Horsmanversoja kannattaa etsiä kallioiden kupeesta, jossa ne ensimmäisenä nousevat esiin. Nyt niitä näkyy nousseen kyllä jo vähemmänkin suojaisille paikoille.
Nuoret hosmanversot ovat meheviä ja maukkaita, maultaan ne muistuttavat parsaa. Versot ja varret ovat syötäviä. Myöhemmin horsman kukkiessa käytän kukkia salaattien, aamiaisten ja jälkiruokien koristeena. Niistä voi tehdä myös hilloa ja juomaa, joita en vielä ole kokeillut.
Nämä horsmanversot paistoin pannulla samalla tavalla kuin parsat pari viikkoa sitten.
Kuten aiemminkin olen todennut, villivihanneksia voi huoletta poimia kaupungissakin, kun ei aivan keskustassa, autoteiden varresta tai koirien ulkoilupolkujen varrelta poimi.
Fireweed is a very common weed, but did you know it's edible? Young fireweed sprouts can be served like aspargus. I cooked them in pan last week with this aspargus recipe. Pink fireweed flowers later in the summer are also edible, I have garnished my overnight oats, salads and desserts with them.
Luulen etten ole ikinä maistanut, pakko saada maistaa! Aurinkoa viikkoon <3
VastaaPoistaHorsmat ovat helppoja löytää ja helppoja valmistaa
PoistaNäyttävätkin vähän parsamaisilta tuossa lautasella. Taas opin jotain uutta, en tiennyt, että horsma on syötävää.
VastaaPoistaJoitain vuosia sitten luin jostain, että horsman versot ovat herkkua. Sittemmin joka kevät olen niitä valmistanut ainakin muutaman kerran.
PoistaMinä kokeilin horsmaa niin versoina kuin kukkinakin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Nyt odottelen, että kevät etenisi maallakin sen verran, että pääsisin siellä käydessä poimimaan kevään ensimmäiset versot käyttöön.
VastaaPoistaKukat ovatkin niin kauniita ruokien koristeena. Niillä saa gourmet-fiilistä ihan tavallisiin ruokiinkin.
PoistaOppia ikä kaikki. Nyt ei puutu kuin ne horsmat. Suomessahan niitä on vaikka kuinka paljon, mutta täällä en ole nähnyt yhtä ainoaa. Minulle tuli heti parsa mieleen kun kuvan näin.
VastaaPoistaOlisikohan teillä päin horsmalle liian kuumaa? Täällähän horsmaa tosiaan kasvaa ihan joka puolella
PoistaEn ole koskaan kokeillut, mutta pitääpäs aamulenkillä katsastaa pellon pientareet, josko noita kaunokaisia löytyisi. Mikä ihana kastike onkaan tuossa annoksessa?
VastaaPoistaKastike on aioli, joka jäi vähän juoksevaksi, kun en laittanut tarpeeksi öljyä... hyvää oli kuitenkin.
PoistaAivan uutta myös minulle, kiitos kun jaoit tämän, ihan pakko nyt kokeilla, mökiltähän tuota saisi yllin kyllin. Aurinkoista viikonloppua Tuuli :)
VastaaPoistaHorsmassa on se hyvä (tai huono) puoli, että sitä tosiaan on runsaasti.
Poista