Herneprinsessan unet

Olen varsinainen herneprinsessa, nukkumisolosuhteiden ja iltarutiinien pitää olla tietyllä tavalla tai nukkumisesta ei tule oikein mitään.

Patjan tulee olla jämäkkä ja sijauspatjan muhkea. Sänkymme on melkoisen korkea, se näytti alkuun vähän hassulta pikkuruisessa makuuhuoneessamme, mutta nopeasti siihen tottui.

Illalla makuuhuoneeseen ei saa tuoda puhelimia tai tabletteja, eikä makuhuoneessa missään nimessä saa olla televisiota. Sen sijaan kirjasta pitää saada lukea muutama sivu sängyssä ennen valojen sammuttamista ja iltarutiinina rasvaan kädet ja huulet ennen valojen sammuttamista.

Nukun aina vasemmalla puolella. Hotellissakin meille on selvää, että minä olen vasemmalla, Siippa oikealla. Kotona haluan tuulettaa ennen nukkumaan menoa, makuuhuone ei saa olla liian lämmin, eikä peitto liian kuuma tai painava. Huoneen lämmöstä meille on tullut väjän keskusteluua, Siippa pitää lämpimämmästä, minä nukun paremmin viileässä  Olen pitänyt pääni, sillä loppujen lopuksi Siippa nukkuu missä lämpötilassa tahansa, minä olen paljon herkkäunisempi. Minulla on kaikkein kevyin ja ohuin untuvapeitto, jonka olen löytänyt. Kuumimmilla kesäsäillä - jos sellaisia tulee, nukun pelkällä pussilakanalla. Siippa nukkuu paksuman peiton alla. Molemmilla pitää ehdottomasti olla omat peitot, joihin voi kietoutua kuten haluaa. Aluslakanankin tulee olla muotoonommeltu, siis sellainen jossa on kuminauhat kulmissa. Perinteisellä suoralla aluslakanalla nukkuessa herään yleensä lakana solmussa sängyn keskellä.

Makuuhuoneessa pitää olla herätyskello, josta voin yöllä havahtuessani ja aanulla herätessäni herätessäni tarkistaa ajan. Se ei kuitenkaan saa olla valaistulla kellotaululla eikä se saa raksuttaa kovaäänisesti. Herneprinsessan vaatimuslista on pitkä...

Vesilasista sängyn vieressä opettelin onneksi luopumaan jo parikymmentä vuotta sitten. Lasi kaatuikin pari kertaa ja aloin heräämään yöllä tottumuksesta ottamaan vesihuikan.


Familon tyynyt

Familon, tyyny, nukkuminen

Nukkuminen, hyvinvointi
Osallistuin joitain viikkoja sitten uniaamun hotelli Presidentissä. "Tuolijoogasimme" Kylli Kukkin opastuksella pehmeästi perjantain alkuun ja pääsin Familonin asiantuntijan avulla valitsemaan minulle sopivinta tyynyä. 

Nukun lähinnä kyljelläni ja minulle suositeltiin Familon Ultra box-tyynyä* pitämään kaularangan suorana. Kädetkin nukkuessa hakeutuvat posken tai tyynyn alle, joskus herään jopa kämmen kasvojen päällä, sormenjäljet painautuneen poskeen! Tähän apua voisi tuoda halityyny eli kakkostyyny, jonka ympärille voi kietaista kätensä. Asento pitää  myös rintakehän avoimempana kuin kädet supussa tynyn alla uinuminen ja sen sanottiin myös rauhoittavan nukkumista, ei tulisi kieputtua niin paljoa. 

Halityynyyn en kuitenkaan ole vielä tottunut. Ensin  yritin halailla öisin isoa untuvatyynyä, mutta tuntui, ettei sänkyyn jää nukkujille tarpeeksi tilaa. Pienempään halaustyynyyn siirryttyäni olen jatkanut kääntyilyä unissani ja herännyt tyyny milloin missäkin, lähinnä se on löytynyt aamulla lattialta. Ultra box-tyny sen sijaan tuntui heti hyvältä, se pitää pään hyvässä asennossa. Tyynyn mukana tuli lisää ylimääräistä täytekuitua, jolla olisin vielä voinut täyttää tyynyä enemmänkin juuri minulle sopivaksi, jollei tyyny heti olisi tuntunut hyvältä.

Onko kellään muulla yhtä pitkää vaatimuslistaa nukkumisolosuhteille? Nukutko yösi yhdessä asennossa ja millaisesta tyynystä pidät?

*Tyyny saatu blogin kautta

2 kommenttia :

  1. Minullakin huoneen pitää olla viileä, peitto on läpi vuoden ohut. Menen yleensä toppi päällä nukkumaan, mutta herään silti lähes aina ilman sitä, että ehkä pitäisi vaan jättää se toppi laittamatta kokonaan :) Minulla pitää olla kaksi tyynyä ja nukun muuten juuri samanlaisessa asennossa kuin sinä. Halityynystä ei ollut apua minullekaan :)
    Kauniita unia Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Suloinen herneprinsessa siellä. <3 Sama täällä ja mieluiten nukkuisin pimennetyssä pehmustetussa huoneessa, jossa olisi pilkkopimeää ja viileää ja peitto olisi muhkea ja lämmin ja tietenkin huoneen tulisi olla äänieristetty, kaikki äänet ovat iso häiriötekijä ja nukunkin koiran unta. Hyvä tyyny on myös ehdottoman ratkaiseva ja niin harmittaa, etten tähän unitapahtumaan tuolloin täältä Porvoosta niin aikaisin aamulla päässyt.

    Ihanaa viikonloppua ja olit toteuttanut tämän postauksen tosi kivasti <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.