Kurpitsansiemenet, rosmariini ja oliiviöljy antavat upeaa makua leipään. Lurautan yleensä pataleipätaikinaankin ruokalusikallisen (tai kaksikin) kreikkalaiselta bisneskumppanilta saamaani hänen puutarhansa puiden oliiveista puristettua öljyä antamaan taikinalle extramehevyyttä.
4 dl vettä
7 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
2 rl kurpitsansiemeniä
1 rl rosmariinia
sormisuolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liota joukkoon hiiva, suola ja hunaja.
Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10–15 minuuttia.
Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia (minä annoin taikinan nousta yön yli viileässä).
Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Painele kohonneen taikina pintaan kuoppia, pirskottele oliiviöljyllä ja painele leivän pinnalle kurpitsansiemeniä ja sormisuolaa.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniin kullanruskea.
Näyttääpä ihanalta. Focacciaa en ole tehnytkään, maistanut kylläkin :). Pitää pian testata.
VastaaPoistaFocaccia on helppo tehdä, kannattaa kokeilla. Se on pataleivän lisäksi yksi luottoleipiäni, onnistuu aina.
Poista