Ihana aurinko

Tuotteet PR-näytteitä/Nivea

Niin ihana ja kaivattu kuin keväinen auringonpaiste onkin, viileinä, aurinkoisina kevätpäivinäkin on syytä suojata ihoa auringolta. Silloin palaa huomaamattaan herkästi, kun aurinko ei tunnut kuumottavan niin paljon. Keväthanget ovat "petollisia", niiden kautta auringonsäteet heijastuvat tehokkaasti.

Nivea_sun_sensitive, aurinkosuoja, aurinkovoide

Suomalainen ihotyyppi on vaalea tai hyvin vaalea, silti suuri osa ei suojaa ihoaan auringolta kuin satunnaisesti. Monet muistavat levittää aurinkosuojatuotteita ainoastaan lomamatkoilla ja silloinkin vain nimenomaisesti aurinkoa otettaessa. Kuitenkin myös  kaupunkiolosuhteissa hyvä suojaus on paikallaan. Paistaa se aurinko urbaaneissakin olosuhteissa.


south_carolina, 90-luku





Nuorempana en pahemmin käyttänyt aurinkorasvoja, niistä ei silloin ammoisina aikoina puhuttu niin paljon. Jossain vaiheessa aurinkosuojasta alettiin puhua, mutta silloinkin suojakerroita 8 pidettiin jo korkeana! Ammoisen au pair-kesänä Yhdysvaltain Itärannikolla monet hämmästelivät, kun päivittäin lasten kanssa rannalla oleskellessa levittelin monta kertaa päivässä silloin kovin korkeana pidettyä kymppikerrointa omaan ja lasten ihoon.  He olivat suorastaan huolissaan, etten rusketu. Kuitenkin, kun tulin syksyllä kotiin, veljeni oli todennut äidilleni "Onpa ruskea, ihan amerikkalaisen näköinen!". Olen käynyt nyt läpi noita tuon vuoden kuvia, olin todella ruskea, vähän liiankin. Onneksi käytin edes sitä kymppikerrointa uskollisesti.


Nivea_sun_sensitive, aurinkosuoja, aurinkovoide

Nyt käytän vähintään kolmenkympin kerrointa lisäten sitä päivän mittaan. Tässä iässä monella on etenkin kesäisin korostuvia maksaläikkiä. Itse olen niiltä ainakin tähän saakka säästynyt juuri tuon huolellisen suojaamisen takia. Talvi-ihoni on hyvin vaalea, pääosa kesän päivetyksestäkin tuleekin itseruskettavista.

Nivea_sun_sensitive, aurinkosuoja, aurinkovoide


Sain sopivasti kirkkaisiin kevätpäiviiin testiin nyt keväällä kauppoihin saapuvia tuoksuttomia Nivea Sun Sensitive Immediate Protect-sarjan tuotteita, jotka on kehitetty herkkäihoisille. Tuotekehittelyssä on kiinnitty huomiota myös vaatteiden tahraantumisen vähentämiseen.

Nivea Sun Sensitive Immediate Protect Sun Lotion SK50+ on kehitetty erityisesti herkkäihoisille suojaamaan ihoa aurinkoallergialta.

Nivea Sun Sensitive Immediate Protect Sun Spray SK30 -aurinkosuojasuihke sisältää  välittömän, pitkäkestoisen suojan antavia, tehokkaita UVA/UVB-suodattimia, jotka suojaavat palamiselta ja ehkäisevät ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta. 

Erikoisesti pidän herkän ihon Nivea Sun UV Face Soothing Sensitive SPF 50-aurinkovoiteesta. Voide on tarkoitettu kasvoille ja sitä voi käyttää meikin alla. Voide suojaa, mutta jättää ihon raikkaaksi tahmaamatta.



Nivea_sun_sensitive, aurinkosuoja, aurinkovoide


Muista suojata myös korvat ja huulet! Yhdelläkin kaupunkilomalla korvani kärähtivät, kun olin unohtanut niiden suojaamisen. Korvien iho on ohutta ja herkkää, se palaa helposti, eivätkä palaneet korvat todellakaan tunnu mukavilta.

