Aurinkoisilla paikoilla villivadelmat näyttävät nyt kuivuneen, jollei niitä ole jo poimittu. Varjoisemmilla paikoilla mehevän punaisia pulleita marjoja vielä löytyy jonkin verran, kävin vielä tiistai-iltana poimimassa puolisen litraa marjoja, ennen kuin iltahämärä ajoi kotiin. Pidä kuitenkin kiirettä, kausi on ihan lopuillaan.
Olen pakastanut elokuun aikana vadelmia annospusseissa aamiaistarpeiksi, keittänyt hilloa ja syönyt niitä suoraan puskista, aamiaislautasella, salaatin lisäkkeenä ja jälkiruoissa. Tein myös helppoa vadelmaviinietikkaa.
Vadelmaetikka
1 l tuoreita villivadelmia
1 l omena- tai valkoviinietikkaa
Laita kahden litran pulloon tai purkkiin tuoreita mieluummin metsävadelmia ja kaada päälle hyvää viinietikkaa.
Anna seistä aurinkoisella ikkunalla useita viikkoja ja siivilöi sitten marjat pois ensin siivilän läpi ja siten vielä suodatinpussin lävitse, jotta sakkaa jää mahdollisimman vähän. Kaada sopivaan tarjoilupulloon.
Kauniin värinen vadelmaetikka sopii salaatinkastikkeisiin. Sitä voi myös käyttää vaikka vihannesten kanssa.
In sunny places wild raspberries now seem to be gone. In shady places plump juicy red berries still can be found. However hurry up, the season is coming to an end.
I have frozent raspberries for breakfasts, cooked jam and eaten them directly from the bushes, in my breakfasts, in salad, as a side dish and desserts. I also made easy raspberry vinegar
Raspberry vinegar
1 liter of fresh wild raspberries
1 liter of cider or white wine vinegar
Put fresh forest raspberries in a clean two liter bottle or jar and pour over a good wine vinegar.
Let stand on a sunny window for several weeks and then strain the berries First through the sieve and then onc more trough filter bag to get clear vinegar. Pour into a suitable serving bottle.
Beautiful color raspberry vinegar is good for salad dressings. It can also be used on vegetables.
I have frozent raspberries for breakfasts, cooked jam and eaten them directly from the bushes, in my breakfasts, in salad, as a side dish and desserts. I also made easy raspberry vinegar
Raspberry vinegar
1 liter of fresh wild raspberries
1 liter of cider or white wine vinegar
Put fresh forest raspberries in a clean two liter bottle or jar and pour over a good wine vinegar.
Let stand on a sunny window for several weeks and then strain the berries First through the sieve and then onc more trough filter bag to get clear vinegar. Pour into a suitable serving bottle.
Beautiful color raspberry vinegar is good for salad dressings. It can also be used on vegetables.
Ihana vinkki harmi kun omalta kohdalta taitaa vadelmat jäädä sinne puskiin tänä vuonna.
VastaaPoistaYllättävän hyvin niitä vielä löytyy vähän varjoisemmilta paikoilta, joissa eivät ole päässeet kuivumaan. Eilen illallakin poimin puolisen litraa ennen pimeää. Vielä viikonloppuna ehtisi poimia. Täytyy maalla katsastaa apajat, jos siellä olisi vielä marjoja jäljellä.
PoistaKiitos herkullisen kuuloisesta vinkistä! Täytyypä kokeilla :)
VastaaPoistaVadelmaetikka tuo kivan kesäistä makua ruokaan, sitä voinee tehdä myös pakastevadelmista.
Poista