Uuden vuoden helpot cocktailpalat

Joulun ruokaähkystä on selvitty, välissä on ollut yksi 500 kcal paastopäiväkin. Nyt pitäisi suunnitella jo uuden vuoden tarjottavia. Helppous on punainen lankani kokkailussa, myös nämä cocktailpalat ovat helppoja valmistaa. Pikkusuolaisten näpertämisen ei tarvitse olla vaikeaa.





Cocktailpala, alkupala, sormisyötävä



Alkupala, cocktailpala, sormisyötävä

Alkupala, cocktailpala


Kylmäsavuporomousse

1 dl hienonnettua kylmäsavuporoa
1 prk piparjuurituorejuustoa (Cantadou tai Lidlin Crefée)
1 rl kermaa
mustapippuria myllystä

Notkista tuorejuusto kermatilkalla, sekoita hienonnettu kylmäsavuporo joukkoon. Mausta mustapippurilla, tarjoile hapankorppujen tai ruisnappien kanssa.


Persimon ja kylmäsavukinkku

1 persimon 
4 viipaletta kylmäsavukinkkua

Leikkaa persimon 12 lohkoon, leikkaa kylmäsavukinkkuviipaleet kolmeen osaan. Nosta kinkkuviipale persimonin päälle.


Lohipastrami

500 g lohta (leveä keskipala)
karkeaa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua korianterinsiementä

Poista lohesta nahka ja rasva, nypi ruodot. Mausta kala suolalla ja anna sen imeytyä jääkaapissa n. 1,5 h. Pyyhi ylimääräiset suolat pois ja leikkaa lohipala ruotoviivan suuntaisesti  neljäksi tangoksi. Lämmitä pinnoitettu pannu tulikuumaksi. Pyöritä lohipalat kuivalla pannulla yksi kerrallaan niin, että ne saavat hieman pintaväriä. Nosta palat isolle lautaselle. Mausta lohipalat pippurilla ja korianterilla . Kääri jokainen lohipala  tiukkaan tuorekelmupakettiin, pyöritä kelmua molemmista päistä eri suuntiin. Laita paketit tunniksi jääkaappiin. Leikkaa lohipalat terävällä veitsellä siivuiksi, ja poista vasta sen jälkeen tuorekelmu. Tarjoile salaatinlehdellä aiolin kera.

8 kommenttia :

  1. Oi, miten herkullisen näköisiä uudenvuoden pieniä herkkupaloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voi tarjoilla vaikka loppiaisenakin. Meillä taitaa olla tosin jotain muuta tajrjolla, kun anoppini ei syö ku7n läpikypsää kalaa rikä lihaa lainkaan.

      Poista
  2. Tuo porotäyte kuulostaa sellaiselta, jota voisin tehdä tyttären ylppäreihin ruisnappien kaveriksi.
    Ihanaa uutta vuotta sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porotåyte on superhelppo ja rouhe on onneksi vähän edullisempaa kuin poron kylmäsavuleikkeleet

      Poista
  3. Yksinkertaista ja superherkullista! Tuota lohta pitää kyllä testata. Super ihanaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
  4. Tykkään lohipastramista, mutta en ole sitä itse laittanut. Pitää kyllä kokeilla!
    Hyvää uutta vuotta Tuuli!

    VastaaPoista
  5. Lohipastramia on helppo tehdä, kannattaa kokeilla

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.