Paljastan samalla jouluisen paheeni tämän helpon reseptin myötä.
Piparkakkutaikina - se on jouluinen paheeni - syön sitä raakana... Toisaalta, onhan Ben & Jerryn suosittu jäätelömaku cookie dough, joten en ole paheineni ehkä kovin outo kuitenkaan.
Tähänkin reseptiin tulee piparkakkutaikinaa. Te aikuisemman maun omaavat voitte murentaa paistettuja piparkakkuja jäädykemassan joukkoon.
Piparkakkusemifreddo
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2,5 dl kuohukermaa
100 g piparkakkutaikinaa sormenpään kokoisiksi paloiksi pienittynä
Pane noin litran vuoka tai tarjoilukulhot pakastimeen kylmenemään.
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
Mittaa keltuaisten joukkoon vaniljasokeri sekä tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa.
Yhdistä kermavaahto keltuaisseokseen. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Kääntele ne huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta vaahdot eivät laske. Lisää lopuksi varovasti käännellen joukkoon piparkakkutaikinan palaset.
Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kelmulla. Nosta vuoka takaisin pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Onko sinulla jotain salattuja ruokapaheita?
On varmasti vaikka kuinka, mutta ehdottomasti piparkakkutaikina on parempaa, kuin itse piparkakku. :) Kiva resepti, täällä pähkin tekisinkö jotain jälkkäriä ja sen tulee olla helppo, tämä se vaikka voisi olla. <3
VastaaPoistaEn minä kai ruokapaheitakaan omaa, aina niistäkin niin avoimesti höpötän. Ehkä tomaatti ja aromisuola tummanleivän päällä vois olla sellainen <3
VastaaPoistaPiparkakkutaikinan syöminen on ihana pahe <3 Kiitos tästä ohjeesta, näytän tämän ehdottomasti ystävälleni, jotka kokkaavat poikansa kanssa todella paljon ja etsivät aina uusia ideoita, joten kiitos!
VastaaPoistaIhanaa joulunodotusta Lumo <3