Jääkarpalot ja suolakinuskikastike

Joko olet päättänyt mitä teet uudenvuoden jälkiruoaksi? Jotain raikasta vai jotain makeaa... jääkarpalot ja suolalla silattu kinuskikastike soljahtaa molempiin kategorioihin.


Karpalo, kinuski, jälkiruokaresepti

Karpalo, kinuski, jälkiruokaresepti
Kinuski on sellaisenaan hyvin makeaa, pieni suolaisuus nostaa kinuskikastikkeen makuja ja karpaloiden kirpeys taittaa liikaa makeutta.  


Karpalo, kinuski, jälkiruokaresepti

Jääkarpalot ja suolakinuskikastike

4 dl jäisiä karpaloita

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita

ripaus sormisuolaa

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä n. 10-15 min, kunnes kinuski on paksuuntunut ja väriltään toffeen sävyinen. Vatkaa voi kinuskin sekaan. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä hetki. Varo, ettei kinuski pala pohjaan.

Lusikoi jäiset karpalot tarjoilukulhoihin. Kaada kuuma kinuski marjojen päälle, lisää joka kulhoon hyppysellinen sormisuolaa ja tarjoile heti.

3 kommenttia :

  1. Tästä tulee kuule mieleen lapsuus. Teimme aina veljeni kanssa toffeeta ja siinä touhussa meni piloillekin muutama kattila. Mutta hyvää oli :) Pitäisikö taas tehdä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin aika retrojälkkäri. Aatoksi jalostan tätä eteenpäin ja teen karpalomoussekakun kinuskikastikkéella.

      Poista
  2. Maailman yksinkertaisin jälkkäri ja jotenkin niin onnistunut kahden eri maun kombo! Menemme tänään ystäväpariskunnalle uutta vuotta vastaanottamaan, saa nähdä mitä jälkiruokaa siellä tarjoillaan, menu kuulemma salaisuus ; ) Ihanaa vuoden viimeistä päivää!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.