Myskikurpitsakeitto on ollut blogiruokien aatelia viime viikkoina. Oman keittoni tein jo yli kuukausi sitten, mutta postaukset laahavat perässä. Ideoita ja kuvia on varastossa paljon, kunhan vain ehtisin koota kaikki postauksiksiksi.
Maukasta kauden satoa olevaa myskikurpitsaa meillä on syöty useamman kerran syksyn aikana. Olen mm. paahtanut myskikurpitsaa hummuksen kaveriksi. Säästin puolet paahtamastani myskikurpitsasta seuraavan päivän keittoa varten.
Keiton valmistuessa tein uunissa lämpimiä tomaatti-juustovoileipiä keiton kaveriksi. Edullinen ja lämmittävä syysillallinen valmistui nopeasti.
Myskikurpitsakeitto
½ myskikurpitsaa kuutioituna ja uunissa paahdettuna
0,5 l kasvislientä
1 valkosipulinkynsi
½ tl korianterinsiemeniä
½ tl kurkumaa
cayennepippuria maun mukaan
pippuria
(suolaa)
1 tl tahinia
Laita kattilaan paahdetut myskikurpitsakuutiot, kasvisliemi, valkosipulinkynsi silputtuna, korianterinsiemenet ja kurkuma. Anna hautua 15 min. Aja sileäksi sauvasekoittimella. Mausta pippurilla, cayennepippurilla ja suolalla maun mukaan. Koristeeksi ja mausteeksi voit laittaa keiton pinnalle lusikallisen tahinia.
Butternut squash soup
½ butternut cubed and squash toasted in oven
0,5 l vegetable stock
1 garlic clove, minced
½ tsp coriander seeds
½ tsp turmeric
cayenne pepper
black pepper
salt
1 tsp tahini
Add toasted butternut squash cubes, vegetable stock, garlic, coriander seeds, turmeric in kettle, let simmer on medium heat for 15 minutes. Season to taste with caynne pepper, black pepper and salt. Garnish wiht tahini.
Kevyttä herkkua. Meillä on syöty kurpitsaruokia viikoittain elokuusta lähtien.
VastaaPoistaTeillä onkin varmasti kaikki kurpitsat omasta puutarhasta!
PoistaTosi ihana. Tämä menee kokeilun!
VastaaPoistaHelppo, halpa, herkullinen, kannattaa kokeilla!
PoistaNam, ihana lämpöinen syysruoka ja ihan täydellinen Halloweeniin. <3
VastaaPoistaKylminä pimeinä iltoina tekee mieli tällaista lämmittävää lohturuokaa
PoistaAivan ihanan näköistä keittoa. Syksyn saapuminen on saanut minutkin innostumaan erilaisista keitoista.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita Lumo!
Keitot unohtuvat kesäksi, mutta syksyn tullen niitä on taas tullut tehtyä paljon.
PoistaKiitos taas ihanasta ohjeesta. Hypistelin eilen kaupassa käydessäni myskikurpitsoja, mutta jäi ostamata kun mies siinä kurtisteli kulmiaan, että mitä nuo ovat. Taidanpa käydä hakemassa :)
VastaaPoistaKäypä hakemassa!
PoistaKiitos ohjeesta! Näyttää erittäin makoistalta syysherkulta. Itsekin olen miettinyt, että mitä noista myskikurpitsoista voisi tehdä, mutta tässä olisikin kiva ohje :)
VastaaPoistaTaisin ensimmäisen myskikurpitsan valmistaa vuosis aitten niin, että ostin sellaisen kotiin ja vasta sitten googlasin mitä siitä voisikaan valmistaa.
PoistaEn ole edes ruokabloggaaja (ja melko laiska ruuanlaittajakin), mutta tähän tutustuin sentään viime syksynä osallistuessani matkabloggaajana afrikkalaisen keittiön ruokia esittelevälle kurssille!
VastaaPoistaPari Naisten etsivätoimistoa olen lukenut, mutta en muistanutkaan että niissä syödään bataattikeittoa!
Poista