Ostan usein keväisin ruotsalaisia juhlakauden ruokalehtiä. "Juhlaresepteissä" on paljon kivoja kesäisiä/keväisiä ohjeita ihan arkiruokailuunkin, kunhan vain pienentää määriä.
Suomalainen mansikka on toki parasta ja sen kausi vasta edessäpäin, mutta tein satsin mansikkacurdia espanjalaisista mansikoista Allt om matin reseptillä, eikä sekään hullumpaa ollut. Curdia olemme syöneet paahtoleivän päällä, banaanipannukakkujen kera sekä vaniljajäätelön kaverina.
Suomalainen mansikka on toki parasta ja sen kausi vasta edessäpäin, mutta tein satsin mansikkacurdia espanjalaisista mansikoista Allt om matin reseptillä, eikä sekään hullumpaa ollut. Curdia olemme syöneet paahtoleivän päällä, banaanipannukakkujen kera sekä vaniljajäätelön kaverina.
Mansikkacurd
Viipaloi mansikat,
keitä 5 min limen kuoren, mehun ja dl
sokeria kanssa. Soseuta sauvasekoittimella, anna jäähtyä.
Vispaa keltuaiset 1 dl
sokeria kanssa kattilassa, sekoita joukkoon mansikkasose. Lämmitä kattilassa
kunnes seos muuttuu paksummaksi. Ota liedeltä.
Sekoita paloiteltu voi vähän kerrallaan. Sälytä steriloidussa purkissa jääkaapissa. Curd säilyy n. 3 vkoa.
I often buy Swedish fod magazines. Especially in the spring they are full of easy party recipes that can easily be adopted also to less festive days.
Strawberry season is still at least a month ahead in Finland, but I made curd ith Allt om mat magazine's recipe with Spanish strawberries and it was very good. We have enjoyed cud on toast, topped banana pancakes with it and had it also with vanilla ice cream.
Strawberry curd
1/2 dl + 1 dl sugar
3 egg yolks
150 g strawberries
3 tablespoons lime juice
1 teaspoon grated lime peel
100 g butter cut in pieces
Slice strawberries, cook for 5 min with grated lime peel,
juice and ½ dl of sugar. Puree with a hand mixer, then let cool.
Whisk the egg yolks with 1 cup of sugar in a saucepan, stir
in the strawberry puree. Reheat in a saucepan until the mixture becomes
thicker. Take the pan off the heat.
Mix in the butter in portions. Keep in sterilized jars in
the refrigerator. Curd keeps for approx. 3 weeks.
Eipä tähän voi muuta sanoa kuin NAM :P
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua!
Komppaan Outia, suuri nam ja upeaa viikonloppua! <3
VastaaPoista