Ostin edullisen juurespussin, josta lähinnä kiinnostivat palsternakat. Porkkanatkin tuli totta kai käytettyä, mutta pussissa oli myös kolme punajuurta ja niistä en pidä lainkaan.
Mietin pitkän mitä punajuurista voisi tehdä, sillä kelvollisen ruoan poisheittäminen ei ollut järkevä vaihtoehto. Yht'äkkiä muistin lukeneeni punajuuri-suklaakakuista. Pinterestistä löytyi useita vaihtoehtoja. Osa kakun syöjistä oli kuitenkin allergisia pähkinöille ja osa taas herkkiä maitotuotteille, joten sovelsin oman version. Kun kakussa oli juuresta, voisi kuorrutuksestakin tehdä tavanomaisesta poikkeavan. Muistelin hiljattain tekemääni avokadomoussea ja päätin tehdä avokado-suklaakuorrutuksen. Maalla oli vaahterasiirappia sekä viime keväänä tekemääni kuusenkerkkäsiirappia, käytin niitä puolet ja puolet. Agavesiirappi sopii kuorrutukseen myös hyvin.
Kakku sai loistavan vastaanoton. Osa syöjistä, minä mukaan lukien, oli aika skeptisiä etukäteen. Punajuuri antoi mehevyyttä ja syvää väriä, mutta se ei maistunut kakussa lainkaan.
Kakun voi tietysti kuorruttaa siististi, mutta minä halusin tehdä siitä tuollaisen runsaan ja valuneen näköisen.
Suklaa-punajuurikakku
suklaa-avokado kuorrutuksella
3 keskikokoista punajuurta (n. 300 g)
300 g hienoa sokeria
3 isoa munaa
250 ml kasviöljyä
75g makeuttamatonta kaakaojauhetta
250g jauhoja
2½ tl ruokasoodaa
ripaus hienoa merisuolaa
Täyte:
2 kypsää avokadoa, puolitettuna ja
siemen poistettuna
1 ¼ dl makeuttamatonta
kaakaojauhetta
1 ¼ dl vaahtera-, kuusenkerkkä-
tai agavesiirappia
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1 tl vaniljasokeria
ripaus hienoa merisuola
(2 rkl vahvaa kahvia)
Keitä punajuuria 30 minuuttia. Laita
punajuuret kylmään veteen heti ja anna seistä yön yli. Aamuun mennessä ne ovat
pehmenneet. (Muuten joudut keittämään niitä pitkään). Raasta punajuuret
karkeaksi.
Seuraavana päivänä Lämmitä uuni 180
° C, ja voitele kakkuvuoka (24 cm halkaisijaltaan.
Vatkaa sokeri, munat ja öljy yhdessä.
Lisää raastettu punajuuri ja kaakao ja sekoita hyvin. Lopuksi, siivilöi jauhot sekä
ruokasooda ja sekoita uudelleen. Kaada seos kakkuvuokaan, tasoita.
Paista noin 35 minuuttia, kunnes
kakku tuntuu kimmoisalta eikä taikinaa enää tartu puiseen testitikkuun. Poista
uunista, anna seistä 15 minuuttia ja kumoa ritilälle.
Kakun jäähtyessä tee avokado-suklaakuorrutus.
Kaavi avokadojen hedelmäliha monitoimikoneen tai sauvasekoittimeen kulhoon.
Soseuta tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja soseuta uudestaan. Levitä kuorrutus
jäähtyneen kakun päälle.
The cake was loved! Some of the eaters, including me, was pretty skeptical in advance. Beet gave moist sofness and deep color, but it does not taste at all in the cake.
Cake can, of course, be neatly frosted, but I wanted to give it a rustic overflowing look.
Chocolate
beetroot cake with chocolate avocado frosting
3 medium
beetroot (approx. 300g)
300g caster
sugar
3 large eggs
250ml
vegetable oil
75g cocoa
powder
250g
self-raising flour
1½ tsp
bicarbonate of soda
For the
filling:
2 ripe
avocados, halved and pitted
1 ¼ dl
unsweetened cocoa powder
1 ¼ dl cup
maple, spruce shoot or agave syrup
2 tbsp
melted coconut oil
1 tsp
vanilla sugar
few pinches fine
sea salt
2 tbsp
strong brewed coffee (optional)
Boil the
beetroot in water for 30 minutes. Put the beetroots in cold water immediately and
let stand overnight. They will be tender to the point of a knife in the
morning. (Otherwise you need to boil them for a long time). Grate the beetroots
coarsely.
The next day
preheat the oven to 180°C, and prepare a spring form cake tin (24 cm in
diameter) by lightly buttering it.
Beat the
sugar, eggs and oil together, either by hand or in a food processor. Add the
grated beetroot and cocoa and blend well. Finally, sift in the flour and
bicarbonate of soda and mix again. Pour the mixture in the cake tin, smoothing
down flat.
Bake for about
35 minutes, until the cake feel springy to the touch. Remove from the oven, let
stand for 15 minutes and then gently turn out on to a wire rack.
While the
cake cools, make the avocado chocolate frosting .Scoop out the flesh of the
avocados and place in the bowl of a food processor. Puree until smooth. Add
remaining ingredients and puree again, scraping down the sides of the bowl. Spread
on the cake.
Wau, minkä kuuloinen yhdistelmä! Minun suurta herkkua on kaikki kolme: suklaa, avocado ja punajuuri. Täytyy ehdottomasti testata.
VastaaPoistaLaitoin blogissani sinulle haasteen tulemaan. Osallistu, jos aihe tuntuu mieluisalta. Pakko ei tietenkään ole :)
Punajuuri ei ole suosikkejani, mutta toimii tässä kakussa loistavasti
PoistaLoistavaa soveltamista! Olen itse tehnyt punajuurisia suklaakuppikakkuja, punajuuri toi tosiaan hieman väriä, mutta makua ei oikeastaan yhtään. Hyvän vastaanoton saivat kuppikakutkin! :P
VastaaPoistaJokin keino oli keksittävä, kun hyvän ruoan pois heittäminekin tuntui väärältä. Ja suklaa pelastaa kaiken!
PoistaWau, miten mehevän näköinen! Kiitos ohjeesta! Punajuuri taitaa toimia aivan kuten porkkanakin kakussa eli tuo väriä ja mehevyyttä, muttei vaikuta makuun kuin positiivisesti ♥
VastaaPoistaNäinhän se taitaa olla. Punajuuren maku hävisi hämmästyttävästi kakkuun.
PoistaNam suklaahullu täällä kiittää. Ja juuri tuollaisena herkullisen näköinen. :) Miten avokado toimii kakussa, pitääkö syödä heti pois vai säilyykö miten?
VastaaPoistaSöimem kakun isolla joukolla loppuun, eli en ole varma miten kuorrutus säilyy. Avokado kyllä tummuu ja makukin voi muuttua, joten ei välttämättä pysy ihan yhtä hyvänä seuraavaan päivään.
Poista