Suolaa ja suklaata | Salt and chocolate

Perjantai; pitkä työpäivä ja illallisvieraita tulossa. Illalliseksi jotain helppoa, mutta herkullista, jonka voi valmistella mahdollisimman pitkälle valmiiksi.

Alku- ja pääruoka olivat nopeasti selvillä, mutta jälkiruokaa pohdin hetken. Sitten vilkaisin Pinterestistä "Death by chocolate and other sweet stories"-kansiotani ja sieltähän se löytyi! Amouse your bouche-blogin suolaiset suklaakupit.

Tein jälkiruoan perjantaiaamuna. Pöydän katoin jo edellisenä iltana ja muukin ateria oli valmisteltu mahdollisimman pitkälle. Ei siis haitannut, että olin kotona vain 40 min ennen vieraita.

Karamellikastikkeen kanssa oikaisin; käytin kastiketta, jonka ostin Pariisista. Purkki oli painava kantaa Suomeen asti, mutta halusin kivan näköisen lasipurkin ruokakuviini. Ja olihan se karamellikastikekin herkullista!Suolaiset suklaakupit

 50g voita

300g maitosuklaata

300ml kuohukermaa

6 rkl kinuskikastiketta

Muutama hyppysellistä sormisuolaa


Sulata voi ja suklaa yhdessä hyvin matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.. Kaada noin ruokalusikallinen kinuskikastiketta kuuden pienen tarjoiluastian pohjalle. Jaa suklaaseos tasan tarjoiluastioihin. Laita astiat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, ennen kuin lisäät ripauksen sormisuolaa jokaiseen jälkiruokaan. Anna olla jääkaapissa vielä pari tuntia, kunnes jälkiruoat ovat täysin hyytyneet.
Friday; long work day ahead and dinner guests coming in the evening. For dinner, something simple, but delicious that can be prepared well ahead. Starters and main course I decided quickly, but dessert options I had to ponder for a while.. Then I wen to my "Death by chocolate and other sweet stories" Pinterest file and found the right one; Amouse your bouche blog's salted chocolate cups. I made the dessert on Friday morning. TableI did set already the previous evening and the rest of the meal had been prepared as far as possible also on Thursday evening. I arrived home only 40 min before the guests arrived, but still had everything ready on time.
Salted chocolate pots
50g butter
300g milk chocolate
300ml double cream
6 tbsp caramel sauce / fudge sauce
A few pinches of fleur de sel


Melt the butter and chocolate together in a pan over a very low heat, stirring continuously. Add the cream, and continue to stir until smooth and fully incorporated.


Pour around a tablespoon of caramel sauce into the bottom of six small ramekins, and swirl it around a little to coat the bottom. Distribute the chocolate mixture evenly between the ramekins on top of the caramel sauce.


Place the ramekins in the fridge for around half an hour, before adding a pinch of fleur de sel to the top of each. Return to the fridge for another couple of hours, until fully set.


14 kommenttia :

 1. Suklaan ystävänä tämä kuulostaa aivan taivaallisen hyvältä ☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkkäri oli supersuklaista, vieraat tekivät heti seuraavana päivänä tätäkin omille illallisvierailleen.

   Poista
 2. Oi kun kuulostaa ihanalta, mietin, että millähän ton kerman kannattaisi korvata? Itse rakastan kerma-suklaa yhdistelmää mutta mies ei voi syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlailin ja haulla vegaaninen suklaamousse löytyi mm. kookosmaitoon tehtyjä mousseja. Suklaa niissä on tummaa suklaata, mutta jos kaikki maitotuotteet eivät ole pannassa, niitä voi mukailla käyttämällä maitosuklaata.

   Poista
  2. Tarviipas kokeilla tolla kookosmaito-tummasuklaa yhdistelmää :)

   Poista
  3. Kerro siten millainen jälkkäri oli, en ole koskaan kokeillut kookosmaidolla. Vasta ihan vähän aikaa sitten minulle selvisi että kookosmaitoa voisi myös vatkata vaahdoksi.

   Poista
 3. Melkoisen houkutteleva suolainen suklaaherkku :) Ja varmasti ihan SUPERsuklaista...mmm

  VastaaPoista
 4. Suklaa ja sormisuola, mun herkkuja, varmasti ihanaa. Pitää ehdottomasti kokeilla. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripaus suolaa nostaa suklaan maun uusiin ulottuvuuksiin!

   Poista
 5. oi, jukra. Kuulostaa todella hyvältä, joten pakkohan tämä resepti on talteen ottaa. Namskis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resepti on todella helppo toteuttaa. Hyytyminen vie aikaa, mutta varsinainen työaika on vain minuutteja.

   Poista
 6. Nam! Makean ja suolaisen liitto toimii aina. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pari suolahippusta nostaa monta jälkiruokaa ihan uusiin uottuvuuksiin.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.