Juhlahumua | Wedding guest













Ystäväpiirissä ei ole vietetty häitä vuosiin ja sisaruksemme ovat menneet jo vuosia sitten naimisiin. Nyt olimme viikonloppuna häissä, pitkästä aikaa.

Kokoonnuimme kuuden hengen voimin meille puolilta päivin ja lähdimme yhtä matkaa kirkkoon tilataksilla. Kannattaa suuremmissakin kaupungeissa muuten tilata tilataksi ajoissa tai tilata jopa etukäteen tulemaan tiettyyn aikaan, saimme odottaa omaamme hyvän aikaa. Onneksi olimme ajoissa lähdössä. Ennen lähtöä kohotimme juhlatunnelmalle maljan. Note to my self; osta uusia samppanjalaseja! Vuosien varrella niitä on hajonnut tiskatessa niin, ettei kuutta samanlaista enää kaapista löydy

Nyt ei hajonnut laseja, mutta valmistautumisessa oli taas mutkansa. Otin kuitenkin rauhallisesti vaikka sattui ja taphtui; irtonaista luomiväriä sisältävä purkki tippui lattialle ja sen pohja irtosi, hopeista luomiväriä oli pitkin kylpyhuoneen lattiaa. Sen sai onneksi imuroitua. Meikatessani onnistuin saamaan ripsiväriä sormeen ja vetäisemään leveän mustan raidan yli meikatun yläluomen. Päätin tästäkin olla hermostumatta; pyyhin ripsivärit pois pumpulipuikolla ja korjasin luomiväriä. Juuri ennen ulos lähtemistä huomasin vielä valtavan silmäpaon uusissa sukkahousuissa. Onneksi oli olin ostanut kaksi paria samoja sukkahousuja ja heittänyt laukun pohjalle vielä yhden varaparin. Yksi ystävistäkin joutui vaihtamaan sukahousut silmäpaon takia juuri ennen lähtöämme. Siippa kysyi aivan äimistyneenä "Meneekö ne noin helposti rikki?". Juu, kyllä ne menee. Siksi käytänkin ohuita sukkahousuja harvoin.
 
En ollut ihan varma miten pukeutua näihin häihin. Kutsu tuli Siipan vanhalta koulukaverilta vähän yllättäen, emme olleet sulhasen kanssa vuosiin tekemisissä ja morsianta emme tunteneet lainkaan. Emme siis osanneet arvioida kuinka juhlavasti muut vieraat ja hääpari aikovat pukeutua. Ihan juhlavasti juhlaväki oli kuitenkin sonnustautunut. Musta luottomekko olisi ollut helppo valinta, mutta kokomustaahan ei yleensä pidetä ihan soveliaana häihin Suomessa. Päädyin mustaan toppiin, jonka päälle tuli vanhan rosan sävyinen guipurepitsitoppi ja mustaan teettämääni hameeseen. Jalkaan mustat avokkaat. Korujakin vaihtelin vielä ennen taksin tuloa. Laukkua arvoin pitkän, kun mietin otanko kameran mukaan vai ei. Mukaanhan se tuli ja muutaman hauskan kuvan sain ystävistä napattua illan aikana. Kaikki laseja käyttävät mm. "naamioituvat" kääntämällä lasit toisin päin. Tuli vähän erilaisia kuvia vieraista hääparin albumiin. Minä olin jättänyt lasit kotiin ja laittanut piilolinssit tilalle, nappasin itsestäni peilin kautta tuollaisen vähän oikeaa mielentilaa vakavamman kuvan.

 
Juhliin osallistui useita ystäviämme. Meitä oli neljä ystäväpariskuntaa ja lisäksi vielä pari Siipan vanhaa koulukaveria samassa pöydässä. Juhlista muodostuikin hauskat. Ei ihan Pinterest-häät, mutta juttelimme vilkkaasti ja viihdyimme tanssilattialla hyvän bändin musiikin tahdissa.
.
Oletteko te viime aikoina olleet häissä?


Hadn't been in any wedding for years, but now we got an invitation.

We hadn't seen the groom for years and never met the bride, so I was a bit hesitant at first. In the end the reception was fun; many friends, good band and hours of dancing.

8 kommenttia :

  1. Kauniita kuvia sinusta Lumo. Häissä on aina niin mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Häissä on tosiaan mukavaa, mutta harvoin niitä on.

      Poista
  2. Häät missä olen viimeksi ollut on ollut siskoni ja niitä taitaa olla jo kuusi vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin taitaa edellisistä häistä olla varmaan seitsemän vuotta.

      Poista
  3. Oi miten kauniina edustit häissä <3
    Eipä ole meilläkään häitä ollut moneen vuoteen, harvinaisia juhlia nykyään :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan kauniita ja jotenkin levollisia kuvia, sinustakin <3.

    Tuskin muistan aikaa, jolloin olin viimeksi häissä. Ehkä uusi kierros alkaa, kun sukulaisten, ystävien ja omat lapset... Hui, onpas muuten aika vänkä ajatus, kun tuli mieleen ;)... Niin ne vuodet vierivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavat häät ovatkin varmaan ystävän tyttären häät! Hautajaisissa olen ollut viime aikoina enemmän kuin häissä...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.