Viikonloppuaamuina teen kerran parissa kuukaudessa ohukaisia, yleensä banaanilettuja, mutta kokeilin myös Hesarin ohjeella syrnikkien eli rahkaohukaisten tekoa. Sokeria käytin vähän vähemmän ja korvasin valkoisen sokerin aromaattisella intiaanisokerilla.
Syrnikit eli venäläiset rahkaletut
1 prk (250 g) rahkaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna lettupannu kuumaksi ja paista voissa paksuja lettuja. Letut palavat melko helposti, joten vähennä lämpöä ensimmäisten lettujen jälkeen.
Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja marjojen kera.
For weekend breakfast I make panckes once in a couple of months, usually a banana pancakes, but I have also tried Russian quark pancakes. I used a little less sugar and replaced the white sugar By aromatic Indian sugar.
Russian quark pancakes
250 g quark
3 eggs
1 dl flour
½ dl sugar
1 teaspoon vanilla sugar
pinch of salt
butter for frying
Mix all the ingredients together, do not knead the dough. Let the dough rise for around 15 minutes.
Heat pan hot and fry both sides in butter until thick pancakes are golden brown . Pancakes burn fairly easily, so that reduce the heat after the first pancakes.
Russian quark pancakes
250 g quark
3 eggs
1 dl flour
½ dl sugar
1 teaspoon vanilla sugar
pinch of salt
butter for frying
Mix all the ingredients together, do not knead the dough. Let the dough rise for around 15 minutes.
Heat pan hot and fry both sides in butter until thick pancakes are golden brown . Pancakes burn fairly easily, so that reduce the heat after the first pancakes.
Serve with Turkish yogurt and berries.
Huokaus ja nam täältä pelkän kahvikupposen ääreltä. Taidanpa jyrsäistä näkkileipää, tosin on sentään älyttömän hyvää sellaista. :) Mukavaa viikonloppua <3
VastaaPoistaMukavan herkullista viikonloppua Lumo <3
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta ja kuvasi ovat myös aivan superherkut! Ohje menee ehdottomasti kokeiluun. Rentoa sunnuntaita!
VastaaPoistaNäyttää niin herkulta. Voisi toimia myös gluteenittomana.
VastaaPoistaSyrnikit ovat todellista herkkua ja tuovat mukavaa luksusta viikonloppuaamuun. :)
VastaaPoista