Västerbottensost-piirakka vadelma-avokadosalaatin kera | Västerbottensost cheese pie with raspberry avocado salad



 

 
 
 Taannoisissa rapujuhlissa maistamani Västebottensost-piirakka oli niin herkullista, että tein sitä itse heti seuraavana viikonloppuna maalla. Resepti täältä.
 
Piirakan tarjosin Rickhard McCormickin Pariisi-kirjasta napatulla reseptillä tehdyn vadelma-avokadoreseptin kera. Ateria sai appivanhemmilta täyden kympin!  (Myönnettäköön tosin, että he ovat aina kiitollinen yleisö kokkailuilleni). Piirakan päälle asettelin mädin tai kylmäsavulohen sijaan metsästä löytämäni kantarellit, niitä oli kokonaista seitsemän.. Kantarellit kasvoivat polun varressa heti metsän alkupäässä ja ehdin jo hehkutella että nyt näitä löytyy! Vaan ei löytynyt, ei ollut oikeastaan muitakaan sieniä, vain yksi madonsyömä tatti.

Sitten alkoikin sataa ja ukkostaa ja tuli kiire juosta autolle. Mättäillä kumisaapaat jalassa hölkätessäni nilkka nuljahti hieman. Se ei tuntunut siinä kipeältä, mutta ajettuani takaisin Helsinkiin nilkka oli hieman turvoksissa ja aristava. Onneksi linimentti ja lepo saivat nilkan vetristymään seuraavaksi päiväksi.

 
 Västerbottensost-piiras
 
Taikina
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
 
Täyte
150 Västerbottensost-raastetta
3 kananmunaa
2 dl vispikermaa
suolaa ja mustapippuria 
tilliä hienonnettuna
 
 
Sekoita taikinan ainekset ja anna levätä viileässä tunti.
 
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina vuokaan, pistele haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia. Sekoita kananmunat ja kerma, lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kumoa täyte piirakkavuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
 
 
 
In the recent crayfish party I tasted Västerbottensost pie and make it few days later when visiting inlaws.


I served pie with raspberry avocado salad. Meal got full ten points from my mother and father in law!
 
 
Instead of traditional cold smoked salmon or roe I placed on the pie the seven small chantarelles I found in the nearby woods. I did hope to find more of them, but didn't have any luck.
 
 
Västerbottensost cheese pie
 
Ingredients
Pie pastry:
125 g butter
300 ml wheat flour
1 tbsp water

 Filling
150 g grated Västerbottensost
3 eggs
200 ml whipped cream
1 pinch black pepper
 
 

  Mix the butter and flour in a food processor to a crumbly texture.
 
Preheat the oven to 225°C.Add the water and mix into a smooth dough. Press the pie dough into a pie dish (24 cm in diameter). Prick the bottom of the shell and place in the oven for about 10 minutes. Whisk the eggs and cream, add the cheese. Season with salt and pepper. Pour the cheese filling into the pie shell and bake for about 20 minutes until the pie has set. Allow to cool.
 
 

6 kommenttia :

  1. Aah nam ja täydelliset kuvat ja värimaailma. Aina nautin täällä näitä sun kuvia katsellessa. Mukavaa viikonloppua Lumo <3

    VastaaPoista
  2. Värien puolestakin ruoka sopii oikein hyvin näin alkusyksyyn.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Hei minäkin sain rapujuhlissa Västerbotten-piirakkaa! Se oli kyllä hyvää. Liekö sama resepti? Joka tapauksessa Västerbotten on niin hyvää. Minä kokeilen tätä! Kiitos reseptistä ja kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Nam, pitää ottaa vinkistä vaari ton salaatin kanssa!

    VastaaPoista
  5. Täällä menee piirakka taas uuniin tänään, nyt pakastimeen vierasvaraksi! Värikästä viikonloppua <3

    VastaaPoista
  6. Voi että mitä herkkuotoksia täällä blogissasi onkaan! Juuri eksyin tänne Maijun blogin kautta ja jäänpä ehdottomasti kuulolle :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.