Olen haaveillut vohveliraudasta pitkään. Tinsku kehui Lidlin vohvelirautaa talvella, silloin harmitti niiden jo myytyä loppuun kauppaan ehdittyäni. Pari viikkoa sitten vohvelirautoja oli jälleen tarjolla ja kaupassa oli vielä kolme alle kaksikymppiä maksavaa laitetta jäljellä.
Tähän väliin kirja-arvonnan tulokset. Arpaonni suosi Tuirea.
What to eat on May Day? How about waffles, asparagus, béarnaise sauce and crawfish tails?
I bought an inexpensive waffle maker from Lidl few weeks ago, my first test with it was this dish.
Vohvelit paistuivat ensikertaiseltakin kauniisti, taikina ei tarttunut rautaan lainkaan ja se oli helppo puhdistaa. Vohveleiden paistuessa paistoin parsat ja tein bearnaisekastikkeen.
Bearnaisekastikkeesta pikku varoitus; ottaessasi ensimmäisestä annoksesta ruokakuvia, älä käännä kattilalle selkääsi. Jos kotona on yli-innokas tiskaaja, kattila kastikkeineen voi lennähtää tiskialtaaseen ja olla täynnä vettä kun minuutin päästä alat kasata toista annosta. Jos vahinko on jo tapahtunut, sulata voita ja syö annos voisulan kera.
Vohvelitaikina kahdelle
1 muna
1/4 tl suolaa
2 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rl sulatettua rasvaa
Tee vohvelitaikina ensin. Sekoita muna ja suola, lisää maito. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
Paista vohvelit kuumalla vohveliraudalla.
Bearnaisekastike
2 keltuaista
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sitrunamehua
100 g voita
Laita keltuaiset kulhoon ja lisää viinietikka ja rakuuna. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi.
Lämmitä keltuaisia varovasti vesihauteeessa koko ajan sekoittaen. Lisää voinokareita joukkoon yksitellen jatkuvasti vispaten kunnes kastike sakenee. Lopuksi mausta kastike sitruunamehulla.
Paistetut parsat ja katkaravut
Nippu tuoretta parsaa
2 rl voita
1/2 dl roseviiniä
suolaa
pippuria
8 jättikatkaravunpyrstöä sulatettuna ja kuorittuna.
Valitse kaupassa napakan oloinen parsapuntti. Taikinan seistessä vartin verran poista puisimmat lehdenaiheet parsojen varsista ja leikkaa varsista kuivimmat pätkät päästä pois.
Kuumenna voi pannulla, paista parsanvarsia keskilämmöllä varovasti sekoitellen kunnes ne saavat väriä. Lisää viini pannulle, sekoita parsoja taas varovasti kunnes viini on haihtunut, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta parsat hetkeksi syrjään pannulta.
Kuori ja suolista katkaravut. Paista pannulla jolla paistoit parsat, mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos vohveleista, parsasta, bearnaisekastikkeesta ja ravunpyrstöistä.
Oikein hyvältä näyttää ja kuulostaa. Parsafani huokailee täällä.
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoa Lumo ❤️
Kiitos, parsafani💚
PoistaKekseliäs ja mitä herkullisin idis sujauttaa parsat vohvelipedille, täydellistä! Voi kun sää suosisi edes jompanakumpana päivänä. Täällä jo valmistaudutaan hakemaan niin grillihiiliä kuin takkapuita, katsotaan vietetäänkö vappua sisällä vai ulkona : )
VastaaPoistaVohvelirauta oli pakko saada käyttöön😋
PoistaNam, kevään ensimmäinen ja paras herkku on kyllä parsa ja vähänkö sitä on tullut jo syötyä :) tosin ei siihen varmaan kyllästy millään. Kiva ohje tämä sinunkin. Hauskaa Vappua!
VastaaPoistaNämä olivat vasta kevään toiset parsat, mutta onhan tässä kevättä vielä jäljellä
PoistaNyt on kyllä kaikki omat lempparit yhdessä reseptissä. <3 Aurinkoa päivään Lumo <3
VastaaPoistaTämä olikin onnistunut kombo
PoistaAivan mielettömän herkullinen idea!
VastaaPoistaKiitos Kimmo!
PoistaNäyttää kyllä herkulliselta! Tuossa olisi kyllä vapuksi herkullinen - ja helppo tarjottava. Ja vohveleilla voisi mennä jälkiruokapuolenkin;)
VastaaPoistaNautimmekin samasta satsista yhdet vohvelit turkkilaisen jugurtin ja mansikoiden kanssa
Poista