Muutamia matkavinkkejä Barcelonaan * Few tips for Barcelona




















 Ihana Barcelonan loma on nyt takana. Oli kuumaa ja kivaa! Totesimme Siipan kanssa, että meillä on aina lomilla kivaa, mieltymykset ja ajatukset kun osuvat hyvin yksiin. Emme ole koskaan riidelleet lomilla(kaan), minä yleensä suunnittelen ja otan selvää nähtävyyksistä, ravintoloista, kulkemisesta jne., mutta molempien tahtiin ja mielen mukaan mennään. 

Opaskirjoista saa hyvän yleiskuvan eri alueista ja mielenkiintoisista nähtävyyksistä, mutta tällekin matkalle parhaat vinkit tulivat ruoka- ja matkailublogeista, Tripadvisorin Barcelona-foormilta ja netin matkailupalstoilta hauilla Barcelona breakfast, brunch, tapas restaurants, city guide, cocktail bars, roof terraces, shopping, transportation jne.

Varsinaisista nähtävyyksistä katsastimme Gaudin Park Guellin ja Sagrada Fanilian kirkon, molempiin voi tilata liput netistä etukäteen ja välttää kätevästi pitkät lippujonot.

Lomaa suunnitellessa törmäsin jatkuvasti varoituksiin Barcelonan taskuvarkaista. Vaikka olen reissannut ympäri maailmaa murehtimatta suuremmin turvallisuudesta ja ollut aiemmin, n. 20 v., sitten Barcelonassa, olin sen verran huolissani, että jätimme sormukset kotiin, Siippa jätti isohkon kellonsakin. Minulla oli sormessa hopeasormus kihlan ja vihkisormuksen sijaan ja ranteessa Japanista ostamani puinen rukousnauha matkan ajan. Pian kyllä totesin, että kuumassa sormet turposivat sen verran, että varas saanut olla melkoinen Houdini vääntääkseen sormukset sormistani. Järjen käyttö ja huolellisuus on silti pakallaan, turistilta näyttämistä kun ei Pohjolan kalpea blondi voi välttää; vilkkailla paikoilla pidin kiinni kameran objektiivista ja käsi oli laukun päällä. Laukun remmi kulki yli olan. Ramblan ihmisvilinää välttelimme, sillä taitaa tapahtua suuri osa taskuvarkauksista. Rahatkin olin hajasijoittanut eri puolille laukkua. Karttaa katselin puhelimesta niin, että selkä oli aina seinää vasten, ettei kukaan pääse tulemaan takaapäin huomaamatta.

Koetimme muistaa juoda paljon, mutta sen verran jalat aina turposivat kuumasta ja päivittäisistä pitkistä kävelyretkistä, että muistutin iltaisin mielestäni "basselia" eli näkemäämme koiraa jolla oli bassetin kroppa ja jalat, mutta russelin pää. Nilkkani olivat samanlaiset makkaraiset. Tungenkin aina matkoilla tyynyn tai varapeiton sijauspatjan alle, jotta saan jalat vähän koholle yön ajaksi ja lisäksi nappaan Wonder legs-tabletteja (luonnontuotekaupoista ja Iherbistä). Aamulla nilkkaluut ovat taas näkyvissä.

Kävelemisen lisäksi käytimme myös metroa ja bussia. Monet näyttivät ostavan kertalippuja junaan lentokentän juna-asemalla. Ne maksavat 4,95€, kun kymmenen matkan lippu, joka käy lentokenttäjunan lisäksi metroissa ja busseissa, maksaa vain 9,95€. Samalla lipulla voi matkustaa useampikin henkilö. Taksitkin olivat halpoja, pari kertaa palasimme hotellille taksilla julkisten sijaan.

Viimeisenä päivänä näimme ihmistornin rakennusta, jos hämmästelitte viimeisiä kuvia postauksessa.

Lisää Barcelonan tapaksista, kattoterasseista, aamiaisista ja ruokahalleista myöhemmin.



Back from Barcelona. A great trip!

It's easy to travel from airport to city by train. I recommend to buy a T10 (ten trip ticket valid for airport train, metro and buses on zone 1), €9,95 instead of  a €4,95 single train ticket. It's also more convinient to use the ticket instead of handling cash on metro stations as there can be pick pockets. We even left my wedding and engagements rings home due to the infamous pickpockets of Barcelona. As a tall Scandinavian blonde I cannot hide I am a tourist, so I wanted to be extra careful with my bag, phone, camera and other belongings.

It would have taken a Houdini to twist rings from my fingers, my ankles and fingers were especially in the evening quite swollen. I took Wonder leg pills and placed a pillow under my mattress to lift up my legs and hey presto, in the mornigns I could see my ankle bones again!

We visited Park Guell and Sagrada Familia, tickets I bough on line beforehand to avoid standing on ticket office lines.

More about Barcelona tapas places, roof terraces, breakfasts and foodm halls later on.

6 kommenttia :

  1. Hyviä vinkkejä ja aivan ihania kuvia ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvattavaa olisi ollut vaikka millä mitalla, mutta ihmisiä oli sen verran liikkeellä, ettei läheskään kaikista kuvaideoista tullut mitään, kun joku oli aina tiellä.

      Poista
  2. Oi, miten ihania Barcelona-kuvia!! Kova matkakuume heräsi näistä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastan lukea muiden matkapostauksia, mutta matkakuumehan niistä aina nousee...

      Poista
  3. Minulle ei koskaan ole sattunut varasta tai edes yritystä Barcelonassa mutta totta kai varovaisuus on hyvästä. Olen kyllä murtanut vasemman nilkkani Ramblaksella kadussa olleen kuopan takia. Onneksi lomareissun viimeisenä päivänä.
    Barcelona on yks suosikkikaupunkini ja taas nousi matkakuume näistä ihanista kuvistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, onneksi oli vika päivä.

      Barcelona ilmeisesti on taskuvarkaiden paratiisi, mutta aika pian huomasin, ettei ryöstäjiä ihan joka kulmalla vaani. Toisaalta kollegaltani vei siistin näköinen mies salkun Pariisissa lentokentän juna-asemalla, ei,ollut "varkaan näköinen". Pahaksi onnekseen kaveri sattui istumaan viereeni junassa ja blondina pyysin -ja sain salkun takaisin.

      Yhden kerran Barcelonassa joku mies hiippaili ihan kannoillamme ja sylkäisi miltei jalkoihini kun mulkaisin pahasti. Taisi mennä suunnitelmat pieleen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.