Selleri-taatelisalaatista onkin tullut meille uusi suosikkisalaatti, jota on parin viikon aikana syöty jo neljä kertaa.
Selleri-taatelisalaatti
1 d manteleita
8 sellerinvartta, ohuelti vinosti viipaloituina
6 kuivattua pehmeää taatelia karkeasti hienonnettuna
3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 sitruunan kuori (keltainen osa) hienoksi raastettuna
1 sitruunan kuori (keltainen osa) hienoksi raastettuna
suolaa ja mustapippuria
50 g pecorinoa
0,5 dl oliiviöljyä
chilihiutaleita
Kuumenna uuni 200 °: seen. Levitä mantelit uunipellille; paahda sekoittaen välillä, kunnes mantelit ovat kullanruskeita, n. 8–10 minuuttia. Anna mantelien jäähtyä; pilko karkeasti .
Sekoita selleri, sellerilehdetja taatelit kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita öljy ja sitruunamehu ja sekoita varovasti. Lisää salaattiin raastettu sitruunanakuori, pecorinolastut ja mantelit, mausta chilihiutaleilla.
Sekoita selleri, sellerilehdetja taatelit kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita öljy ja sitruunamehu ja sekoita varovasti. Lisää salaattiin raastettu sitruunanakuori, pecorinolastut ja mantelit, mausta chilihiutaleilla.
Juuri Tarjan blogiin kommentoin, että en ole oikein päässyt tuon sellarin makuun. Sinun salaatissa tuo taatelin makeus varmasti saisi minutkin salaattia maistamaan.
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoa sinulle Tuuli ❤️
Ainakin noiden kuvien perusteella maistaisin heti, vaikka yleensä en sellerin ystävä olekaan :) Taateli varmasti toisi kokonaisuuteen kivasti makeutta. Ja toki kastikkeellakin on väliä!
VastaaPoistaNam, tuo kyllä maistuisi 💚Olen sellerin suurkuluttaja, etenkin näin viileämpänä kautena. Kesällä täällä on niin kuumaa että sellerin varret ohuita ja kovia, just nyt sen sijaan ihania 💚Hyvää loppuviikkoa Tuuli 🌺
VastaaPoistaPitäisi kokeilla, sillä pienenä selleri oli inhokki, mutta menisikö se nyt ja etenkin tuoreena. Keitoissa en edelleenkään tykkää selleristä.
VastaaPoistaMuutoin salaatti näyttää hyvin houkuttelevalta. <3
Sydämellistä viikon jatkoa Tuuli. <3
Näyttää niin rapsakalta tuo salaatti - varmasti tykkäisin! Olen itse päässyt sellerin makuun vasta viime vuosina ja tykästynyt mm. Waldorfin salaattiin!
VastaaPoista