Pehmeän makuinen palsternakka-omenakeitto | Delicious parsnip apple soup

Palsternakka-omenakeiton pehmeä maku on herkullinen, mutta sellaisenaan keitto on vaalaudessaan melko vaatimattoman näköinen. Muutama verso ja ripaus kuivattuja ruusun terälehtiä kohentaa arkiruoan ulkonäköä kummasti ja antaa oman pikku säväyksensä keiton makuun.


palsternakka_omenakeitto


omena_palsternakkakeitto



palsternakka_omenakeitto



Vaniljainen palsternakka-omenakeitto



500 g palsternakkaa

400 g omenaa

1 l vettä

1 kasvisliemi/fondikuutio

suolaa

pippuria

veitsenkärjellinen vaniljansiemeniä



Viimeistelyyn

versoja

(kuivattuja ruusunterälehtiä)



Kuori ja kuutioi palsternakat ja omenat

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kasvikset.

Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla, 15–20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa vettä, mausta suolalla ja pippurilla

Lisää veitsenkärjellinen vaniljansiemeniä.

Viimeistele palsternakka-omenakeitto kuivatuilla ruusun terälehdillä ja versoilla.


Parsnip and apple soup is delicious, but the look is quite dull. Few sprouts and pinch of dried rose petals give this every day food a more appetizing outlook.


Parsnip and apple soup



500 g parsnips

400 g apples

1 liter water

1 vegetable broth cube

salt

pepper

Pinch of vanilla seeds



For garnishing

Sprouts

(Dried rose petals)



Peel and dice the apples and parsnips

Boil water in a saucepan. Add the stock cube and vegetables.

Cook the vegetables until soft over medium heat under lid for 15-20 minutes.

Puree the soup with a hand blender, add water if necessary, season with salt and pepper

Add a pinch of vanilla seeds

Garnish with dried rose petals and sprouts.




2 kommenttia :

  1. Tätä olisikin kiva maistaa, en nimittäin koskaan ole ollut mikään palsternakan ystävä. Näyttää ainakin todella hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Oi mikä keitto! Uskon, että tuo vanilja kruunaa makuelämyksen : )

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.