Kesä, villivihannekset ja pasta... Kuulostaako hyvältä? Helppoon kesäruokaan osa aineksista löytyy lähiluonnosta.
Emme noudata mitään erikoisruokavalioita, mutta silloin tällöin kokeilen joitain eri ruokavalioita noudattavillekin sopivia tuotteita ihan uteliaisuudesta.
Sain testiin gluteenittomia, munattomia, maidottomia ja geenimuunnelluista viljoista vapaita vegaanisia Glutzeron tuorepastoja*. Helsinkiläisyrityksen pastaa syödään useassa maassa Suomen lisäksi.
Pastan rakenne on hieman pehmeämpi kuin vehnästä valmistetun ja keittoaikakin vain kolme minuuttia, joten tarkkana sen keittämisen kanssa! Artisokkaraviolin koostumus muistutti normipastaa. Maku oli melko miedon makuinen, joten villivihannesten ja litulaukkapeston maut nousivat annoksessa esiin.
Pastan rakenne on hieman pehmeämpi kuin vehnästä valmistetun ja keittoaikakin vain kolme minuuttia, joten tarkkana sen keittämisen kanssa! Artisokkaraviolin koostumus muistutti normipastaa. Maku oli melko miedon makuinen, joten villivihannesten ja litulaukkapeston maut nousivat annoksessa esiin.
Litulaukka on hyvin yleisesti luonnossa esiintyvä villivihannes, jonka maku on vivahtaa valkosipuliin.
Artisokkaravioleja villivihannesten, litulaukkapeston ja paahdettujen kurpitsansiementen kera
1 pss Glutø artisokkaravioleja
Litulaukkapesto
½ l löyhästi pakattuja, huuhdeltuja litulaukan lehtiä
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen kurpitsansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa. Jos noudatat maidotonta dieettiä, jätä juusto pois.
1 dl ketunleipää löyhästi pakattuna
1 rl ruoholaukkaa (tai ruohosipulia)
½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
(syötäviä villiyrttejä ja luonnonkukkia, esim. ketunleipä, lemmikki, apila)
Keitä raviolit ohjeen mukaan, sekoita pesto varovasti pastan joukkoon. Tarjoile ketunleipien ja silputun ruoholaukan kera.
We don't follow any special diets, but once in a while I like to try products suitable for anyone. I got to test Glutzero raviolis . Gluten free, vegan Gluzero fresh pastas are made in Helsinki, Finland and they are available several countries. They have a nice texture and mild flavour.
1 pack Gluzero artichocke raviolis
1 tbs wild chives, chopped
1 dl toasted pumkin seeds
(edible wild herbs and flowers; forget me nots, wood sorrels, clovers)
Wild garlic mustard pesto
½ l loosely packed garlic mustard leaves, rinsed
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pumpkin seeds
2 garlic cloves
salt
pepper
Garlic mustard is a common weed, it has mildly garlicy flavour. Mix all pesto ingedients in a mixer. If needed add olive oil for more running texture. If you are on dairy free diet, you can omit cheese.
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pumpkin seeds
2 garlic cloves
salt
pepper
Garlic mustard is a common weed, it has mildly garlicy flavour. Mix all pesto ingedients in a mixer. If needed add olive oil for more running texture. If you are on dairy free diet, you can omit cheese.
Cook ravioli according to instructions (cooking time is 3 min, do not overcook). Mix pesto gently with raviolis. Garnish with edible wild herb and flowers.
*Tuotenäyte *Received for test
Niin on taas kaunista ruokaa...SÖISIN!
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita Lumo <3
Kiitos Outi💜
PoistaKomppaan Outia niin kaunista. Kiitos keittoaikavinkistä. Pasta on sellainen juttu, että se ei sovi vatsalleni, aina kivistää ihan tuhottomasti ja turvottaa, mutta gluteeniton pasta ei kivistä eikä turvota. Joten meiltä löytyy gluteenitonta pastaa aikalailla.
VastaaPoistaIhanaa päivää ja nam <3
Tuorepastat kypsyvät ihan hetkessä ja ajan kanssa kannattaa olla tarkkana,ettei mene mössöksi.
PoistaPastoissa gluteenittomia tuotteita tulee suosittua, vaikken keliaakikko olekaan. Jotenkin ne eivät niin turvota, jos tehty maissista vs. vehnä. Mielenkiintoinen tuo Gluton ravioli, pitääpäs katsoa löytyykö omasta cittarista!
VastaaPoistaNäitä näin myynnissä K-kaupassa, joten olettaisin löytyvän Cittareistakin
PoistaKiva ohje, kauniit kuvat - taas - ja hyvä vinkki pastasta. En ole kokeilllut gluteenitonta aiemmin, mutta samoja kommentteja kuin yllä, vatsa ei aina ole hyvillään peruspastoista.
VastaaPoistaEn saa tavallisesta pastasta oireita, mutta tämä on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät viljatuotteita kestä
PoistaVoi kuinka kauniita kuvia, ja vesi herahti kielelle heti.
VastaaPoistaKetunleipä tuo minulle kauniita muistoja lapsuudesta ja metsäretkistä.
Ketunleipää olen kerännyt ihan pienestä asti ja nytkin haen sitä salaattien mausteeksi ja ruoan koristeeksi
PoistaVaikka pastat ei mun suosikkeihin kuulukaan, niin tämän annoksen söisin kiljuen, näyttää niin kauniilta ja herkulliselta <3. Litulaukka on ihan outo nimi, pitääpä lähteägooglettamaan.
VastaaPoistaLitulaukka on todella yleinen vähän valkosipuliin vivahtava villiyrtti -tai rikkaruoho- riippuu keneltä kysyy😉 Sami Tallbergin instassa joskus näin ja tajusin, että sitä löytyy helposti - ja paljon!
Poista