Yksi kesän makoisimmista tapahtumista lähestyy vauhdilla; Taste of Helsinki valtaa Kansalaistorin 15.-18.6.2017!
Sain Taste of Helsingiltä Vaimomatskuu-blogin Juulian kanssa pressikutsun ravintola Shelteriin illastamaan ja fiilistelemään yhtä tapahtuman ravintoloista etukäteen. Nyt emme syöneet Shelterin Taste of Helsinki-annoksia (ne löytyvät tämän postauksen lopusta), vaan maistelimme viiden ruokalajin Chef's menun. Menussa oli monia klassikkoannoksia, jotka tarjottiin selkeän moderneina versioina.
Shelterissä leipä leivotaan itse ja sitä kiikutettiinkin heti pöytään maisteltavaksi. Keskustelimmekin, kuinka hyvä leipä on tärkeä osa ruokailukokemusta. Jos leipä on mitä tahansa tusinakänttyä, saattaa koko ruokailukokemus vähän latistua.
Tartaria tarjoaa parikin ravintolaa Taste of Helsingissä tänä vuonna. Shelterin TOH-annoksiin tartar ei kuitenkaan kuulu. Ravintolassa tartar tarjottiin marinoidun sipulin, lipstikan ja tomaatin kera. Rapsakka "keksi" on naudanrasvaa. Juomasuosituksena Edoardo Miroglio Pinot Noir Reserve 2012.
Vichysoisse – eli purjo-perunasosekeitto. Keitto olikin upean kuohkea ja maukas. Tämä taisi olla Juulian lempiannos. Keiton kanssa lasiin kaadettiin luomuviini Francois Pinon Silex Noir Vouvray 2015
Kuvepaistin parina oli täyteläinen, minulle aiemmin tuntemattomasta Bobal-rypäleestä tehty Hispano Suizas Bobos.
Jälkiruoassa oli marinoitua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja seljankukkasherbettiä. Jälkiruokaviininä oli täyteläinen, mutta raikas Dindarello Moscato Veneto IGT 2015.
Täytyyhän Shelterin annoksia maistella Taste of Helsingissäkin. Nyt tiedän ainakin neljä annosta, joihin sijoitan
Shelter Helsinki
METSÄSIENI- Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia
RAPARPERI- Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata
Nimikkoannos
SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa
Olemme Juulian kanssa tavanneet aiemminkin muutamissa tilaisuuksissa, mutta tällä lailla rauhassa ja pitkään ei ole tullut aiemmin rupateltua. Olipa kiva tutustua paremmin!
Oletko suunnitellut tulevasti Taste of Helsinkiin? Nyt sinulla olisi mahdollisuus voittaa lippu. Kerro minkä annoksen aiot ensimmäisenä maistaa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi. Tiistaihin klo 20 mennessä jätetyt vastaukset osallistuvat arvontaan. Ilmoitan voittajalle sähköpostilla.
I got an invitation with another blogger Vaimomatskuu to dine at restaurant Shelter in collaboration with the restaurant and Taste of Helsinki food festival which will take place 15.-18.6.2017.
We had a five course dinner, but they aren't the same dishes Shelter will serve at Taste of Helsinki.
Our Chef's menu was as following. Classics and retro dishes, but with a contemporary touch.
Roasted pike perch with roe butter milk sauce, pickled cucumber & horseradish
Tartar with marinated onion, lovage, tomato and crispy beef fat
Vichysoisse
Grilled flank steak with roasted potatoes, truffle butter & spring cabbage
Marinated rhubarb, toasted white chocolate and elderflower sherbert
At Taste of Helsinki Shelter's dishes are differet, have to taste them as well!
FOREST MUSHROOMS- Emmer wheat porridge with forest mushrooms, cream of Brazil nuts & sprouts with mushroom vinaigrette (v) -6mk
LAMB- 24h braised organic lamb belly, pickled chanterelle & smoked yogurt -6mk
RHUBARB- Marinated rhubarb, elderflower sherbet & roasted white chocolate -5mk
Signature dish
WHITE FISH- Sugar salted white fish & white fish roe, new potatoes cooked in brown butter & pickled apple -8mk
METSÄSIENI- Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia
RAPARPERI- Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata
Nimikkoannos
SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa
Olemme Juulian kanssa tavanneet aiemminkin muutamissa tilaisuuksissa, mutta tällä lailla rauhassa ja pitkään ei ole tullut aiemmin rupateltua. Olipa kiva tutustua paremmin!
Oletko suunnitellut tulevasti Taste of Helsinkiin? Nyt sinulla olisi mahdollisuus voittaa lippu. Kerro minkä annoksen aiot ensimmäisenä maistaa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi. Tiistaihin klo 20 mennessä jätetyt vastaukset osallistuvat arvontaan. Ilmoitan voittajalle sähköpostilla.
