Viikunoiden makeus ja halloumin suolaisuus sopivat upeasti yhteeen. Jos halloumi maistuu liian suolaiselta, juustoa voi viipaloituna liottaa hetken vedessä ja kuivata palat hyvin ennen paistamista.
Helppo iltapala syntyy paistetusta halloumi-juustosta ja tuoreista viikunoista, joiden päälle valutetaan hieman hunajaa ja raastetaan sitruunan tai limenkuorta sekä ripotellaan öljytilkassa kevyesti paistettua rosmariinia. Tarjoile hyvän, paahdetun maalaisleivän kanssa. Leipäpalasella on hyvä kaapia viimeiset hunajatilkat lautaselta.
Mikä on sinun viikunaherkkusi, onko se makeaa vai yhdistätkö viikunaa jonkin suolaisen kanssa?
Meillä viikunat syödään ihan ilman mitään lisukkeita. Itse tykkään myös juustojen ja viikunoiden yhdistelmästä. Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
VastaaPoistaHurjan kaunis ruoka/iltapala. Halloumi toimii monen kanssa, nam.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tuuli. <3
Ah, makucombo juuri minun makuuni!
VastaaPoistaTämä on kyllä toteutettava, viikuna on kaunein hedelmä halloumi lempparijuustoani!
VastaaPoistaNäyttää niin herkulliselta!
VastaaPoista