If you follow my Instagram account, you must have noted that I love breakfasts. It's an easy way to add a touch of luxury in every day and start the morning right. It does not take much effort to decorate breakfast bowl, timewise it takes about a minute or two more than just pouring the ingredients in the bowl.
Voileipä on monelle arjen se arjen vakioaamiainen. Näin talvella leivän päälle voi ripotella yrttejä, versoja tai hyvin varustelluissa ruokakaupoissa myytäviä syötäviä kukkia. Kesällä syötäviä kukkia ja villiyrttejä löytää helposti luonnosta.
Sandwich is an easy everyday breakfast. On winter time you can buy herbs, sprouts and even edible flowers in well stocked grocery stores. From spring to early fall edible wild herbs and flowers can easily be found in nature.
Jugurtti ja värikkäät hedelmät tai marjat ovat helppo aamiainen. Veriappelsiinit ovat nyt parhaimmillaan -ja edullisimmillaan! Suosi maustamattomia jugurtteja ja lisää itse makua suosikkimarjoillasi- tai hedelmillä, maustetuissa jugurteissa on yllättävän paljon piilosokeria. Kasvisvaihtoehtoa kaipaava voi valmistaa myös itse kookosjugurtin.
Yogurt and colorful fruits and berries make an easy breakfast combo. Use plain yogurt and add flavor by adding fruits or berries. Blood oranges are in season now. If you prefer vege based yogurt, you can make your own coconut yogurt.
Tuorepuuro on todella helposti varioitava aamiainen -ja sen voi tehdä illalla jääkaappiin valmiiksi odottamaan! Aamu on helppo aloittaa, kun puuro on jo valmis.
Perustuorepuuroni sisältää per annos yleensä 1½ dl ruis-, neljän viljan- tai kaurahiutaleita, ½ banaanin, ruokalusikallisen chiansiemeniä ja 2½ dl nestettä, yleensä vettä. Annan puuron turvota yön yli jääkaapissa ja soseutan sen sileäksi sauvasekoittimella aamulla. Maustamalla perustuorepuuro erilaisilla marjoilla tai hedelmillä, maapähkinävoilla, sokeroimattomalla kaakaolla, käyttämällä veden sijaan nesteenä erilaisia kasvismaitoja, mehuja jne. mausta saa aina uudenlaisen. Vihannesten lisäämisen ruoan joukkoon voi aloittaa vaikka tuorepuurosta; joukkoon voi lisäksi vaikka vähän porkkanaa, kesäkurpitsaa, kaalia tms.
Overnigh oats is my basic breakfast. Easy to make the previous night, cheap and the possibilities to vary it are endless. My basic overnight oats are made with 1½ dl rolled oats, ½ banana, 1 tbsp chia seeds and 2½ liquid.
Season the porridge with berries, fruits, peanut butter, unsugared cocoa, different vegetable milks, juices etc. the flavor is always new. You can even add vegetables like carrots, squash or cabbage.
Viikonloppuna on aamiaisen valmisteluun vähän enemmän aikaa kuin arkisin. Silloin voi vaikka paistaa banaanipannareita tai tehdä syrnikkejä eli rahkaohukaisia.
On weekends there is usually a bit more time for brakfast. Easy banana pancakes or quark pancakes served with yougurt and berries add that little extra on weekend mornings.
Hyvään aamiaiseen kuuluu myös kahvi. Juon usein vain kupillisen kahvia päivässä, joten kapselikeitin on näppärä vaihtoehto, makuja ja paahtovaihtoehtoja voi vaihdella usein. Oman kahvini juon mieluiten lämpimän maidon kera.
Mitkä ovat sinun lempiaamiaisruokiasi?
Coffee is part of a good breakfast. I usually drink only a cup of coffee, so a capsule coffee maker works well for me.
What's your favorite breakfast dish?
Oi oi Tuula mitä kuvia <3, mä olen ihan hurmioitunut! Itse en ole yhtään aamupala ihminen, pelkällä kahvin voimalla lähden töihin, tosin töissä pitää heti joku jogurtti tai leipä nakkasta naamariin. Ja tosiaan, josko tekisikin niinkuin sinä, alkaisikohan aamiainen maistua myös minulle. Ihania vinkkejä, mukavaa viikonloppua ja herkullisia aamupaloja :)
VastaaPoistano voi helkkari ja tuhannesti anteeks kirjoitin ihan väärin, siis Tuuli <3
PoistaVoi mitä kuvia taas. Sun kuvat on aina vaan niin parhaita. Ihanaa sunnuntaita.
PoistaKiitos Maiju. Kaivelin vaihteen vuoksi pilvestä arkistoa. Aamiaiskuvat-kansioon onkin kerennyt kertyä kuva jos toinenkin.
PoistaKun olen syönyt hyvän aamiaisen, lähtee päiväkin paremmin käyntiin ja nälkä on seuraavan kerran vasta iltapäivällä.
PoistaOlen niin samaa mieltä, että kun ruoka on laitettu kauniisti esille ja nähty hieman vaivaa, niin se maistuu tuhat kertaa paremmalta! Omaan luksusaamiaiseen kuuluvat myös uppomuna, lohi ja hollandaise! Pannukakut, letut tai köyhät ritarit kermavaahdolla viimeistelevät sunnuntain aamiaisnautinnon : )
VastaaPoistaAjattelen itse ihan samalla tavalla. Arkisestakin ateriasta tulee parempi kun sen asettelee kauniisti. Kesällä koristelen salaatitkin ruusun terälehdin ihan vain ulkonäön vuoksi.
PoistaAi herkku, mitä kuvia! Melkein mikä tahansa aamiainen maistuu hyvälle, kun sen ulkonäköön ja kattaukseen on panostettu! Ehkä kuitenkin smoothiet on suosikkeja. Ajattelimme kokeilla huhtikuun Ranskan reissua odotellessa tehdä joku sunnuntai kunnon ranskalaisen aamiaisen, jotta voidaan vähän fiilistellä jo etukäteen! :)
VastaaPoistaRanskalainen aamiainen kuulostaakin hyvältä. Olen itse työmatkalla Pariisissa ensi viikolla, mutta tiedossa on vain perushotelliaamiaisia.
PoistaAivan uskomattomia kuvia ❤ Tuli vaan ihan törkee nälkä, niin houkuttelevia kaikki kuvasi ovat. Kirjoittaisitko miten toteutat 5:2:n työpäivinä?
VastaaPoista5:2 on meillä työpäivinä oikeastaan aina eli yleisemmin mä ja ke "paastotaan". Toteutus on ollut hyvin yksinkertainen; syömme 500 kcal yhdellä aterialla töiden jälkeen. Eli edellisestä illasta ollaan 24 h syömättä. Vettä täytyy tietysti muistaa juoda paljon. Juon myös yhden kupin kahvia ja mukillisen teetä työpäivän aikana. Joskus koitimme myös 100 kcal aamulla ja 100 kcal päivällä, 300 kcal illalla-mallia, mutta yksi ateria tuntuu helpoimmalta.
Poista5:2 on meillä työpäivinä oikeastaan aina eli yleisemmin mä ja ke "paastotaan". Toteutus on ollut hyvin yksinkertainen; syömme 500 kcal yhdellä aterialla töiden jälkeen. Eli edellisestä illasta ollaan 24 h syömättä. Vettä täytyy tietysti muistaa juoda paljon. Juon myös yhden kupin kahvia ja mukillisen teetä työpäivän aikana. Joskus koitimme myös 100 kcal aamulla ja 100 kcal päivällä, 300 kcal illalla-mallia, mutta yksi ateria tuntuu helpoimmalta.
Poista