Diorin 70-vuotisjuhlanäyttely Pariisissa | House of Dior exhibition in Paris

Kaikille Pariisiin matkaaville suosittelen lämpimästi Diorin muotitalon 70-vuotisjuhlanäyttelyä Arts & decoratifs-museossa Rue Rivolilla. Ehdottomasti parhaita - jollei paras - näyttely,  jonka olen koskaan nähnyt! Ehdoton kohokohta viikolle Pariisissa! Kirjoittelen harvemmin huutomerkkejä, mutta tähän ne sopivat, niin vaikuttunut olin.

The Musée des Arts Décoratifs in Paris is celebrating the 70th anniversary of the creation of the House of Dior. Exhibition is really unbelievably wonderful! This was the higlight of my work/pleasure week in Paris.


Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion, dior_shoes

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion, dior_cosmetics

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashionDior, les_arts_decoratifs, paris, fashion
Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion
Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion
En Pariisiin lähtiessäni edes tiennyt näyttelystä, mutta siitä puhui messupäivien aikana niin moni, että näyttely kiilasi parin vapaapäivän "tehtävälistan" kärkeen. Näyttelyssä oli joko käyty, sinne oltiin menossa tai harmiteltiin, ettei ehditty. Kaikki sen nähneet olivat hurmioituneita ja niin olen ollut minäkin. Kaikki lähipiirissä ovat varmaan jo aivan kyllästyneitä kun palaan siihen aina vaan uudelleen.

Näyttelyn runsautta on vaikea kuvailla sanoin, eivätkä kuvatkaan anna sille oikeutta, se on itse koettava. Näyttely on todella laaja, se on levittäytynyt miltei koko museon laajuudelle ja jaettu eri osioihin. Luulin jossain vaiheessa jo olevani näyttelyn lopussa, mutta en ollut nähnyt vielä puoliakaan. Esillä on yli 300 haute couture-pukua ja asustetta vuodesta 1947 lähtien. Pukujen ja asusteiden lisäksi näytteillä on  iltapukujen pienoismalleja, muotikuvia, satoja asiakirjoja;  kuvituksia, luonnoksia, dokumentteja, kirjeitä ja mainoskuvia. Näyttely on koottu todella upeaksi tarinaksi jossa käydään läpi talon eri suunnittelijoiden- Christian Diorin itsensä, Yves Saint Laurent,n Marc Bohanin, Gianfranco Ferrén, John Gallianon, Raf Simonsin ja Maria Grazia Chiurin- luomuksia, eri aikakausia, vaikutteita taiteesta, matkoilta ja lapsuuden puutarhasta...Exhibition is extensive, it takes most of the museum and has been divided in different sections. I thought I had already seen the whole exhibition at one point, but actually I wasn't even in half way trough it.

There's a selection of over 300 haute couture gowns designed between 1947 and the present day. Besides the dresses there are atelier toiles and fashion photographs, as well as hundreds of documents, including illustrations, sketches, documentary photographs, letters and notes and advertising documents, and fashion accessories, including hats, jewellery, bags, shoes and perfume bottles.

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion


Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashionDior, les_arts_decoratifs, paris, fashionNäyttely on todella suosittu, liput kannattaa ostaa ennakkoon netistä, (lipun ostaminen ainoastaan ranskaksi, valitse Billet Rivoli/11€) Ennakkolipuillakin joutuu jonottamaan, mutta uhkaavan pitkän näköinen jono eteni kuitenkin rivakasti.

Tämä näyttely on tänä syksynä Pariisin must-kohde!

Katso kaikki kaikki matkapostaukset


There will be long lines, buy tickets online in advance (only in French/choose Billet Rivoli - 11€) for this must see exhibition.