I got an invitation with another blogger Vaimomatskuu to dine at restaurant Shelter in collaboration with the restaurant and Taste of Helsinki food festival which will take place 15.-18.6.2017.
We had a five course dinner, but they aren't the same dishes Shelter will serve at Taste of Helsinki.
Our Chef's menu was as following. Classics and retro dishes, but with a contemporary touch.
Roasted pike perch with roe butter milk sauce, pickled cucumber & horseradish
Tartar with marinated onion, lovage, tomato and crispy beef fat
Vichysoisse
Grilled flank steak with roasted potatoes, truffle butter & spring cabbage
Marinated rhubarb, toasted white chocolate and elderflower sherbert
At Taste of Helsinki Shelter's dishes are differet, have to taste them as well!
FOREST MUSHROOMS- Emmer wheat porridge with forest mushrooms, cream of Brazil nuts & sprouts with mushroom vinaigrette (v) -6mk
LAMB- 24h braised organic lamb belly, pickled chanterelle & smoked yogurt -6mk
RHUBARB- Marinated rhubarb, elderflower sherbet & roasted white chocolate -5mk
Signature dish
WHITE FISH- Sugar salted white fish & white fish roe, new potatoes cooked in brown butter & pickled apple -8mk
Savoyn: Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco kastiketta. :-)
VastaaPoistaSara.rokman@gmail.com
Nimikkoannos: Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa, nam!
VastaaPoista- Seijahannele
hannele.lang@gmail.com
Raparperijälkkärin!
VastaaPoistaArvontaan: raparperikilpikonna@gmail.com
Ludun Härkätartar, selleri-kurkkusalaattia, briossia ja sinappihollandaisea
VastaaPoistakaljukeiju@gmail.com
Metsä-sieni emmervehnäpuuro
VastaaPoistav.laitinen@msoynet.com
Shelterin karitsa-annos.
VastaaPoistakarhuoja@gmail.com
Onpa ollut herkullinen ilta teillä Shelterissä, niin hyvältä näyttää ja kuulostaa tuo Chef-menuu.
VastaaPoistaEnpä ole koskaan ollut Taste of Helsingissä, varmaan aina ollut kiire mökille. Jos liput voittaisin menisin ehdottomasti Tocan äyriäis ja kalaruokien ääreen.
Hieno ilta teillä ja herkullinen ilta teillä Shelterissä, joka on minulle ihan uusi tuttavuus. Olipa kiva tutustua Shelteriin.
VastaaPoistaEn osallistus arvontaan, sillä minulla on jo liput. Mutta mielenkiinnosta luin.
Sittenhän me toivottavasti tavataan siellä. Avajaisiin olen menossa ja lisäksi jonain toisena päivänä säistä riippuen.
PoistaNam, näyttää superhyvältä! Savoyn vuohenjuustovaahtoannos olis mun valinta ekaksi maisteltavaksi, mutta jos rahaa (ja tilaa mahassa) riittäis niin maistelisin varmaan kaikki annokset läpi :D
VastaaPoistarevontulipalo@hotmail.com
Monta hyvää, tuo karitsa-annos kiinnostaa.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
En osallistu arvontaan, mutta karitsa kuulostaa kyllä hyvältä.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Lumo <3
Karitsaa minäkin.
VastaaPoista-Airiina-
aiholapp at uusikaupunki.fi
Savoyn grillattu vuohenjuustomousse lisukkeineen. Nam.
VastaaPoistatanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Sinulla on niin kivoja arvontoja, että harmittaa kun en voi osallistua. Herkkupatojen ääressä olet taas ollut. Ja ravintolan nimestä alkoi tietysti mielessä soida Gimme Shelter...
VastaaPoistaHerkullista oli...
PoistaVoi mitä herkkuja! Ja kiitos - uudet ruokaravintolatuttavuudet ovat aina tervetulleita tulevia Helsingin matkoja varten.
VastaaPoistaArvonnan jätän tällä kertaa väliin, sillä Taste of Helsinki menee nyt sivu suun;)
Oli kyllä mahtavia makuja. Tämä oli toinen kertani Shelterissä ja molemmat kokemukset ovat olleet onnistuneita
PoistaOli kyllä mahtavia makuja. Tämä oli toinen kertani Shelterissä ja molemmat kokemukset ovat olleet onnistuneita
PoistaSIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa ottaisin ihan ensin.
VastaaPoistaPetri
peholapp(at)uusikaupunki.fi
Grönin KASVI-annos kiinnostaisi :)
VastaaPoistaannesavol (at) gmail.com
Siis voi jestas näitä sinun ihania kuviasi ja voi jestas mitä herkkuja! <3
VastaaPoistaEn ole vielä päättänyt lähdenkö käymään tuolla tapahtumassa. Viime vuonna tosin kävin ja aivan ihana juttu oli, mutta täytyy miettiä, nyt alkoi houkuttamaan :D
Ihanaa viikonloppua Tuuli <3
Ravintola on tummasävyinen ja valo tuli hienosti sivulta, kuvista tuli aika jänniä juuri valon ansiosta.
PoistaKARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia.
VastaaPoistaseppo.savikko@gmail.com
Ludun luomumaissigritsiä hapankaalikastikkeella :-o Kuulostaa aika eksoottiselta!
VastaaPoistaKARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia + Ludun jälkiruoka!!! Nam!
VastaaPoistafevejii@gmail.com
Shelterin siika kuullostaa herkulliselta !
VastaaPoistamikkelssontarja@gmail.com
Pastor. PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA- Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä -8mk
VastaaPoistaMinna.metso@gmail.com
PoistaPaljon ihania makuja mutta ensimäiseksi maistaisin Pastorin
VastaaPoistaPULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA- Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä
nborgelin@gmail.com
Grillattu vuohenjuustomousse ym. Savoylta. Tietysti kaikki annokset kuulostavat jänniltä.
VastaaPoistaKristiina
Oonjustiina@ gmail.com
Shelterin nimikkoannos kiinnostaa
VastaaPoistaanita.soderstrom@pp.htv.fi
Maistaisin ehdottomasti ensimmäisenä Passion makkaraperunat veripaltulla!
VastaaPoistaShelterin karitsallahan minä aloittasin ��
VastaaPoistaKARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia
anniniina(at)gmail.com
Shelterin karitsa olisi minulle sopivin vaihtoehto
VastaaPoistapetramaria@suomi24.fi
Terv: Tyttis
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia.
VastaaPoistamirjahelena.savikko@gmail.com
Savoyn grillattu vuohenjuustomousse kuulostaa kiinnostavalta, sitä maistaisin ensin
VastaaPoistaliisa.laine111@gmail.com
Tuo Shelterin raparperiannos ja moni muu. ������
VastaaPoistaMaire
Hullutellen(at)gmail.com
Shelterin karitsa olisi ensimmäisenä listallani!
VastaaPoistaansku_66@hotmail.com
Shelterin karitsaa
VastaaPoistajohanna.tuulia@hotmail.fi
Shelterin siika-annoksen!
VastaaPoistaansode@gmail.com
Ludun Lahna Wallenberg, varhaisperunaa Rymättylästä, bouillabaissemajoneesia ja herneenversokastikett
VastaaPoistaPMaljanen@gmail.com
KARITSA- 24h on se annos millä aloitan :)
VastaaPoistaannes82(at)yahoo.com
Ooh Shelterin siikaa tekisi mieli!
VastaaPoistalkaymc@yahoo.co.uk
Passion makkaraperunat veripaltulla! Olen aivan ihastunut valikoimaan jota on todella paljon.
VastaaPoistahenna.holappa1@luukku.com
KASVI- paahdettua tattarileipää, suolaheinällä maustettua perunasalaattia, raastettua suolaheinävoita ja villiyrttejä. tapiiri_1(AT)hotmail.com
VastaaPoistaShelterin metsäsieni houkuttelis ekaks..
VastaaPoistasari.forss@pp.phnet.fi
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia - kuulostaa todella maukkaalta! (tai kaikkihan noista kuulostaa mutta tuo erityisesti :) NJAM!
VastaaPoistaanemoneh211@gmail.com
Vaikea valinta mihin mennä ekana! Grönin liha-annos kuulostaa hyvältä kuten myös Passion gazpachosorbetti! Eli näistä se kumpi tulee ensin vastaan! ��
VastaaPoistamiuku81@gmail.com
Hei, lahna Wallenberg kuulostaa minusta maistamisen arvoiselta!
VastaaPoistaKiitos sinulle ihanista kuvista. Vaaleanpunainen tuntuu näin kevätkesästä parhaalta väriltä
ellam.komulainen@gmail.com
Shelterin siikaa haluaisin maistaa ja totta kai Grönin lihaa! Olisi kivat päästä Taste of Helsinkiin jos vaikka tänä vuonna ilmatkin olisivat aurinkoisempia kuin viime vuonna.
VastaaPoistaHeippa, samaa mieltä Marjon kanssa! Shelterin siikaa ja tottakai Grönin lihaa. Sähköpostiosoitteeni on isa.kokoi@gmail.com mikäli onnetar suosii arvonnassa :)
VastaaPoistaSavoyn Vorschmack (juha_k@hotmail.com)
VastaaPoistaEnsimmäisenä ääntä kohti livahtaa Pastorin Bistek Tataki.
VastaaPoistakati.hurme@gmail.com
Suoraan sanottuna en vielä tiedä!. Ikinä en ole ollut mutta tapahtuma vaikuttaa aivan mahtavalta!
VastaaPoistanoora.hurme@gmail.com
Kiitos kaikille osallistujille. Onnetar suosi Liisaa ja Ellaa, voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
VastaaPoista