Superhelppo limejäätelö | Super easy lime ice cream





Rakastan sitruksia. Korvamerkkasinkin heti 52 weeks of deliciousness-blogista löytämäni helpon, ilman jäätelökonetta tehtävän sitruunajäätelön. Anne oli puolestaan napannut ohjeen Kirbie cravings-blogista ja sinne se oli matkannut Lady and pups-blogista. Jokainen oli tehnyt pieniä muutoksia matkan varrella. Anne lisäsi reseptiin myös sitruunan kuoret, minä vaihdoin sitruunan limeen. Näin ne reseptit elävät.

Tämä jäätelö on makeaa, joten siitä riittää hyvin pieniin annoksiin neljälle. Tein jäätelöä appivanhempien luona, siellä on mukava kaivella loputtomista varastoista kauniita vanhoja astioita ja kuvata annokset kauniisti ikääntyneellä puupenkillä. Tulee taas vähän erilaisia kuvia kuin kotona, jossa en voi kaappitilojen täyttyessä jatkuvasti kasvattaa astiavarastoa.

Limejäätelö

1 purkki sokeroitua kondensoitua maitoa
1 prk (125 gr) ranskankermaa
3 limen mehu
2 limen kuori


Kaada blenderiin kondensoitu maito ja ranskankerma. Purista sekaan limemehu
Pese limen kuoret ja raasta blenderiin. Surraa blenderissä hetki, tarkista maku
Kaada pakastimenkestävään rasiaan ja pakasta yön yli.



I love citrus fruits. When I saw this recipe in a Finnish blog 52 weeks of deliciouness, I had to give it a try. She had found it in Kirbie cravings blog where the recipe had been adapted from Lady and the pups blog.

I made this easy ice cream with lime, originally it was made with lemons. My mother in law has a big stock of vintage china. It's a refreshing change to use her dishes for the photos as I cannot keep on buying new dishes. All my cupboards are already full.

Lime ice cream (for four)
1 1/8 cup full fat sweetened condensed milk
1 1/2 cup full fat sour cream
Juice of 3 limes
Finely grated skin of 2 limes (green part only)

 

Add all ingredients into a blender. Blend on high speed until lime is fully dissolved (about 30 seconds).

Pour into container (metal loaf pans works well). Thump bottom of container against the counter a few times to let the ice cream settle and smooth out. You can also use a spatula to help smooth it out. Freeze overnight.




10 kommenttia :

  1. Ihanat kuvat tosiaan! Ja ohje kuulostaa älyttömän herkulliselta, ei voi olla kuin hyvää. :)

    VastaaPoista
  2. Mikä ihana kesäjälkkäri! En ole tehnyt ainakaan vuoteen jäätelöä, pitänee kaivaa jäätelökone esille, vaikkei sitä nyt tähän reseptiin tarvitsisikaan : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelökoneesta olen joskus haaveillut, mutta ei mahdu kaappeihin. Olenkin tehnyt vain näitä jäätelöitä joita voi valmistaa ilman konetta.

      Poista
  3. Aivan ihanat kuvat! Ja täytyy kokeilla itsekin limeversiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos alkuperäisestä reseptistä, herkullista oli!

      Poista
  4. Kiitos uudesta jäätelövinkistä! Kaivoin koneeni esille ja tein satsin sunnuntain jälkkäriksi. Lisäsin ohjeeseen vielä turkkilaista jogurttia ja hiukan Limoncelloa. Olin todella ihastunut jäätelön voimakkaan limettiseen makuun:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugurtti ja limoncello sopivat tähän varmasti loistavasti!

      Poista
  5. Ihanaa, omat lempparit on sitrus ja raparperi, joten tämä resepti lähti talteen. Kivaa uutta viikkoa Lumo <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.