Muutama hellepäivä sai etsimään kylmien, helteisiin keleihin sopivien keittojen reseptejä. Löysin pari manteli-valkosipulikeiton ohjetta, joita muuntelemalla tein oman versioni. Kylmä keitto nautittiin bruchetan ja italialaisten leikkeleiden kera.
Toivottavasti hellepäiviä tulee tänä kesänä vielä lisääkin, että tätä keittoa pääsee maistelemaan toistekin.
Kylmä valkosipuli-mantelikeitto
3 valkosipulinkynttä
100 g kuorittuja manteleita
2 viipaletta vaaleaa leipää paahdettuna
1 rkl sherryetikkaa
suolaa
100 g kuorittuja manteleita
2 viipaletta vaaleaa leipää paahdettuna
1 rkl sherryetikkaa
suolaa
mustapippuria
5 dl vettä
½ dl hyvää oliiviöljyä
5 dl vettä
½ dl hyvää oliiviöljyä
paahdettuja mantelilastuja
Pieni valkosipulinkynnet. Ruskista manteleita kuivalla paistinpannulla pari minuuttia. Revi paahdetut leipäviipaleet palasiksi.
Laita tehosekoittimeen valkosipulit, mantelit, leipä, etikka, pippuri, suola ja 5 dl vettä. Aja sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes koostumus on mieleinen. Lisää oliiviöljy tippoina keiton pinnalla, käytä konetta pari kierrosta kunnes öljy on sekoittunut keittoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja etikkaa. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa, tarjoile tuoreiden yrttien ja paahdettujen mantelilastujen kera.
Few hot days made me crave for cold soups. I found few recipes for cold garlic almond soups. I changed them a bit to get my own version. Cold soup was seved with bruschetta and Italian cold cuts.
Cold garlic almond soup
3 cloves garlic
100 g peeled almonds
2 slices white bread, toasted
1 tablespoon sherry vinegar
salt
black pepper
5 dl water
½ cup good olive oil
fresh herbs
toasted slivered almonds
Mince garlic cloves. Brown the almonds in a frying pan with a dry couple of minutes. Tear toasted bread slices into pieces.
Put in a blender the garlic, almonds, bread, vinegar, pepper, salt and 5 dl of water. Drive until smooth. Add water if necessary, until the desired consistency has been reached. Add olive oil in drops on the surface of the soup, run the machine for a couple of rounds until the oil is mixed in the soup. Taste and add more salt and vinegar if necessary. Chill in the refrigerator, serve with fresh herbs and roasted almonds.
Few hot days made me crave for cold soups. I found few recipes for cold garlic almond soups. I changed them a bit to get my own version. Cold soup was seved with bruschetta and Italian cold cuts.
Cold garlic almond soup
3 cloves garlic
100 g peeled almonds
2 slices white bread, toasted
1 tablespoon sherry vinegar
salt
black pepper
5 dl water
½ cup good olive oil
fresh herbs
toasted slivered almonds
Mince garlic cloves. Brown the almonds in a frying pan with a dry couple of minutes. Tear toasted bread slices into pieces.
Put in a blender the garlic, almonds, bread, vinegar, pepper, salt and 5 dl of water. Drive until smooth. Add water if necessary, until the desired consistency has been reached. Add olive oil in drops on the surface of the soup, run the machine for a couple of rounds until the oil is mixed in the soup. Taste and add more salt and vinegar if necessary. Chill in the refrigerator, serve with fresh herbs and roasted almonds.
Ihania tunnelmakuvia taas! Luin ensin huolimattomasti, että "keitto nautittiin italialaisen elokuvan kera" mikä ei sekään olisi ollut huono vaihtoehto :) Itse manteliallergisena jätän suosiolla väliin....pöytäliinasi on syötävän kaunis myös.
VastaaPoistaOlisi keiton seuraksi käynyt joku tyylikäs italialainen leffakin. Pöytäliina on itse asiassa kangasnäyte, joka ei edes ihan täysin peitä pöytää... Taas on blogin lukijoita "huijattu" kuvan rajauksella.
VastaaPoista