Näin Pinterestissä kuvan vatkatusta kookoskermasta. Sen innoittamana tein pienen kakkusen jo muutaman kuukauden takaiselle brunssille, kun halusin tarjota odottavalle äidille ja kaksivuotiaalle jälkiruokaa, johon ei ollut lisätty sokeria.
Raakakakkuja olen maistellut jonkin kerran, mutta en ole niitä tehnyt koskaan. Useissa resepteissä pähkinöitä liotetaan (silloin ne ilmeisesti ovat raakoja, käytin itse tavallisia pähkinöitä, jotka eivät siis teknisesti kai ihan raakoja, kuoret kun irrotetaan höyryttämällä), itse käytin pähkinät liottamatta ja paahdoinkin niitä pannulla. Ei siis raakapuristien mielestä varmaankaan millään mittareilla raakakakku, mutta kutsuttakoon vaikka paistamattomaksi. Pohjasta tulikin enemmän lättymäinen ja tahmea kuin varsinaisen kakkumainen.
Menin aika mututuntumalla sen mukaan mitä kotoa löytyi; pari kourallista hassel- ja cashewpähkinöitä, kolme pehmeää kuivattua viikunaa ja kourallinen rusinoita sekä ruokalusikallinen kookosöljyä. Kaikki tehosekoittimeen kunnes ne sekoittuivat tahmeaksi massaksi. Painelin massan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja annoin pohjan jähmettyä yön yli. Irrottelin aamulla pohjan varovasti leivinpaperista ja kumosin vadille.
Kylmässä pidetystä kookosmaitopurkista kaadoin varsinaisen maidon pois ja kaavin kookoskerman astiaan. Vatkaamalla siitä tuli vaahtomaista. Kookoskerman täytyy käsittääkseni olla kylmää, että se vaahtoutuu kunnolla. Kookosvaahto pohjan päälle ja koristeeksi granaattiomenan siemeniä.
I saw a photo of whipped coconut cream in Pinterest. It inspiretd me to make a tart for a bruch.
I toasted few handfuls of cashew and hazel nuts, three soft dried figs and table spoon of coconut oil. Mix in blender and pat on the bottom of a cake tin. Let stand in cold overnight.
Whip cold coconut milk, and garnish tart with pomegranate seeds.
Onpa herkullisen näköinen kakku. Ja granaattiomenaa kakun päällä! Kaunis katsella ja varmasti suussa sulava maistella.
VastaaPoistaHyvää loppuviikkoa!
Granaattiomena on hyvää ja kaunista, maistui vieraillekin.
PoistaIhana torttu viikonlopun herkutteluhetkiin ♡♡
VastaaPoistaKivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua!
Onnellista hääpäiväviikonloppua sinulle ja miehellesi, Outi.
PoistaOlen ihan tietämätön näistä raakakakuista, mutta hyvältä tuo kuulostaa ja näyttää. Laivalla söin viikko sitten kakunpalan, jonka luulen olleen raakakakku. Siinä ei valitettavasti lukenut mitä se oli, mutta pohjassa maistoin ainakin viikunaa ja pähkinää niin kuin sinullakin tässä. Hyvältä maistui ja hyvä jos nämä raakakakut ovat terveellisempiä kuin "tavalliset" kakut.
VastaaPoistaKaipa tämä vähän terveellisempi on, mutta ei kookoskermoineen ja kuivattuine hedelmineen ihan pelkkää ilmaa kuitenkaan.
PoistaIik, miten ihanan näköinen. Jos tiedät raakakakkuja ja -torttuja ilman pähkinää, tee joskus oma postaus niistä pliis.
VastaaPoistaOlen pähkinäallergikko, enkä voi näitä ihanuuksia suuhuni laittaa. Ja kun olen tupelo keittiön puolella, mielikuvitus ei riitä, miten pähkinät voisi korvata jollakin muulla.
Ihanaa viikonlopppua Lumo ja kiitos kaikista loistavista tuorepuuro-ohjeista vielä kerran tänne bloginkin puolelle <3!
Voitko syödä siemeniä? Pähkinät voisi varmaan korvata sesamin-, kurpitsan- tai auringonkukansiemenillä.
PoistaKaunista,granaattiomenan siemenet antavat niinh kauniisti väriä:) Käytän paljon kookoskermaa ja raakakakkuohjeita postasin etenkin blogin alkuaikoina,yli 7 v. sitten ja sain silloin kommentteja myös tyyliin "aika erikoisia kakkuohjeita sulla";hih,nyt ne eivät enään ole erikoisen kummallisia;D
VastaaPoistaHyvää viikonloppua!
Olet siis ollut varsinainen pioneeri raakakakkuinesi!
PoistaNäyttää niin ihanalta ja herkullistakin aivan varmasti.
VastaaPoistaHyvää oli!
PoistaTodella kaunis kakku! Yhtään raakakakkua en ole vielä syönyt taikka kokannut, täytyy joskus koittaa!
VastaaPoistaGranaattiomenan siemenet kaunistavat annoksen kuin annoksen!
Poista