Christian Dior, couturier du rêve, Musée des Arts décoratifs 107, rue de Rivoli, 7.1.2018 saakka

Christian Dior, couturier du rêve, Musée des Arts décoratifs 107, rue de Rivoli, until 7th January 2018


17 kommenttia :

 1. Wow, niin upeita pukuja ! Tuossa näyttelyssä olisin halunnut vierailla, kiitos ihanasta postauksestasi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puvut olivat todella upeita. Tungos vain oli muutamissa huoneissa niin kova, ettei kaikki yksityiskohtia päässyt ihailemaan kovinkaan pitkään.

   Poista
 2. No nyt kyllä!!! Pitääkö tästä nyt lähteä Pariisiin?? Ihana ja olisi ollut juuri niin minulle sopiva näyttely!! Todella upeita luomuksia! Harmi, ettei ole matkaa tiedossa:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olen yli 20 v. ollut tekstiilialalla, oli hienoa päästä näkemään läheltä näin upeasti toteutettuja pukuja.

   Poista
 3. Oijoi wau henkeäsalpaavan kaunista, vaatteet kuin koruja! Nämä saavat kaipaamaan vanhaa aikaa. <3 Ihan mielettömiä pukuja ja kuvia.

  Kivaa viikkoa Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen, puvut olivat upeita ja näyttely oli koottu todella hienosti.

   Poista
 4. Oooh!!!! Wow, mikä asujen kavalkadi, laidasta laitaan ja tyylistä toiseen, "arkisesta" fantasiaan, en yhtään ihmettele, että hehkuttelet vielä kauan. Tuolla mun tytärkin olisi varmaan "pyörtynyt" ihastuksesta. Kiitos kun jaoit myös meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kavalkadi tosiaan kattoi kaiken parfyymipulloista hiuskoristeisiin, kävelypuvuista fantasia-iltapukuihin, näissä kuvissa ei todellakaan ole läheskään kaikki.

   Poista
 5. Siis wau! Aivan ihania mekkoja. Tuolla kaikki näytti sellaiselta, että niitä voisi edelleen pitää ja olisit silti trendikäs. Upeita kerta kaikkiaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni näistä puvuista olisi edelleen käyrtökelpoinen ja ajankohtainen

   Poista
 6. Voi mitä ihanuutta! Mä kuuntelen just äänikirjana How to be parisian. Vitsit et on hyvä kirja! 😍

  VastaaPoista
 7. Dior kaikessa luksuksessaan ja loistossaan on kylä upea muotitalo - ja tietysti kaikki muukin asusteista kosmetiikkaan! Nuo kaikki iltapuvut olisivat sellaisia, jotka voisin ottaa. Upeat värit, kuosit ja leikkaukset : ) Muistan Versacen näyttelyn Helsingissä muutama vuosi sitten, siellä tuli samantyyppisiä aah miten ihana - elämyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näyttely oli todellinen elämys; puvut ja tapa miten ne olivat esillä olivat kertakaikkisen upeat. Olin jo lähdössä, kun halusin vielä kulkea viimeisen salin ympäri uudestaan.

   Poista
 8. Wau, mikä näyttely! Katsoin jo aiemmin näitä kuvia ja mielestäni kommmentoi mutta varmasti tuli sitten puhelu ja kommentointi kännykällä jäi kesken. Vain tämän näyttelyn takia kannattaisi mennä Pariisiin käymään. Diorin luomukset ovat silmää hivelevän kauniita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti - tämä näyttely on ihan oman matkansa arvoinen! Se on jättänyt pysyvän muistijäljen.

   Poista
 9. Pikkututöstä asti olen seurannut muotia ja Dior oli ensimmäinen muotitalo joka tuli tietoisuuteeni ammattikouluajoilla vuonna 1959.Opettaja siitä kertoi .Alalla itse jo viideskymmenesviides vuosi meneillään,eikä loppua näy.Gaultierin näyttelyn kävin katsomassa ,mutta Diorin historia kiinnostaa eniten näistä muotitalojen historioista,pakko lähtee Pariisiin...

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.