Broilerin siivet uunissa ja helppo dippikastike | Seasoned chicken wings with easy Sriracha dip




Broilerin siipiä en ole tainnut vuosiin valmistaa, nuijia sen sijaan olen välillä tehnyt havaijilais-henkisiin luau-juhliin. Molemmat voi toki valmistaa samalla tavalla maustettuna. Tällä kertaa siis lautasella on broilerin siipiä ja itse tehtyä tulista dippiä. Lisänä oli kesäkurpitsasalaattia, joka ei kuitenkaan päätynyt kuviin, sen reseptiä täytyy hieman hioa ennen kuin esittelen sen blogissa.

Dippikastiketta etsiskelin netistä ja yhdistelin muutamaa ohjetta. Ketsuppi ei yleensä ole makuuni lainkaan, mutta päätin antaa sille mahdollisuuden tässä reseptissä ja hyvinhän se toimi. Vaikka en ymmärräkään kaupoissa näkemiäni suosittuja supertulisia siipikastikkeita; miksi dippikastikkeen pitäisi olla niin tulista, että se puuduttaa suun ja vei makuaistin, lisäsin enemmän Srirachaa kuin löytämissäni ohjeissa. Sen määrää voi säätää valmiissa kastikkeessa mielensä mukaan, jos ei ole tarpeeksi hotaa vielä.


Maustetut broilerin siivet

700 g siipipaloja

1 dl vehnäjauhoja
2 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl pippuria

Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Sekoita kuiva-aineet muovipussissa, lisää huuhdellut ja kuivatut siipipalat. Sekoittele pussissa, kunnes jauhoseos on peittänyt siivet.  Ravistele kevyesti ylimääräinen jauho pois siivistä ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 C uunissa n. 45 min. Käännä siivet puolivälissä paistoaikaa.


Tulinen dippikastike

2 rl kasvisöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 dl ketsuppia
0,5 dl Srirachaa tai muuta tulista kastiketta
1 r valkoviini- tai sherryetikkaa
1 tl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
1½4 tl jauhettua jeeraa

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli. Sekoittele kunnes ne ovat ruskistuneet, mutta varo palamista. Lisää ketsuppi, sriracha, viinietikka, kala- tai soijakastike ja jeera. Kiehauta.


Hadn't made chicken wings for years, but lately I made batch. I did search for Sriracha dip sauce recipes nline and combined my own: Usually I don't like ketchup at all, but it workd nicely in thsis recipe.


Seasoned chicken wings

700g chicken wings
1 l flour
2 tsp paprika powder
1 teaspoon smoked paprika
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper

Preheat oven to 200 ° C degrees. Mix the dry ingredients in a plastic bag, add the rinsed and dried wings. Toss in the bag until the flour mixture has covered the wings. Gently shake the excess flour off the wings and Place wings on baking sheet lined cookie sheet. Bake at 200 C oven for approx. 45 min. Turn the wings once after 20 min.


Hot sauce for wings

2 tablespoons vegetable oil
2 cloves finely minced garlic
1 small onion, minced
1 dl ketchup
0,5 dl Sriracha hot sauce or any chili hot sauce (or more for a spicier sauce)
1 tablespoon vinegar
1 teaspoon fish sauce (or soy sauce)
1/4 teaspoon ground jeera/Indian cumin

Heat sauce pan on medium-high heat, then add 2 tablespoons of vegetable oil and add onion and garlic. Continue stirring the onions and garlic until they are golden brown, but not yet burnt. Add ketchup, sriracha or other hot sauce, vinegar, fish or soy sauce and ground cumin



4 kommenttia :

  1. Eilen meilläkin syötiin näitä. Ai, että olikin hyviä pitkästä aikaa.
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Nam tuo dippi kuulostaa erittäin hyvältä, vaikka en tiedä tosin mikä on Shiracha, heti täytyy googlettaa. :) Kivaa viikkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sriracha on tulinen kastike, jota nykisin myydään myö marketeissa. Punainen soosi, pullossa on kukon kuva.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.