Lomaviikkojen varrelta

Kuuden viikon lomaputki on nyt puolessa välissä. (Normiloman lisäksi siis myös ylityövapaita. Usein minulle todetaan "Vau, onpa sulla erikoisen pitkä loma", mutta olen kyllä vapaani ansainnut ja tehnyt joka minuutin eteen paljon töitä). 


Kesäkukat


Kolmessa lomaviikossa on ollut jo kaikkea kivaa; mm. perinteiset juhannusmenot maalla, Aussi-kaverin Suomen vierailu, pizzajuhlat ja Olli-koiran saapuminen anoppilaan.  Väliin on mahtunut myös sadepäiviä, jolloin olen viihtynyt kotona lueskellen.


Bistro ingrid

Bistro ingrid


Loman aikana on käyty muutamaan otteeseen ulkona syömässä. Bistro Ingrid Ullanlinnassa oli kiva tuttavuus -viihtyisä, mutkattoman hyvää ruokaa tarjoileva kortteliravintola.

Tammisaari


Pizzeria ylp

Pizzeria ylp tammisaari

Tällä viikolla tehtiin kesäretki Tammisaareen; päiväkävely, uusi Chappe-museo ja YLP!-pizzaravintola. YLPin pizzat ovat kyllä hehkutuksen arvoiset. Ravintola aukeaa klo 16, mutta jonoon kannattaa mennä jo aiemmin. Me saimme viimeiset paikat ensimmäiseen kattaukseen, meidän jälkeemme tulleet laitettiin jonotuslistalle.

Yes Yes Yes Helsinki

Yes Yes Yes Helsinki
Miehen Ranskan ja Kanadan pikkuserkkujen kanssa käytiin Yes Yes Yesissä lounaalla, onnistunut Ruokakokemus tämäkin. Oman keittiönkin kesäruokalistalle tuli ideoita flatbreadista ja paistetuista gnoccheista.

Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukkiStrömforsin ruukki

Strömforsin ruukkiStrömforsin ruukki

Kuluneella viikolla käytiin myös Strömforsin ruukissa. Ruokakokemus ei mennyt ihan nappiin, mutta muuten oli kivaa. Strömforsiin täytyy palata joulumarkkinoiden aikaan.


Bordercollie Olli


Bordercollie Olli

Olli on suomalais-irlantilaisen tuttavapariskunnan koira, he lähtevät Australiaan töihin pariksi vuodeksi ja kolmevuotias bordercollie Olli muutti Irlannista anoppini luo maalle. Herttainen Olli onkin on valloittanut kaikkien sydämet ja saanut leikkikaverin kälyni maalla usein vierailevasta Lille-koirasta, jonka kanssa Olli oli tullut heti toimeen.

Helsinki mereltä

Suomenlinna

Suomenlinna


Tutustuimme australialaisen Richardiin alunperin tokiolaisessa baarissa uudenvuodenpäivänä 2015. Maanantaina tapasimme hänet jo toista kertaa Helsingissä tuon baarikohtaamisen jälkeen, hän on ollut täällä kerran siinä välissäkin, mutta me olimme samaan aikaan takaisin Tokiossa viisi vuotta sitten. Satunnaisista kohtaamisista voi tulla mielenkiintoisia tarinoita.

Vietimme päivän kävellen ympäri Helsinkiä kertoen pikku triviatietoa, maistamalla jäätelöä, lohileipiä ja suomalaista olutta ja vierailemalla Suomenlinnassa. Illalla käytiin vielä syömässä ja lopulta ihailtiin keskiyön vaaleanpunaista taivaanrantaa Tornin Ateljee barin terassilta. Kesäkuiset valkeat yömme ovat elämys.

Lohilautanen


Australialainen ystävä kutsuttiin myös kotiimme syömään, tarjoilimme  lohta kolmella tapaa; loimutettuna, savustettuna ja kylmäsavustettuna. Kalaa ostettiin varmuuden vuoksi "tarpeeksi".

Edessä on vielä yksi rento lomaviikko Suomessa ja kaksi viikkoa Portugalissa.


Mitä sinun heinäkuuhusi on kuulunut?

1 kommentti :

  1. Super ihania kuvia ja voi tuota Olli sulonaamaa. Nyt jään sitten innolla odottamaan kuvia reissusta, koska sun kuvat on parhautta.

    Oman kesän kuulumiset ovat olleet reissua, kotoilua ja heh hammaskriisiä sun muuta. :)

    Ihanaa reissua Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.