Tomi Björckin uusin keittokirja, Cozy publishingin kustantama Björck & Australia julkaistiin keväällä. Kirjassa on 71 rennon mutkatonta, australialaisen letkeän elämänmenon inspiroimaa reseptiä.
Kesän aikana olen tehnyt kirjasta muutaman reseptin. Enemmänkin piti jo kesä-heinäkuussa kokeilla, mutta niin vain monet maukkaalta kuulostavat ja näyttävät reseptit odottavat edelleen tekijäänsä. Kesä vain on jotenkin livahtanut ohi! Mutta onhan tässä vielä muutama viikko kesää jäljellä ja syksykin aikaa kokkailla!
Ensimmäisenä tein annoksen, jossa on lohta ja vihreä chiliä. Tomi on monelle tuttu mm. makumaailmaltaan Aasiaan vievistä ravintoloista. Kirjassa ollaan kuitenkin kotikeittiössä. Tämän annoksen tekeminen sujui sutjakasti, eikä vaadi ravintolatason keittiösaamista.
Ensimmäisenä tein annoksen, jossa on lohta ja vihreä chiliä. Tomi on monelle tuttu mm. makumaailmaltaan Aasiaan vievistä ravintoloista. Kirjassa ollaan kuitenkin kotikeittiössä. Tämän annoksen tekeminen sujui sutjakasti, eikä vaadi ravintolatason keittiösaamista.
Lohta ja vihreää chiliä
150 g tuoretta merilohta
1 dl vihreää Nahm Jim-kastiketta
1 dl kookoskermaa
Purista limeistä mehu ja lisää joukkoon. Lisää suola ja lopuksi kalakastike. Sekoita hyvin.
Kaada kastike lohen päälle ja nauti.
150 g fresh salmon
1 dl green Nahm Jim sauce
1 dl coconut milk
Nahm Jim sauce
1 long green chili
2 coriander root
3 tablespoons of palm kernel
2 dl of lime juice (about 6 limes)
1 tbsp of fine sea salt
3 tablespoons of fish sauce
Start by making a nahm Jim sauce. Crush the chopped chilli and peeled garlic cloves in a stone mortar. Add chopped coriander root and palm sugar. Crush into a paste. Add the squeezed lime juice. Season with salt, and finally add the fish sauce. Mix well.
Remove the fish skin and cut the fish into chuncks. Combine the coconut cream with Nahm Jim sauce.
Pour sauce over the salmon and enjoy.
Voi ei näitä sinun kuviasi, saisipa vielä maistiaisen tästä ruudun takaa, niin herkulliselta vaikuttaa, pitääpä testata itsekin. Aurinkoista viikonloppua Tuuli <3
VastaaPoistaKyykistelin takapihalla kävelytien vieressä kuvaamassa anniata toivoen ettei kukaan naapuri kulje ohi😉 Mutta mitäpä sitä ei tekisi blogikuvien eteen...
PoistaHyvän kuuloinen ja vielä paremman näköinen. Mies aina kehuu noita Tomin reseptejä, hän kun tykkää ruoassa noista Aasian tvisteistä.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Lumo <3
Minulla ja miehelläsi on selväati sama ruokamaku😆
PoistaNyt harmittaa, että piti silloin keväällä jättää tämä tilaisuus väliin. Tuo lohi näyttää niin herkulliselta...omnomnom....
VastaaPoistaKirjassa on hyviä ja helppoja reseptejä, kannattaa tutustua!
Poista