Bulgurcarbonara

Pasta on ihanaa, mutta välillä sen sijaan voi käyttää vaikka bulguria vaihtoehtona. Bulgur on vehnästä valmistettua suurimoa.

Päätin korvata carbonarassa pastan bulgurilla. Bulgurcarbonarani ei tietenkään ole oikeaoppinen, aito carbonara. Italialainen Your Tube-kokki Vincenzo Prosperi haukkuin jonkin aikaa sitten Gordon Ramsayn carbonaran lyttyyn, Ramsay käytti mm. herneitä jotka eivät oikeaoppiseen carbonaraan kuulu. Minun "carbonarani" saisi puritanisteilta varmaan vielä pahempaa kyytiä bulgureineen, kylmäsavukinkkuineen, persiljoineen ja mozzarelloineen. Koska annoksessa on kuitenkin carbonaramaisia piirteitä, kutsun tätä nyt kuitenkin carbonaraksi, oli Vincenzo mitä mieltä tahansa.


Bulgurcarbonara

BulgurcarbonaraBulgurcarbonara

2 dl bulguria

4 dl kasvislientä150 g pekonia tai kylmäsavukinkkua

150 g raastettua pecorinoa

2-3 kananmunaa

(persiljasilppua)

(mozzarellaa)

mustapippuria

suolaaLisää pilkottu pekoni kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä.  Anna rasvan sulaa ja pekonin rapeutua. (Tai paahda kylmäsavukinkku 180 C uunissa no 10 min).

Kiehauta kasvisliemi isossa kattilassa. Lisää bulgur ja anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen. Anna kiehua 8-10 min kunnes vesi on haihtunut. Anna seistä hetken.

Riko kananmunat (ja persiljasilppu) bulgurin sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita joukkoon pekoni. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele lautasille (tarjoile mozzarellan kanssa).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.