Donna Hayn peruna-mascarponepiirakka

Australialainen Donna Hay on yksi suosikkikokeistani. Hänen maukkaat reseptinsä ovat yksinkertaisia ja nopeita valmistaa, mutta silti niissä on aina jotain kiinnostavaa.

Rakastan yksinkertaista perunapizzaa, johon tulee mozzarellaa ja smetanaa tai creme fraichea. Nyt kun törmäsin Pinterestissä tähän Donnan peruna-mascarponepiirakkaan, sitä oli kokeiltava välittömästi. Creme Fraichen sijaan tähän tulee siis mascarponea ja mozzarellan korvaa manchego. Pizzapohjakin muuttuu voitaikinapohjaksi. Alkuperäisessä reseptissä ei ollut valkosipulia, mutta lisäsin sitä vielä perunoihin. Tästä voisi varmaan sanoa "same same, but different"!

Donna Hayn peruna-mascarponepiirakka

Donna Hayn peruna-mascarponepiirakka

Donna Hayn peruna-mascarponepiirakka

Donna Hayn peruna-mascarponepiirakka



Peruna-mascarponepiirakka


375g pakastettua lehtitaikinaa sulatettuna

75 g hienoksi raastettua manchegojuustoa

120 g mascarponea

350 g perunaa kuorittuna ja ohuiksi viipaleina

1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

4 rosmariinin oksaa hienonnettuna


Kuumenna uuni 200°C:een. Aseta taikina isolle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Leikkaa pienellä terävällä veitsellä varovasti 2 cm:n reunus taikinan reunaan ja pistele taikinan keskelle haarukalla. Nosta jääkaappiin kunnes täytät piirakan.

Sekoita manchego ja mascarpone tasasaiseksi pienessä kulhossa. Laita perunat, öljy, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri keskikokoiseen kulhoon ja sekoita. Levitä mascarponeseos taikinan päälle, levitä perunat mascarponen päälle ja paista uunissa 25-30 minuuttia. Lisää rosmariini ja paista vielä 2 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä ja kullanruskea. 



Peruna-mascarponepiirakka sopii hyvin vaikka pienten pikkujoulujuhlien tai lahjavalvojaisten tarjottavaksi. 

Oletko kokeillut perunaa pizzassa tai piirakassa?

7 kommenttia :

  1. Voi nam mikä piirakka! Perunaa olen syönyt pizzassa, mutta se ei ollut ihan mun juttu :) Piirakassa varmasti siitä tykkäisin. Mies näki heti tämän piirakan kaverina graavilohen, huh huh :D
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Graavilohi olisikin ihanaa tämän kanssa, täytyy ehdottomasti kokeilla!

      Poista
  2. Perunapizza on tuttu ja sitä tehdään joka kesä oman maan potuista, mutta pottupiirakkaa en ole tainnut koskaan kokeilla. Valkosipuli ja rosmariini antavat varmasti hyvän makulisän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunapizza on ihan meidän suosikkimme, mutta tämä on hyvä vaihtoehto. Perunapizzaan pitää aina muistaa varautua pari päivää aiemmin, sillä haluan antaa taikinan kylmäkohota. Tämä piirakka vaatii vähemmän varautumisaikaa, vain pakastetaikinan sulamisen ajan.

      Poista
  3. Perunapizza on ihanaa mutta itse en ole sitä tehnyt. Äitini teki aina vähän samanlaista perunapiirakkaa kuin tämä ei siihen laitettiin myös juustoa. Näyttää herkulliselta ja sitä varmaan onkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka meni parempiin suihin ihan hetkessä eli kyllä maistui kaikille!

      Poista
  4. Nyt en valitettavasti ehdi enää postailla mitään "ylimääräistä" ennen joulua, vastasin jo tämäntapaiseen instagramin puolellakin.

    Mukavaa joulunaikaa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.