Selleri-taatelisalaatti

Selleri jakaa mielipiteitä; toiset tykkäävät, toiset eivät. Tämä taatelilla pehmennetty ja sitruunalla piristetty selleri-taatelisalaatti  on kuitenkin monen sellaisenkin mieleen jolle ei selleri muuten maistu.

Selleri-taatelisalaatista onkin tullut meille uusi suosikkisalaatti, jota on parin viikon aikana syöty jo neljä kertaa.


Salaatti



Salaatti

Salaatti

Selleri-taatelisalaatti



1 d manteleita
8 sellerinvartta, ohuelti vinosti viipaloituina
6 kuivattua pehmeää taatelia karkeasti hienonnettuna
3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 sitruunan kuori (keltainen osa) hienoksi raastettuna
suolaa ja mustapippuria
50 g pecorinoa
0,5 dl oliiviöljyä
chilihiutaleita

Kuumenna uuni 200 °: seen. Levitä mantelit uunipellille; paahda sekoittaen välillä, kunnes mantelit ovat kullanruskeita, n. 8–10 minuuttia. Anna mantelien jäähtyä; pilko karkeasti .

Sekoita selleri, sellerilehdetja taatelit kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita öljy ja sitruunamehu ja sekoita varovasti. Lisää salaattiin raastettu sitruunanakuori, pecorinolastut ja mantelit, mausta chilihiutaleilla. 

5 kommenttia :

  1. Juuri Tarjan blogiin kommentoin, että en ole oikein päässyt tuon sellarin makuun. Sinun salaatissa tuo taatelin makeus varmasti saisi minutkin salaattia maistamaan.
    Kivaa keskiviikkoa sinulle Tuuli ❤️

    VastaaPoista
  2. Ainakin noiden kuvien perusteella maistaisin heti, vaikka yleensä en sellerin ystävä olekaan :) Taateli varmasti toisi kokonaisuuteen kivasti makeutta. Ja toki kastikkeellakin on väliä!

    VastaaPoista
  3. Nam, tuo kyllä maistuisi 💚Olen sellerin suurkuluttaja, etenkin näin viileämpänä kautena. Kesällä täällä on niin kuumaa että sellerin varret ohuita ja kovia, just nyt sen sijaan ihania 💚Hyvää loppuviikkoa Tuuli 🌺

    VastaaPoista
  4. Pitäisi kokeilla, sillä pienenä selleri oli inhokki, mutta menisikö se nyt ja etenkin tuoreena. Keitoissa en edelleenkään tykkää selleristä.

    Muutoin salaatti näyttää hyvin houkuttelevalta. <3

    Sydämellistä viikon jatkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
  5. Näyttää niin rapsakalta tuo salaatti - varmasti tykkäisin! Olen itse päässyt sellerin makuun vasta viime vuosina ja tykästynyt mm. Waldorfin salaattiin!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.