Pavlovaa nautittiin jo juhannuksena, mutta tässä on upea jälkiruokavinkki vaikka rapukesteihin.
Marengin voi tehdä aiemmin ja sen täyttää nopeasti kermavaahdolla ja hedelmillä. Jos marenki murenee, naamioit sen helposti reilusti täyttämällä ja koristelemalla syötävin kukin.
Marengin voi tehdä aiemmin ja sen täyttää nopeasti kermavaahdolla ja hedelmillä. Jos marenki murenee, naamioit sen helposti reilusti täyttämällä ja koristelemalla syötävin kukin.
Marenki murtui palasiksi laatikosta otettaessa, mutta en antanut sen häiritä. En ota kokkailua niin vakavasti. Jos maku on kohdillaan, mutta ulkonäkö jostain syystä on kärsinyt, sitä usein voi paikata pikku naamioinnilla. "If you can't make it just fake it". Pavlovaan joka tapauksessa tulee täytettä, tällä kertaa ihan pelkkää kermavaahtoa ja nektariinia. Kasailin tarjoiluvadille marenginpalat, nektariinilohkot ja kermavaahdon kerroksittain. Ripottelin päälle kurtturuusun terälehtiä sekä syreeninkukkia ja raastoin vielä suklaata. Voila, tuloksena oli herkullinen, ulkonäöltään rustiikkinen tarjottava.
Marenki
6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua
2tl maissitärkkelystä
3 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu joukkoon vatkauksen aikana. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon (halkaisija noin 26 cm) siten, että keskelle jää syvennys. Paista marenkipohjaa 100 °C:n lämpötilassa uuninluukku raollaan noin 1,5 tuntia ja anna kuivua uunin jälkilämmössä pari tuntia. Marengin voi säilyttää pari päivää ilmatiiviissä rasiassa ennen käyttöä.
Pavlova is a great dessert for August parties. Even if the meringue breaks, you can cover it with whipped cream, fruits and edible flowers for rustic look. "If you cannot make it, just fake it..."
Pavlova
6 egg whites
1 1/4 cups (270g) caster sugar
2 tsp cornflour
1 tsp lemon juice
6 egg whites
1 1/4 cups (270g) caster sugar
2 tsp cornflour
1 tsp lemon juice
Preheat oven to 100°C. Line an oven tray with parchment paper. Mark a 26 cm-diameter circle on paper.
Use an electric mixer to whisk egg whites in a clean dry bowl until soft peaks form. Gradually add sugar, 1 tablespoon at a time, beating well after each addition, until meringue is thick and glossy and sugar dissolved. Rub a little meringue between fingers. If still "gritty" with sugar, continue to whisk until sugar dissolves. Add cornflour and lemon juice and whisk until just combined. Spoon meringue onto the parchment paper, using the marked circle as a guide. Smooth sides and top of pavlova. Use a small spatula to forms little peaks around edge of meringue.
Bake in oven for 11/2 hours or until meringue is dry to the touch. Turn off oven. Leave meringue in oven with the door ajar to cool completely. When completely cold, transfer to serving plate or store in an airtight container until required.
Fill with whipped cream, fruits or berries and edible flowers.
Bake in oven for 11/2 hours or until meringue is dry to the touch. Turn off oven. Leave meringue in oven with the door ajar to cool completely. When completely cold, transfer to serving plate or store in an airtight container until required.
Fill with whipped cream, fruits or berries and edible flowers.
Pavlovaa voisikin taas testata. Kerran olen onnistunut sitä tekemään ja oli kyllä niin hyvää <3
VastaaPoistaMeillä on perinteenä tehdä pavlovaa aina juhannukseksi. Maistusi se kyllä muulloinkin😉
PoistaKauniit kuvat tuo kyllä veden kielelle. Tämä näyttää niin kesäiselle ja herkulliselle. Kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaAurinkoista viikkoa Tuuli <3
Kiitos❤ Hyvää uutta viikkoa!
PoistaTämän herkun minäkin osaan ja nimenomaan koristeilla Pavlovasta saa aina kauniin <3 Niin kauniilta näyttääkin. Ihanaa viikonloppua Tuuli <3
VastaaPoistaKoristeu pelastaa aina, vaikka ulkoasu ei olisikaan ihan onnistunut😉
Poista