Kinuski on sellaisenaan hyvin makeaa, pieni suolaisuus nostaa kinuskikastikkeen makuja ja karpaloiden kirpeys taittaa liikaa makeutta.
Jääkarpalot ja suolakinuskikastike
4 dl jäisiä karpaloita
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voitaripaus sormisuolaa
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä n. 10-15 min, kunnes kinuski on paksuuntunut ja väriltään toffeen sävyinen. Vatkaa voi kinuskin sekaan. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä hetki. Varo, ettei kinuski pala pohjaan.
Lusikoi jäiset karpalot tarjoilukulhoihin. Kaada kuuma kinuski marjojen päälle, lisää joka kulhoon hyppysellinen sormisuolaa ja tarjoile heti.
Tästä tulee kuule mieleen lapsuus. Teimme aina veljeni kanssa toffeeta ja siinä touhussa meni piloillekin muutama kattila. Mutta hyvää oli :) Pitäisikö taas tehdä... :D
VastaaPoistaTämä onkin aika retrojälkkäri. Aatoksi jalostan tätä eteenpäin ja teen karpalomoussekakun kinuskikastikkéella.
PoistaMaailman yksinkertaisin jälkkäri ja jotenkin niin onnistunut kahden eri maun kombo! Menemme tänään ystäväpariskunnalle uutta vuotta vastaanottamaan, saa nähdä mitä jälkiruokaa siellä tarjoillaan, menu kuulemma salaisuus ; ) Ihanaa vuoden viimeistä päivää!
VastaaPoista