Perjantai; pitkä työpäivä ja illallisvieraita tulossa. Illalliseksi jotain helppoa, mutta herkullista, jonka voi valmistella mahdollisimman pitkälle valmiiksi.
Alku- ja pääruoka olivat nopeasti selvillä, mutta jälkiruokaa pohdin hetken. Sitten vilkaisin Pinterestistä "Death by chocolate and other sweet stories"-kansiotani ja sieltähän se löytyi! Amouse your bouche-blogin suolaiset suklaakupit.
Tein jälkiruoan perjantaiaamuna. Pöydän katoin jo edellisenä iltana ja muukin ateria oli valmisteltu mahdollisimman pitkälle. Ei siis haitannut, että olin kotona vain 40 min ennen vieraita.
Karamellikastikkeen kanssa oikaisin; käytin kastiketta, jonka ostin Pariisista. Purkki oli painava kantaa Suomeen asti, mutta halusin kivan näköisen lasipurkin ruokakuviini. Ja olihan se karamellikastikekin herkullista!
Suolaiset suklaakupit
50g voita
300g maitosuklaata
300ml kuohukermaa
6 rkl kinuskikastiketta
Muutama hyppysellistä sormisuolaa
Sulata voi ja suklaa yhdessä hyvin matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.. Kaada noin ruokalusikallinen kinuskikastiketta kuuden pienen tarjoiluastian pohjalle. Jaa suklaaseos tasan tarjoiluastioihin. Laita astiat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, ennen kuin lisäät ripauksen sormisuolaa jokaiseen jälkiruokaan. Anna olla jääkaapissa vielä pari tuntia, kunnes jälkiruoat ovat täysin hyytyneet.
Friday; long work day ahead and dinner guests coming in the evening. For dinner, something simple, but delicious that can be prepared well ahead. Starters and main course I decided quickly, but dessert options I had to ponder for a while.. Then I wen to my "Death by chocolate and other sweet stories" Pinterest file and found the right one; Amouse your bouche blog's salted chocolate cups. I made the dessert on Friday morning. TableI did set already the previous evening and the rest of the meal had been prepared as far as possible also on Thursday evening. I arrived home only 40 min before the guests arrived, but still had everything ready on time.
Salted chocolate pots
Salted chocolate pots
50g butter
300g milk chocolate
300ml double cream
6 tbsp caramel sauce / fudge sauce
A few pinches of fleur de sel
Melt the butter and chocolate together in a pan over a very low heat, stirring continuously. Add the cream, and continue to stir until smooth and fully incorporated.
Pour around a tablespoon of caramel sauce into the bottom of six small ramekins, and swirl it around a little to coat the bottom. Distribute the chocolate mixture evenly between the ramekins on top of the caramel sauce.
Place the ramekins in the fridge for around half an hour, before adding a pinch of fleur de sel to the top of each. Return to the fridge for another couple of hours, until fully set.
Suklaan ystävänä tämä kuulostaa aivan taivaallisen hyvältä ☆☆
VastaaPoistaJälkkäri oli supersuklaista, vieraat tekivät heti seuraavana päivänä tätäkin omille illallisvierailleen.
PoistaOi kun kuulostaa ihanalta, mietin, että millähän ton kerman kannattaisi korvata? Itse rakastan kerma-suklaa yhdistelmää mutta mies ei voi syödä.
VastaaPoistaGooglailin ja haulla vegaaninen suklaamousse löytyi mm. kookosmaitoon tehtyjä mousseja. Suklaa niissä on tummaa suklaata, mutta jos kaikki maitotuotteet eivät ole pannassa, niitä voi mukailla käyttämällä maitosuklaata.
PoistaTarviipas kokeilla tolla kookosmaito-tummasuklaa yhdistelmää :)
PoistaKerro siten millainen jälkkäri oli, en ole koskaan kokeillut kookosmaidolla. Vasta ihan vähän aikaa sitten minulle selvisi että kookosmaitoa voisi myös vatkata vaahdoksi.
PoistaMelkoisen houkutteleva suolainen suklaaherkku :) Ja varmasti ihan SUPERsuklaista...mmm
VastaaPoistaOli todella SUPERsuklaista!
PoistaSuklaa ja sormisuola, mun herkkuja, varmasti ihanaa. Pitää ehdottomasti kokeilla. Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaRipaus suolaa nostaa suklaan maun uusiin ulottuvuuksiin!
Poistaoi, jukra. Kuulostaa todella hyvältä, joten pakkohan tämä resepti on talteen ottaa. Namskis
VastaaPoistaResepti on todella helppo toteuttaa. Hyytyminen vie aikaa, mutta varsinainen työaika on vain minuutteja.
PoistaNam! Makean ja suolaisen liitto toimii aina. :P
VastaaPoistaNiinpä! Pari suolahippusta nostaa monta jälkiruokaa ihan uusiin uottuvuuksiin.
Poista