Tacopiirakka
1 pkt tortilloja
| ||
400 g naudan jauhelihaa | ||
½ rkl ruokaöljyä | ||
½ pss tacomaustetta | ||
½ dl vettä | ||
2 dl crème fraichea
| ||
150 g kirsikkatomaatteja | ||
100 g juustoraastetta (mozzarella tai cheddar) | ||
2 dl kaalia suikaloituna | ||
| ||
Leikkaa kolme tortillaa neljään osaan, lado 20 cm irtopohjavuokaan limittäin.
Ruskista jauheliha ruokaöljyssä. Lisää tacomauste ja vesi, anna kiehua noin 5 minuuttia.
Täytä piirakkapohja jauhelihalla ja levitä päälle crème fraiche.Puolita tomaatit. Laita jauhelihan päälle tomaatinpuolikkaat ja juustoraaste.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskiosassa n.25 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Ota piirakka vuoasta varovasti.
Suikaloi kaali, levitä maissi, kaali ja korianteri piirakan päälle ennen tarjoilua.
Meillä on firman pikkujoulut vasta aivan joulun alla, ihan ruoan merkeissä vain. Onko teillä pikkujoulujuhlia tulossa viikonloppuna ja pitäisikö jo nyt syödä jotain jouluista vai voiko tarjoilu olla jotain ihan muuta kuin jouluruokaa? Taco pie is an easy and fun way to serve tex mex and also makes a good party food as it can made ahead. Just bake it when guests have arrived. Taco pie
3 tortillas
400 g minced beef
½ tbsp oil
1 tbsp taco seasoning
½ dl water
2 dl sour cream
150 g cherry tomatoes
100 g grated mozzarella or cheddar
2 dl cabbage, sliced
1 dl corn kernels
bunch of cilantro
Cut three tortillas into four pieces, layer interleaved on bottom of a 20 cm spring form pan. Fry minced meat in cooking oil. Add taco seasoning and water, let it boil for about 5 minutes. Fill the pie base with minced meat and spread crème fraiche over meat. Halve tomatoes.Spread the tomato halves and the grated cheese on the minced meat . Bake pie at 175 degrees in the middle of the oven for about 25 minutes until the cheese is beautifully browned. Take the pie out of the casserole carefully. Slice cabbage, spread corn, cabbage and coriander over pie before serving | ||
Pikkujouluruokaa; tacopiirakka | Taco pie
Aiotko viettää pikkujouluja tulevina viikonloppuina? Syötävän ei tarvitse olla monimutkaista, eikä vielä jouluistakaan. Itse säästän suurimman osan joulun perinteisistä herkuista sinne juhlapyhiin. Kotoisissa, rennoissa pikkujoulujuhlissa voi tarjota vaikka tacopiirakkaa, joka on helppo valmistaa uunia vaille valmiiksi ennen vieraiden saapumista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Nam mitä herkkua ja ihanan helppo valmistaa.
VastaaPoistaHerkullista keskiviikkoa sinulle Lumo ❤️
Kiitos Outi<3
PoistaAika hauska tacopiirakka :) Ei ole tiedossa (ainakaan vielä) pikkujouluja viikonloppunaa vaan suuntaan Loviisan Joulukoteihin "pikkujouluilemaan".
VastaaPoistaMeillä on viimein sovittuna työpaikan pikkujoulut joulua edeltävälle viikolle ja jään siitä lomalle. Muuten ei pikkujouluja ole tiedossa, mutta kotonahan voi aina syödä hyvin pikkujoulun kunniaksi.
PoistaAika nerokas idea, tuo on kyllä näyttävä piiras pikkujouluihin & varmasti maukas!
VastaaPoistaTätä voi aina varioidakin; jauhelihan korvata halutessaan pavuilla tai härkiksellä tms.
PoistaKuulostaa hyvältä ja helppotekoiseltakin. Itsenäisyyspäivänä saadaan yövieraita. Oliskohan tässä iltapala?
VastaaPoistaTätä on siitäkin kiva iltapala, että pohjan voi täyttää valmiiksi ja laittaa lopuksi lisättävät kasvikset myös valmiiksi odottamaan. Ennen ruokailua vain uuniin ja lopuksi kasvikset päälle.
PoistaLähtee kokeiluun, sillä kaipaan kipeästi uusia makuvivahteita näihin meidän tex mex ruokiin, jotka kuitenkin sattuu olemaan koko perheen lemppariruokia.
VastaaPoistaKivaa viikkoa Tuuli <3
Ehdottomasti tacofanille lähtee kokeiluun :) Ei pikkujouluja, mutta Suomi100 -juhlia tiedossa. Mahdollisimman ei-perinteisellä jouluruualla mennään. Paitsi silliä ja lohta on oltava!
VastaaPoista