Toukokuun lopulla pääsin seuraamaan, miten eurooppalaisella innovaatiopalkinnollakin palkittu HK Rypsiporsas muuttui hongkongilaiseksi Michelin-herkuksi ja tietysti nauttimaan rypsiporsaasta valmistetun lounaan Ravintola Olossa*.
Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisinen keittiömestari Cheng Kam Fu tuli Suomeen tutustumaan arvostamansa suomalaisen rypsiporsas-lihan syntysijoihin ja samalla hän myös valmisti pressilounaalle ravintolansa nimikkoannoksen, hapanimeläpossun.
Chef Cheng tunnetaan innovatiivisena, terveellisyyttä mutta myös nostalgista gourmetkeittiötä vaalivana keittiömestarina, jonka Celebrity Cuisine-ravintola on hongkongilaisten julkkisten suosiossa. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan
raaka-aineiden aitoa makua.
Viime Hongkongin matkalla kävelin pariin kertaankin Lan Kwai Fong-hotellin ohi, jossa Chef Chengin ravintola on ja jopa otin kuvan hotellin kiinnostavan näköisestä ulkoseinästä, mutta en syönyt kuitenkaan ravintolassa.
63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.
Pääsimme tilaisuudessa seuraamaan myös Chengin ruoan valmistusta ravintolan keittiössä. Cheng valmisti kotikeittiössäkin helposti valmistuvan annoksen nopeasti.
Aasian markkinoilla rypsiporsas tunnetaan nimellä Omega-3 Pork ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa ja korkaluokkaisissa elintarvikeliikkeissä. Kun porsas saa ruokavalioonsa pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, sen omakin rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi. Konseptia on jatkokehitetty niin, että porsaat pysyvät terveinä eikä niitä lääkitä antibiooteilla.
*Kutsu blogin kautta
Entisenä rypsiporsaan kasvattajana voin myös todeta terveellisyysvaikutuksen,sillä kolesterolini laski kun itse myös söimme ainoastaan rypsipossua.Leikkuulaudalla lihaa leikatessa saattoi hyvin huomata rasvan pehmeyden.
VastaaPoistaNykyisin emme kasvata lainkaan enää sikoja,siirryttiin kukkakaalin kasvatukseen.
Tämähän on mielenkiintoinen tieto asiantuntijalta! HKn tilaisuuksissa on puhuttu rasvan olenvan terveellisempää normipossuun verrattuna, mutta kiva kun vahvistit omalla kokemuksella tiedon.
PoistaIhan mahtavaa päästä tuollaisen huippukokin ruokia maistamaan. Ihan kun olisin hänet nähnyt yhdessä Anthony Bourdainin ohjelmassa.
VastaaPoistaSomelomailen taas jussin ajan, joten ihanaa juhannusta sinulle Tuuli <3
Saattaa ollakin, että chef Cheng olisi ollutkin Anthonyn ohjelmassa. Hänhän oli muutamassakin jaksossa Hingkongissa. Aurinkoista juhannusta☀️
PoistaTerveellisten (ja sitä kautta ehkä onnellisempienkin) possujen lihaa voisin itsekin maistaa hyvällä omalla tunnolla. Olipas kauniita taas Olon annokset, nam! Ihanaa juhannuksen aikaa & herkutteluakin!
VastaaPoistaIhanaa juhannusta, iso lounas on juhannuksen kohokohta!
PoistaHerkullinen tilaisuus kaiken kaikkiaan ja OLO ei petä koskaan.
VastaaPoistaPossu oli ihanan makoisaa ja kokki sympaattinen herrahenkilö!