Tuttu, aina erilainen tuorepuuro | The same but always different breakfast




















Muistatteko hurahtamistani tuorepuuroihin? Blogissa niitä ei ole vähään aikaan näkynytkään, mutta Insta-tiliäni seuraavat eivät ole voineet välttyä tuorepuuroilulta. Teen tuorepuuroa aamiaiseksi neljä-viisi kertaa viikossa. Aamu lähtee hyvin käyntiin terveellisellä, kuitupitoisella raakapuurolla. Kun annosta hieman somistaa, tulee päivästä vähän parempi. Näin lomalla puurojen(kin) parissa voi näperrellä kauemminkin, mutta myös arkena koristelen vaikka noilla kaurakuitusydämillä ja parilla terälehdellä.
 

Perusohjeessani on nykyisin kaurahiutaleita, välillä myös osaksi ruishiutaleita, lusikallinen kuitulisää, chiansiemeniä, banaania ja nesteeksi vettä sen verran, että koostumus on oman maun mukainen, itse pidän löysähköstä puurosta. Hiutaleet ja chiansiemenet imaisevat hyvin vettä, mutta jos puuro on liian tukevan oloista ottaessani sen jääkaapista aamulla, siihen voi hyvin lisätä vielä vettä ja sekoittaa hyvin. Puuroon laitan mauksi mm. mantelivoita, yrttejä, marjoja, hedelmiä tai sokeroimatonta kaakaojauhetta... maku vaihtelee päivittäin. Saatan lisätä myös  ripauksen vuoden terveellisintä trendimaustetta
kurkumaa, kanelia tai kardemummaa. Surautan puuron tehosekoittimella illalla jääkaappiin odottamaan aamiaisaikaa.

Puuron päälle ripautan itse tehtyä granolaa, hedelmiä, marjoja, paahdettuja kookoshiutaleita tai seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, pähkinöitä, siemeniä, kuitusydämiä, minttua... ja näin kesällä tietysti syötäviä kukkia ja villiyrttejä. Mahdollisuudet ovat loputtomat eikä yksikään puuro ole samanlainen!

Pidätkö tuorepuuroista, oletko perinteisten lämpimien puurojen kannattaja vai ovatko puurot jopa kauhistus?


Do you remember my fondness of overnight oats? They have not been  in blog for some time, but  Instagram followers have not been able to avoid  my fresh porridges! I make overnight oats for breakfast four to five times a week. A healthy, fiber-rich raw porrige gives a good start for a day.


With decorated overnight oats the day will have a better start. On vacation I can even spend a bit more time for decoration, but even on busy work day mornings I add at least a handfull of heart shaped oat hearts and some herbs for garnishing.

In my current basic recipe there are oat flakes, often also rye flakes, a spoonful of oat fibers, chia seeds, a banana, and water to the extent that the composition is according to own taste, I prefer a semi-rigid porridge. Flakes and chia seeds intake well water. If the porridge is too thick, you can still add water in the morning.

I add in the porridge for flavor almond butter, herbs, berries, fruits or sugar free cocoa powder ... Taste varies on a daily basis. I might also add a pinch of turmeric, cinnamon or cardamom. I blend porridge in the evening in a blender and refrigerate until breakfast time.
On top of porridge I sprinkle  home-made granola, fruit, berries, roasted grated coconut or sesame seeds, poppy seeds, nuts, seeds, fiber cores, mint ... and  in the summer, of course, edible flowers and wild herbs. The possibilities are endless and none of the porrdges is  the same!








4 kommenttia :

  1. Rakastan puuroja, niitä perinteisiä - kaura, ohra, riisi. Kiitos, tämä postaus tuli täydelliseen hetkeen. Juuri eilen kaupassa nappasin mukaani mantelimaitoa ja ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa ikinä tuorepuuron valmistusta.

    VastaaPoista
  2. Täällä ovat tuorepuurot kokeilematta mutta jospa nyt lomalla tätäkin yrittäisin opetella. Normipuuroista kaura-, ohra- ja ruispuuro ovat minun suosikkejani, mutta valitettavan usein turvaudun pikakaurapuuroon;)

    VastaaPoista
  3. Tuorepuurot ovat parhautta. Sun kuvasi on aina niin ihanan näköisiä. Niitä on ilo katsella ja varmasti myös syödä ;)

    VastaaPoista
  4. Ihanien kuvien täyteinen postaus! Mä kanssa löysin tuorepuurot toden teolla viime syksynä. Sellainen on niin helppo tehdä illalla valmiiksi ja napata aamulla töihin mukaan. Banaanin lisääminen mukaan jo yöksi antaa puurolle mukavaa makeutta ja itse tykkään tuunata koostumusta vielä esim. turkkilaisella jogurtulla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.