Hongkongilaisen Michelin-kokin lounaalla

Toukokuun lopulla pääsin seuraamaan, miten eurooppalaisella innovaatiopalkinnollakin palkittu HK Rypsiporsas muuttui hongkongilaiseksi Michelin-herkuksi ja tietysti nauttimaan rypsiporsaasta valmistetun lounaan Ravintola Olossa*.

Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisinen keittiömestari Cheng Kam Fu tuli Suomeen tutustumaan arvostamansa suomalaisen rypsiporsas-lihan syntysijoihin ja samalla hän myös valmisti pressilounaalle ravintolansa nimikkoannoksen, hapanimeläpossun.



garden by Olo

garden_by_olo

garden by olo, helsinki_ravintolat

michelin-tähdet, garden by olo
rypsiporsas, michelin-tähdet
Chef Cheng tunnetaan innovatiivisena, terveellisyyttä mutta myös nostalgista gourmetkeittiötä vaalivana keittiömestarina, jonka Celebrity Cuisine-ravintola on hongkongilaisten julkkisten suosiossa. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan raaka-aineiden aitoa makua.


Viime Hongkongin matkalla kävelin pariin kertaankin Lan Kwai Fong-hotellin ohi, jossa Chef Chengin ravintola on ja jopa otin kuvan hotellin kiinnostavan näköisestä ulkoseinästä, mutta en syönyt kuitenkaan ravintolassa.

63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.

Pääsimme tilaisuudessa seuraamaan myös Chengin ruoan valmistusta ravintolan keittiössä. Cheng valmisti kotikeittiössäkin helposti valmistuvan annoksen nopeasti.


rypsiporsas, hk

 Alkuruokana tarjoiltiin Olon Pekka Terävän tiimeineen valmistamaa mehevää possua dashiliemessä.



rypsiporsas, hapanimelä possu

rypsiporsas
Rypsiporsaan niskaa sweet & sour a´ la chef Kam Fu Cheng -resepti löytyy HK:n sivuilta. Annos oli koristeltu suomalaisin kuusenkerkin.


raparperi, garden by olo
Lopuksi tarjottiin kesäistä raparperijälkiruokaa. Chef Cheng ei ollut koskaan käynyt Euroopassa ja maistoi Suomessa ensi kertaa myös raparperia, johon hän ihastui kovasti.


Aasian markkinoilla rypsiporsas tunnetaan nimellä Omega-3 Pork ja sitä  on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa ja korkaluokkaisissa elintarvikeliikkeissä. Kun porsas saa ruokavalioonsa pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, sen omakin rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi. Konseptia on jatkokehitetty niin, että porsaat pysyvät terveinä eikä niitä lääkitä antibiooteilla.



*Kutsu blogin kautta

7 kommenttia :

  1. Entisenä rypsiporsaan kasvattajana voin myös todeta terveellisyysvaikutuksen,sillä kolesterolini laski kun itse myös söimme ainoastaan rypsipossua.Leikkuulaudalla lihaa leikatessa saattoi hyvin huomata rasvan pehmeyden.
    Nykyisin emme kasvata lainkaan enää sikoja,siirryttiin kukkakaalin kasvatukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän on mielenkiintoinen tieto asiantuntijalta! HKn tilaisuuksissa on puhuttu rasvan olenvan terveellisempää normipossuun verrattuna, mutta kiva kun vahvistit omalla kokemuksella tiedon.

      Poista
  2. Ihan mahtavaa päästä tuollaisen huippukokin ruokia maistamaan. Ihan kun olisin hänet nähnyt yhdessä Anthony Bourdainin ohjelmassa.
    Somelomailen taas jussin ajan, joten ihanaa juhannusta sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa ollakin, että chef Cheng olisi ollutkin Anthonyn ohjelmassa. Hänhän oli muutamassakin jaksossa Hingkongissa. Aurinkoista juhannusta☀️

      Poista
  3. Terveellisten (ja sitä kautta ehkä onnellisempienkin) possujen lihaa voisin itsekin maistaa hyvällä omalla tunnolla. Olipas kauniita taas Olon annokset, nam! Ihanaa juhannuksen aikaa & herkutteluakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa juhannusta, iso lounas on juhannuksen kohokohta!

      Poista
  4. Herkullinen tilaisuus kaiken kaikkiaan ja OLO ei petä koskaan.
    Possu oli ihanan makoisaa ja kokki sympaattinen herrahenkilö!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.