Suklaamarenkikakku

Kevät ja kesä tuovat mukanaan erilaisia juhlia; on äitienpäivää, valmistujaisia, päättäjäisiä,  rippijuhlia, häitä... Ja miltei aina tarjotaan kakkua. Syntisen suklainen suklaamarenkikakku on ihana tarjottava juhliin.

Tein suklaamarenkikakkua uudenvuoden juhliin, mutta kappas vain; tämä(kin) resepti oli unohtunut luonnoksiin.Täytyykin kahlata luonnoskansio läpi. Siellä on aiheista postauksille, reseptejä ilman kuvia, kuvia ilman tekstiä jne...

Suklaamarenkikakku on todellinen makeanystävän unelma. Vaikka ainesluetteo on pitkähkö, kaikki raaka-aineet saa lähikaupasta eikä kakku ole vähän leiponeellekaan liian vaikea.




suklaakakku, marenki, leivonta

suklaakakku, marenki, leivonta

suklaakakku, marenki, leivonta


Suklaamarenkikakku

Kakku

225 g tummaa suklaata, hienonnettuna
2 dl suolatonta voita kuutioituna
2 suurta munaa
4 keltuaista (valkuaiset käytät marenkiin)
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl jauhoja siivilöitynä
1/2 tl leivinjauhetta, siivilöitynä
1 dl mantelijauhoa

Marenki

4 munanvalkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl etikkaa
2 tl maissitärkkelystä, siivilöitynä
1 rkl kaakaota, siivilöitynä
½ dl tummaa suklaata, sulatettuna


KAKKU

Kuumenna uuni 170 C asteeseen. Voitele kevyesti 20 cm kakkuvuokakevyesti, vuoraa pohja leivinpaperilla ja aseta sivuun.

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Ota levyltä kun suklaa on sulanut ja anna seistä pari minuuttia.

Vatkaa suuressa kulhossa munat, munankeltuaiset, fariinisokeri ja vanilja. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes seos on vaaleaa ja hyvin kuohkeaa. Lisää yksitellen sulatettu suklaa-voiseos, jauhot, leivinjauhe ja mantelijauho ja taittele varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 30 min, kunnes kakku on miltei, mutta ei täysin kypsä. Ota kakku uunista. 

Kakun paistamisen loppuvaiheessa tee marenki/ohje alla ja kaada marenki heti uunista ottamasi kakun päälle.


MARENKI


Heti kun otat kakun uunista, kaada marenki kakun päälle.

Nosta uunin lämpötilaa 180 asteeseen.

Laita munanvalkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää sokeri hitaasti vatkaten (noin 1 rkl kerrallaan). Kun olet lisännyt sokerin, lisää etikka ja vatkaa, kunnes marenki kiiltävää. Lisää maissitärkkelys ja kaakao, vatkaa kevyesti kunnes ne ovat sekoittuneet marengin joukkoon. Kaada joukkoon hitaasti sulatettua suklaata ja taittele suklaa lastalla marengin joukkoon. Kaada marenki kakun päälle.

Aseta kakku takaisin uuniin ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes marenkiin tulee kuiva kuori. Voit testata kevyesti napauttamalla. Sisältä marenki jää pehmeäksi ja vähän sitkeäksi. Ota kakku uunista kun se on valmis ja anna jäähtyä.

20 kommenttia :

  1. Marenki näyttää hyvälle tuossa kakun päällä.Tämä toimisi ehkä myös gluteenittomanakin,jos vaihtaa aineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että toimii hyvin gluteenittomanakin. Sukulaisista tai ystävistä kukaan ei ole gluteeniton, joten gluteenitonta leivontaa en pahemmin ole kokeillut.

      Poista
  2. No on kyllä ihan järisyttävän ihana ja herkullinen kakku <3 Kaunista sunnuntaita Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin järisyttävän hyvää! Ei ihan jokapäiväistä syötävää tosin...

      Poista
  3. Tää näyttää ihan mielettömän hyvältä. Pitääpä muistaa tämä herkku kokeilla jossain vaiheessa terassikahveille! :) Nyt kun saa mansikoitakin tuoreena, niin saa ihanat koristeet. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja kesällä kun saa suomalaisia mansikoita tämä on entistä ihanapi!

      Poista
  4. Nam nam, syntisen herkullisen näköinen kakku💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä tämä kyllä on, paljonkohan kaloreita yhdessä viipaleessa onkaan...

      Poista
  5. Voihan, nyt kyllä näyttää niin ihanalta tämä kakku. Mansikat sopii ihanasti suklaan kaveriksi.
    Aurinkoista sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
  6. Oi että, näyttää ihan siltä, että tästä tulee mun suosikki. Pitää ehdottomasti testata jo ensi viikonloppuna ❤️.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on supersuklainen, joten jos pidät suklaasta tulee tästä varmasti suosikki

      Poista
  7. Tämä kakku onnistunee täysin laktoosittomana ja gluteenittomana, joten juhlatarjoiltavaksi se olisi siinäkin suhteessa täydellinen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jauhot pitää vaihtaa ja tarksitaa, ettei suklaassa ole maitoa.

      Poista
  8. Oi että mikä herkullisen näköinen kakku-unelma <3

    VastaaPoista
  9. Hei. Voinko korvata maissitärkkelyksen perunajauhoilla?
    Entä onnistuuko marenkikuorrutus, jos teen sen ilman suklaata ja kaakaojauhoa? Haluaisin siis hienan vähemmän suklaisen version. Kiitos vastauksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan kokeillut tehdä ilman suklaata ja kaakaojauhoa. Onnistunee varmaan ilmankin, mutta koostumuksesta voi tulla hieman toisenlainen.

      Olen käyttänyt myös aina maissitärkkelystä, mutta muistan lukeneeni, että 1 rkl perunajauhoja vastaa 1,5 rkl maissitärkkelystä.

      Poista
  10. Kommentti tuli väärään postaukseen - vaan haitanneeko tuo mittään;) Kakku on vaan ihan liian herkullisen näköinen;)

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana versio suklaakakusta! Tuota marenkikuorrutusta pitää kokeilla
    ehdottomasti. Vähän jännittää tosin marengin tekeminen, en edes muista milloin olen
    viimeksi tehnyt...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.