LUMO LIFESTYLE Food, travel, style, living
40+ naisen ruoka- ja lifestyleblogi. Ruoka, matkailu ja hyvä arki | A beautiful lifestyle and food blog by a Finnish 40+ woman
Munakoisopullat tomaattikastikkeessa | Eggplant balls in tomato sauce
Tässä itsenäisyyspäivän ja joulun pyhien välisessä katveessa on kiva syödä ihan arkisesti. Sekasyöjätkin voivat keventää kasvisruoalla ennen joulun kinkkukautta. Mehevät munakoisopullat ovat herkullista kasvisruokaa, ne maistuvat tomaattikastikkeen ja pastan kanssa tarjottuna.
Munakoisopullat tomaattikastikkeessa
1 munakoiso (500 g), kanta poistettuna ja 1½ cm viipaleiksi leikattuna Karkeaa suolaa ja rouhittua mustapippuria 5 dl tuoretta leipää tehosekoittimessa murustettuna ½ dl ekstra-neitsytoliiviöljyä 1 dl raastettua pecorinojuustoa 1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna ja 2 ohueksi viipaloituna 1 iso valkuainen
1 tl jauhettua paprikaa 2 tölkkiä (800 g) kokonaisia luumutomaatteja tai tomaattimurskaa Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa, laita viipaleet valumaan yhteen kerrokseen siivilään ja anna irtoavan nesteen valua 30 minuuttia. Huuhtele munakoisoviipaleet ja purista kuivaksi, painele ylimääräistä nestettä paperipyyhkeeseen. Mnakoisopullien muotoilu on helpompaa kun niissä ei ole liikaa nestettäSamanaikaisesti levitä leivänmurut leivinpapeilla vuoratulle uunipellille. Paista kunnes leivänmurut ovat kullanruskeita ja kuivahtaneita, n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuumenna 1 rkl öljyä isolla valurautapannulla keskilämmöllä. Paista munakoisot parissa erässä kerran kääntäen, noin 2-3 minuuttia/puoli. Siirrä munakoisot siivilään jäähtymään. Lisää pannulle toinen rkl öljyä ja loput munakoisoviipaleista, paista. Jos pannu on liian kuuma, säädä lämpöä. Paistettuasi pyyhi pannu. Anna munakoisojen jäähtyä hetki. Puristele munakoisoista mahdollisesti vielä irtoava neste. Laita viipaleet tehosekoittimeen.
Lisää paahdetut korppujauhot, pecorino ja hienonnettu valkosipuli. Käytä konetta lyhyen aikaa kunnes seos on karkea tahna. Siirrä kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita munanvalkuainen joukkoon. Jäähdytä kylmään asti, noin 30 minuuttia. Muodosta seoksesta 12 palloa. Jäähdytä vähintään 1 tunti tai yön yli, kunnes pallot ovat kiinteytyneet. Jos käytät tomaattimurskaa, hienonna tomaatit pyöräyttämällä muutama kierros tehosekoittimessa.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna 2 rkl öljyä rautapannussa tai padassa. Lisää munakoisopullat kahdessa erässä; kypsennä ja käännä varovasti lusikalla, kunnes pullat ovat kauniisti ruskistuneet, 6-7 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos pannu kuumenee liikaa. Nosta munakoisopullat lautaselle. Lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä ja hienonnettu valkosipuli, sekoittele öljyssä n. 30 sekuntia. Lisää tomaatit, reilu hyppysellinen chiliä, ½ tl merisuolaa, anna kiehahtaa. Nostele munakoisopullat pannulle, lusikoi tomaattikastiketta niiden päälle. Hauduta uunissa kunnes kastike on sakeutunut, 20 min. Nosta pata/pannu uunista. Laita grillivastus päälle. Laita jokaisen munakoisopallon päälle viipale mozzarellaa, nosta pata takaisin uuniin. Anna juuston ruskistua vastuksen alla, n. 3-4 min. Tarjoa pastan kanssa.
Eggplant balls with tomato sauce make a delicious vegetarian meal.
Eggplant balls in tomato sauce
1 eggplant (500 g), stemmed and cut in 1½ cm planks
½ dl
1 small garlic clove, minced plus 2 cloves thinly sliced 1 large egg white
2 cans (800 g) whole plum tomatoes, pulsed in food processor
Preheat oven to 175 degrees. Sprinkle the eggplant slices with salt, place in a single layer around a colander set over a bowl, and let stand for 30 minutes. Rinse eggplant, drain, and squeeze dry, pressing out excess moisture and patting with paper towel. Removing excess moisture helps make it easier to roll the balls.
Meanwhile, spread breadcrumbs in a single layer on a rimmed baking sheet. Bake until dried and just turning golden, 5 minutes. Let cool.
Heat 1 tablespoon oil in a big cast iron skillet over medium-high heat. Add half the eggplant in a single layer; cook, flipping one time, about 5 minutes. Transfer to colander. Repeat adding another tablespoon of oil and second half of eggplant. If pan gets too hot, adjust heat. Wipe out pan. Let eggplant cool slightly in colander.
Transfer eggplant to a food processor, discarding any extra juices that drained out. Add toasted breadcrumbs, pecorino and minced garlic. Pulse until mixture is a chunky paste. Transfer to a bowl. Season with salt and pepper. Stir in egg white. Chill until cold, about 30 minutes. Form mixture into 12 balls Chill at least 1 hour until firmer and cold and up to overnight. Best results with an overnight chill.
Preheat oven to 200 C degrees. Heat 2 tablespoons oil in a 30 cm enameled cast iron casserole or cast iron skillet over medium-high. Add eggplant balls working in two batches; cook, turning carefully with a spoon, until browned all over, about 6 to 7 minutes. If pan gets too hot, adjust heat. Transfer to a plate. Add remaining tablespoon oil and sliced garlic; stir until fragrant, 30 seconds. Add tomatoes, a large pinch of red pepper flakes, and 1/2 teaspoon coarse salt; bring to a boil. Return eggplant balls to pan; spooning sauce over to coat. Bake until sauce is slightly thickened, abt 20 minutes. Remove casserole from oven. Set oven to broil. Top each eggpant tball with a piece of mozzarella; return to oven. Broil until cheese is bubbly and golden in spots, about 3 to 4 minutes.
Ohhoh enpä ole ikinä ajatellut, että pulliin voi laittaa munakoisoa, mutta mikä ettei tosiaan ja taatusti on ihan mielettömän herkullista. Ihanat kuvat, tuo lautanen jotenkin oikein korostaa herkullista annosta.
Voi miten herkullinen vaihtoehto lihaisalle pasta-annokselle.
VastaaPoistaMukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle ❤️
Pullien ei aina tarvitse olla lihapullia. Kasvisyöjä-anoppini ihastui näihin ikihyviksi!
PoistaOnpa herkullisen näköinen annos - ja tämä resepti lähtee kiertoon tyttärelleni, joka aika tehokkaasti välttelee lihaa;)
VastaaPoistaTämä onkin ihana "lihapullankorvike"!
PoistaOhhoh enpä ole ikinä ajatellut, että pulliin voi laittaa munakoisoa, mutta mikä ettei tosiaan ja taatusti on ihan mielettömän herkullista. Ihanat kuvat, tuo lautanen jotenkin oikein korostaa herkullista annosta.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua Tuuli <3
Kaivelin anoppilan kaappeja löytääkseni sopivan lautasen, valikoima onkin melkoinen!
Poista