakun syöjistä oli kuitenkin allergisia pähkinöille ja osa taas herkkiä maitotuotteille, joten sovelsin oman version. Kun kakussa oli juuresta, voisi kuorrutuksestakin tehdä tavanomaisesta poikkeavan. Muistelin hiljattain tekemääni avokadomoussea ja päätin tehdä avokado-suklaakuorrutuksen. Maalla oli vaahterasiirappia sekä viime keväänä tekemääni kuusenkerkkäsiirappia, käytin niitä puolet ja puolet. Agavesiirappi sopii kuorrutukseen myös hyvin.

Kakku sai loistavan vastaanoton. Osa syöjistä, minä mukaan lukien, oli aika skeptisiä etukäteen. Punajuuri antoi mehevyyttä ja syvää väriä, mutta se ei maistunut kakussa lainkaan.

Kakun voi tietysti kuorruttaa siististi, mutta minä halusin tehdä siitä tuollaisen runsaan ja valuneen näköisen.


Suklaa-punajuurikakku suklaa-avokado kuorrutuksella

3 keskikokoista punajuurta (n. 300 g)
300 g hienoa sokeria
3 isoa munaa
250 ml kasviöljyä
75g makeuttamatonta kaakaojauhetta
250g jauhoja
2½ tl ruokasoodaa
ripaus hienoa merisuolaa

Täyte:
2 kypsää avokadoa, puolitettuna ja siemen poistettuna
1 ¼ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 ¼ dl vaahtera-, kuusenkerkkä- tai agavesiirappia
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1 tl vaniljasokeria
ripaus hienoa merisuola
(2 rkl vahvaa kahvia)

Keitä punajuuria 30 minuuttia. Laita punajuuret kylmään veteen heti ja anna seistä yön yli. Aamuun mennessä ne ovat pehmenneet. (Muuten joudut keittämään niitä pitkään). Raasta punajuuret karkeaksi.
Seuraavana päivänä Lämmitä uuni 180 ° C, ja voitele kakkuvuoka (24 cm halkaisijaltaan.
Vatkaa sokeri, munat ja öljy yhdessä. Lisää raastettu punajuuri ja kaakao ja sekoita hyvin. Lopuksi, siivilöi jauhot sekä ruokasooda ja sekoita uudelleen. Kaada seos kakkuvuokaan, tasoita.
Paista noin 35 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kimmoisalta eikä taikinaa enää tartu puiseen testitikkuun. Poista uunista, anna seistä 15 minuuttia ja kumoa ritilälle.
Kakun jäähtyessä tee avokado-suklaakuorrutus. Kaavi avokadojen hedelmäliha monitoimikoneen tai sauvasekoittimeen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja soseuta uudestaan. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

  I bought an inexpensive root vegetable bag, I was mainly interested in the parsnips. Carrots were also of course used, but the bag also had three beets, and I do not like them at all.I wondered what to do with the beets, as to discard good food was not a sensible option. Suddenly remembered that I had seen online beetroot chocolate cakes. In Pinterest I found a number of options. Some of the cake eaters were was allergic to nuts, and some are sensitive to dairy products, so I made my own version. When the cake was made of beetroot, also the icing should be non traditional. I recalled the avocado mousse I made recently and decided to make avocado chocolate frosting. At the countryside I found maple syrup, and spruce shoot syrup I made last spring, I used them in half and half. Agave syrup is also suitable for this frosting.


The cake was loved! Some of the eaters, including me, was pretty skeptical in advance. Beet gave moist sofness and deep color, but it does not taste at all in the cake.


Cake can, of course, be neatly frosted, but I wanted to give it a rustic overflowing look.


Chocolate beetroot cake with chocolate avocado frosting



3 medium beetroot (approx. 300g)
300g caster sugar

3 large eggs
250ml vegetable oil

75g cocoa powder
250g self-raising flour

1½ tsp bicarbonate of soda



For the filling:

2 ripe avocados, halved and pitted
1 ¼ dl unsweetened cocoa powder

1 ¼ dl cup maple, spruce shoot or agave syrup
2 tbsp melted coconut oil

1 tsp vanilla sugar
few pinches fine sea salt

2 tbsp strong brewed coffee (optional)



Boil the beetroot in water for 30 minutes. Put the beetroots in cold water immediately and let stand overnight. They will be tender to the point of a knife in the morning. (Otherwise you need to boil them for a long time). Grate the beetroots coarsely.

The next day preheat the oven to 180°C, and prepare a spring form cake tin (24 cm in diameter) by lightly buttering it.

Beat the sugar, eggs and oil together, either by hand or in a food processor. Add the grated beetroot and cocoa and blend well. Finally, sift in the flour and bicarbonate of soda and mix again. Pour the mixture in the cake tin, smoothing down flat.

Bake for about 35 minutes, until the cake feel springy to the touch. Remove from the oven, let stand for 15 minutes and then gently turn out on to a wire rack.

While the cake cools, make the avocado chocolate frosting .Scoop out the flesh of the avocados and place in the bowl of a food processor. Puree until smooth. Add remaining ingredients and puree again, scraping down the sides of the bowl. Spread on the cake.


8 kommenttia :

  1. Wau, minkä kuuloinen yhdistelmä! Minun suurta herkkua on kaikki kolme: suklaa, avocado ja punajuuri. Täytyy ehdottomasti testata.

    Laitoin blogissani sinulle haasteen tulemaan. Osallistu, jos aihe tuntuu mieluisalta. Pakko ei tietenkään ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuri ei ole suosikkejani, mutta toimii tässä kakussa loistavasti

      Poista
  2. Loistavaa soveltamista! Olen itse tehnyt punajuurisia suklaakuppikakkuja, punajuuri toi tosiaan hieman väriä, mutta makua ei oikeastaan yhtään. Hyvän vastaanoton saivat kuppikakutkin! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokin keino oli keksittävä, kun hyvän ruoan pois heittäminekin tuntui väärältä. Ja suklaa pelastaa kaiken!

      Poista
  3. Wau, miten mehevän näköinen! Kiitos ohjeesta! Punajuuri taitaa toimia aivan kuten porkkanakin kakussa eli tuo väriä ja mehevyyttä, muttei vaikuta makuun kuin positiivisesti ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se taitaa olla. Punajuuren maku hävisi hämmästyttävästi kakkuun.

      Poista
  4. Nam suklaahullu täällä kiittää. Ja juuri tuollaisena herkullisen näköinen. :) Miten avokado toimii kakussa, pitääkö syödä heti pois vai säilyykö miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söimem kakun isolla joukolla loppuun, eli en ole varma miten kuorrutus säilyy. Avokado kyllä tummuu ja makukin voi muuttua, joten ei välttämättä pysy ihan yhtä hyvänä seuraavaan päivään.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.