Retkipäivä Mathildedaliin

Pari kesäretkeä pitää lomaan kuulua. Mathildedal on maalta sopivan tunnin ajomatkan päässä, sinne suunnattiin yhtenä heinäkuun kuumista päivistä. 


Matildankartano Mathildedal

Matildankartano Mathildedal

Matildankartano puisto Mathildedal

Matildankartano puisto Mathildedal

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee Teijon kansallispuiston kupeessa Matildanjärven ja meren äärellä. 1800-luvun ruukki kylä Salon Perniössä on nimetty ruukin omistajan vaimon Ottiliana Mathilda Bremerin mukaan. 

Nyt vanhalla ruukilla on liikkeitä, ravintoloita, leipomo, kehräämö, hotelli, venesatama jne. joten se on oivallinen päivä- tai viikonloppu retken kohde kauniissa maalaismaisemassa. 

Matildankartano Mathildedal

Matildankartano Mathildedal

Söimme keskellä kylää sijaitsevan Matildankartanon puutarhassa, ostimme sieltä mukaan myös paikanpäällä leivottua leipää ja luomukananmunia. 

Kävimme myös viitisen kilometrin päässä Lepolan panimolla ostamassa muutaman siiderin kotiinviemisiksi. 


Mathildedal alpakat

Mathildedal alpakat

Mathildedal alpakat

Mathildedal Ruukin kehräämö

 
Mathildedalissa laiduntaa muutamassa paikassakin alpakoita, joiden villasta kehrätään ja kudotaan Mathildedalissa upeita tuotteita. 


Mathildedal pantsdrunk

Mathildedal

Mathildedal ruukki

Mathildedalissa on kesällä paljon myös erilaisia tapahtumia. 

Teijon kartano

Teijon ruukki

Teijon ruukki


Matkalla voi pysähtyä myös Teijossa, jossa on komea yksityisomistuksessa oleva kartano. (Käynnit kartanossa vain sopimuksesta). 

Lehmät laitumella


Takaisinpäin voi ajella pikkuteitä pitkin, me ajelimme kohden Sammattia lopulta hiekkateitä. Matkan varrelle jäi upeita maisemia vesistöineen ja kuumuudessa lepääviä lehmälaumoja. 


Oletko sinä tehnyt kesäretkiä? 8 kommenttia :

 1. Oi tuonne on pitänyt mennä monta kertaa, niin moni on paikkaa kehunut. Jospa tänä kesänä! Kesäiloa Tuuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut ajatuksena useampana kesänä, mutta nyt vasta saatiin aikaiseksi kesäretki☀️

   Poista
 2. En ole vuosiin nähnyt laamoja, ihania eläimiä <3
  Todella kivan oloinen retkikohde tämä. Itse olen tehnyt retkiä vain Helsinkiin ja Karkkilaan. No kesätori retki tuli tehtyä Nummi-Pusulaan ja se retki olikin ihana.
  Kaunista viikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat itse asiassa alpakoita, joiden villa on suloisen pehmeää.

   Poista
 3. Mekin kävimme äidin kanssa tuolla menneellä viikolla, kuten huomasitkin. Paikka on kyllä aivan ihastuttava ja parhaimmillaan silloin kun hoksaa mennä niin aikaisin ettei ihmismassat ole vielä ehtineet sinne. Me ei käyty kaikissa kohteissa koska oli liian kuumaa äidille eikä hän jaksanut kävellä, mutta se ei haitannut sillä vietimme niin ihanan lounashetken hotellin ravintolassa, että se riitti <3
  Nämä jälleen niin upeat kuvasi vievät hyvin niihin tunnelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mathildedalin rannasta onkin jyrkähköä nousua. Ranta on kuitenkin kaunis ja ajomatka itsessään jo retken arvoinen. Ihailtiin kauniita Varsinais-Suomen maisemia matklla.

   Poista
 4. Kaunis paikka ja hienoja kuvia <3 Tuo paikka ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Kiitos matkakohdevinkistä.

  VastaaPoista
 5. Mathildedahl on NIIN ihana paikka! En tiedä ehdinkö sinne tänä kesänä mutta yritetään sovittaa. Päiväretkiä teemme aina kesällä ja monia. Olen iloinen siitä, että Mimmi rakastaa autossa matkustamista. Minun kanssa kun se tekee sitä aika paljon. Vielä en uskalla Mimmi ottaa pitkille kävelylenkeille mukaan mutta hän odottaa kiltisti autossa varjoisassa paikassa tai ilmastoidussa parkkihallissa. Suomessa on paljon nähtävää ja koettavaa ihan päiväretkillekin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.