Nivea_sun_sensitive, aurinkosuoja, aurinkovoide, labello

Huulien rajaan saan auringossa helposti likatahroilta näyttäviä pisamia, jotka ovat todella ärsyttäviä. Niiltä suojautunut jo aiemminkin levittämällä huulille tarkoitettua aurinkosuojaa vähän huulten rajojenkin yli. Labellon Sun protect SPF 30-huulirasvan tuubi tuli juuri sopivasti. Huulten ohut iho on muutenkin herkkä auringolle, niiden suojausta ei kannata unohtaa.


Nivea_sun_sensitive, aurinkosuoja, aurinkovoide

Joskus takavuosina kirjoittelin aurinkosuojista, yhden anonyymin lukijan mielestä olin auringon vihaaja ja ilonpilaaja. Uskon suurimman osan lukijoista kuitenkin olevan valistuneita auringonpaisteesta iloitsijoita, jotka haluavat nauttia kevätauringosta, mutta vähän turvallisemmin.

Loppuun kerron vielä oudoimman kärähtämistarinani. Parikymppisenä olin ystäväni kanssa Ibizalla. Siellä oltiin tietysti rannalla miltei joka päivä, mutta jo silloinkin hakeuduimme varjoisaan paikkaan ja jotain suojaavaa aurinkovoidettakin oli käytössä. Sairastuimme toisella viikolla kuitenkin molemmat, hänelle nousi korkea kuume ja minulla oli keuhkoputkentulehdus. Lääkärireissun jälkeen jäimme päiväksi hotellille nukkumaan. Parin tunnin unosten jälkeen käännähdin niin että käsi osui vatsalle ja heräsin kihelmöivään tunteeseen. Aurinko oli nukkuessani kääntynyt paistamaan suoraan sänkyyn ja t-paidan helman noustua kaistale ihoa oli paljastunut. Olin palanut sängyssä nukkuessani, vatsassa oli kunnon punainen rantu! Palaa voi siis nopeastikin ja mitä oudoimmissa paikoissa!

Aurinkoista päivää!


10 kommenttia :

  1. Kiitos, asiallinen ja varsin ajankohtainen kirjoitus, kevättä kohtihan tässä mennään kovaa vauhtia. Aurinkoisia päivåä sinullekin.
    - Seijahannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni aloittaa suojautuimisen vasta kesän tullen, mutta kevätaurinko polttelee myös.

      Nyt taitaa tulla takatalvi - tai talvelle jatkoa, mutta kyllä se aurinkokin vielä näyttäytyy!

      Poista
  2. Monilla unohtuu ihon suojaaminen näin keväällä. Nivean tuotteet on kyllä tosi hyviä <3
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä Nivean tuotteissa on kyllä hinta-laatusuhde kohdillaan!

      Poista
  3. Uudet Niveat lähtivät testiin täälläkin, ihanan tuntuisia & kyllä aurinko jo kuumottaa niin, että saa suojata kasvot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko tosiaan polttelee muutenkin kuin kesäkuumalla. Mutta rakastan paisteisia päiviä, aurinko virkistää mieltäkin

      Poista
  4. Mahtavat kuvat ja oi miten ihana tuo nuoruuskuva. No mitä oli nuorena kesäelämä ilman Niveaa, ei mitään. :)

    Kivaa viikkistä Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva on South Carolinasta 26 vuoden takaa, olin siellä 10 päivää au pair-perheen kanssa lomailemassa. Vietin tuossa pikku rantamekossa ja uikkareissa miltei kaiken ajan lasten kanssa rannalla ja altaalla. Ja nuo kiharat! Viimeinen permanentti, mutta se pysyikin tiukalla kiharalla yli vuoden ennenkuin kasvoi ulos

      Poista
  5. Kyllä se aurinkosuojaus oli hiukan hakusessa varmaankin kaikilla meidän ikäpolven ihmisillä, koska ei niistä vaaroista silloin puhuttu ja tuotteita ei ollut :) Kyllä sitä tuli turhan monta kertaa nahkansa poltettua. Nyt todellakin käytän 50 suojakerrointa kasvoilla, jotta couperosa tai rypyt eivät kertaannu:D Pigemnttiläiskistä en onneksi kärsikään, vaikka aurinkoa saisinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä tuli jotain auringon tehoa lisäävää öljyä hierottua ihoon parikymppisenä. Onneksi rantalomilla tajusin pysytellä paljon varjossa, kun en kestänyt kuumuutta. Jotain järkeä onneksi oli.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.