Jääkaapista nimittäin löytyy purkillinen jo pitkälti ennen joulua syötyjen säilöttyjen ankankoipien rasvaa, jonka keräsin talteen keittämällä desinfioituun lasipurkkiin. Kun ohjeissa kehotetaan tekemään maustevoi ja hieromaan se broilerin nahan ja lihan väliin, minä tein maustetun ankanrasvan... Kerrassaan turmiollinen, mutta ah niin herkullinen lopputulos!
Dekadentti laventelikana
1½ kg kokonainen broileri
2 isoa sitruunaa
2 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, puolitettuna
2 isoa kourallista rosmariinia ja basilikaa, hienonnettuna
1½ rl laventelin siemeniä, murskattuna
Suolaa ja mustapippuria
100 g pehmeää voita - tai ankanrasvaa
4 isoa perunaa
Kuumenna uuni ja sopivan kokoinen univuoka 225 asteeseen. Pese broleri sisältä ja päältä, kuivaa talouspaperilla. Irrottele sormin varovasti nahka lihasta, varo repimästä nahkaa. Raasta sitruunasta keltainen kuori. Lisää laventelin siemenet kulhoon sitruunankuoriraasteen, murskatun valkosipulin ja yrttien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita sen voin/ankanrasvan kanssa. Työnnä rasvaseoskanan nahan ja lihan väliin. Hiero hyvin ja vältä rikkomasta nahkaa.
Leikkaa kuorittu sitruuna kahtia ja työnnä se linnun vatsaonteloon valkosipulin puolikkaiden kanssa . Sitten laittaa kana kuumaan vuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia. Leikkaa perunat lohkoiksi. Poista kana uunista, tähän mennessä rasvaseos on sulanut ja valunut vuoan pohjalle. Lisää perunat, sekoittele perunat sulaneessa rasvassa. Valele lintua rasvaseoksella. Paista broileria ja perunoita vielä noin 40 minuuttia. Anna seistä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Tarjoa kotitekoisen aiolin ja ohueksi viipaloidun fenkolin ja veriappelsiinin kera.
In most recipes for whole chicken the bird is rubbed with seasoned butter. I replaces butter with duck fat. Decadently tasty!
Decadent lavender chicken
1½ kg chicken, preferably organic
2 large lemons
2 cloves garlic, peeled and finely chopped
2 cloves garlic , halved
2 good handfuls rosemary and basil leaves, finely chopped
1½ tbs lavender seeds, crushed
Salt and freshly ground black pepper
100 g softened butter - or duck fat
4 big potatoes
Aika herkullisen ja ylellisen kuuloinen resepti. Itsekin ostin tänään tuoreen kokonaisen broilerin slow-cooker kokeilua varten.
VastaaPoistaResepti on ihan helppo, mutta laventeli ja ankanrasva tuovat siihen ekstraa.
PoistaOlkoonkin vaikka miten turmiollista, mutta hitsit, että näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta.
VastaaPoistaMe usein tehdään kokonaisena broileria. Perheen miespuoliset tykkää koivista ja me naiset taas rintapaloista.
Ihanan herkullista viikonloppua Lumo <3
Se onkin näppärää, kaikki saavat juuri sellaista osaa kuin haluavat. Meille kahdelle tämä riitti kahdeksi päiväksi, toisena päivänä kanaa riivittiin salaattiin
Poista