Mansikkakauden alkuun * Strawberry delish


 
Juhannusaatto jo huomenna, onpas kesäkuu mennyt nopeasti, vaikka kesä ei tunnu edes alkaneen...
Monella on juhannusmenu jo päätettynä, mutta tässä helppo jälkkäri vaikka juhannuksen juhlintaan.
 

Mikään ei tietenkään hakkaa suomalaista mansikkaa, mutta mansikkakausi taitaa tänä vuonna alkaa vähän myöhässä Suomessa. Otin varaslähtöä tekemällä yksinkertaisen jälkkärin belgialaisilla mansikoilla. Nyt kun kurtturuusut alkavat kukkia, monissa ruoissani alkaa taas olla koristeena -ja syötävänä! - niiden terälehtiä. Käytätähän ruoissa vain lannoittamattomia ja tuholaissuojaamattomien ruusujen terälehtiä.
 
 
 
Sekoita mascarponea ja turkkilaista jugurtti 1:1-suhteessa. Ota sopivamäärä mansikoita ja puolita ne. Murenna pari suklaakeksiä, ripottele annoksen päälle mintunlehtiä ja ruusun terälehtiä.

 
 
Nothig beats Finnish strawberry (if you don't believe, welcome to Finland in July to test). Finnish strawberries are late this sumer due to cold weather, so I had to start with Belgian ones. Roses are starting to bloom now, so I will use rose petals in the coming weeks/months in many dishes. They are pretty - and edible (pls use only roses that haven't been pesticided).
 
Mix mascarpone and Turkish yoghurt in 1:1 ratio. Take a suitable amount of strawberries and halve them. Crumble one or two chocolate bisquits. Sprinke wiht mint leaves and rose petals.

Sitrusposset * Citrus posset


 
Posset on helppo ja kaikílle maistuva jälkkäri.
 
Teen sitä usein perjantaivieraille, koska possetin voi tehdä aamulla enne töitä muutamassa minuutissa  ja laittaa jääkaappiin hyytymään päivän ajaksi.

Tähän possetiin käytin "huijarin yuzu-mehua" eli sitruuna-, limetti- ja appelsinimehua 1-1-1-suhteessa. Koristeeksi syötäviä kultahippusia, syötävíä orvokin ja tervakon kukkasia ja wasabi-Kit Katia.
 
Appelsiiniposset (neljälle)

2 dl kuohukermaa

½ dl sokeria

vajaa 1 dl sitrusmehua
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna

Pinnalle:

syötäviä kukkia
kultahippusia

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keittele noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon siivilöidyt appelsiini- ja sitruunamehut. Raasta huolellisesti pestyn appelsiinin kuori ja lisää seokseen. Ota syrjään hiukan raastettua kuorta koristeeksi.


Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
 

 
Posset is an easy dessert an dweveryone seems to like it.

 
 
I often make it for Friday night guests as it's easy to make in the morning and let curdle in the fridge during the day.

This time i used "cheat's yuzu juice"; lemon, lime and orange juices in 1-1-1 ratio.



I finished portions with wasabi Kit Kat, edible flowers and gold flakes bought in Copenhagen.


Orange posset (for four)


2 dl whipping cream
½ dl sugar
shy 1 dl citrus juice
1 (organic) grated orange peel

for garnish

edible flowers
gold flakes

Measure the cream and sugar in a small saucepan. Cook abt. 5 minutes, stirring constantly. Remove pan from heat and stir in the sifted orange and lemon juices. Grate washed orange peel and add to the mixture. Put aside a little bit of grated peel garnish.

Pour the mixture into serving bowls. Cover with plastic wrap and let set in the refrigerator for at least four hours
 

Rauhallisen viikonlopun parhaat palat * Best of a relaxed weekend


 
Loppuviikon päätapahtuma oli Taste of Helsinki, jossa olin torstaina ja perjantaina.
 
Viikonloppuna Siippa päivysti ja hänelle olikin tulla äkkilähtö Jyväskylään, se kuitenkin onneksi peruuntui. Lauantaina kävimme vain keskustassa pitkällä lenkillä ja toriostoksilla. Torikauppiaan koira piti tiukkaa vahtia autosta tehdessämme ostoksia.

The main event of the weekend was Taste of Helsinki, where I visited both on Thursday and Friday.
Husband was on on call duty for the weekend, and he already had a warning call that he might need to travel 3 h way, but that was fortunately a false alarm.

Anyhow we did stay close to home just in case, just visiting market and taking a long walk.



 
Ostin "minttulaatikkoon"joukon jatkeeksi suklaamintun. Yksi parvekelaatikko on pyhitetty vain erilaisille mintuille.
 
Muutamia ruukkusalaatin naatteja olen  istuttanut toiseen parvekelaatikkoon, ne ovat lähteneet hyvin kasvamaan toista kierrosta. Ehkä näistä kasvaa koko kesän salaattia?
 
 
I love mint and bought one more for the balcony.
 
 
 
Olen opetellut tekemään sormikiharoita; kiinnitän suortuvat pinneillä yöksi sykeröille, aamulla niitä pitää kyllä järjestellä aika laikka ennen kuin villistä kiharasta saa toimistokelpoisen. Perjantaina surffikiharat olivat taas kivaa vaihtelua kuitenkin sileään polkkaan.
 
I have finally learned how to make surf curls and had a curly hair for Friday.
 



Kesällä kuljen lomalla ja vapaapäivinä usein miltei ilman meikkiä ja meikatessakin kesällä selviää aika vähällä. Viikonlopun kaupunkikierrokselle meikkasin kevyesti ja sunnuntain liikuskelin meikittä kotikulmilla.

Lumenen CC-voidetta sain aikoinaan blogin kautta testiin ja siihen olen palannut muiden kokeilujen jälkeen. Luomiväriä kiinnittämään tarvitsen aina pohjustustuotetta, nyt käytössä oleva Tiian keväällä järjestämältä Aila Airon Kauneuslinna-vierailulta saatu Artdecon tuote on yksi parhaimmista kokeilemistani. Make up storen vaalea Old Lace-luomiväri oli Trendin kylkiäisenä pari kuukautta sitten, hyvä mattasävy joka levittyy ja pysyy hyvin. Sitä käytän joko sellaisenaan tai lisäpohjustuksena toisen luomivärin alla. Sen kanssa sopii hyvin juuri ostamani pronssin sävyinen Lumenen Natural code-rajausväri. Ostin Japanista pari lämpimällä vedellä lähtevää ripsiväriä ja olen aivan myyty. Ei enää pandasilmiä! Nyt käytössä oleva Shiseidon sisarmerkin ripsari taivuttaakin ripset vielä hienosti uusiin ulottuvuuksiin.


In the summer I keep my make up to the minimal. On Saturday I applied just a light make up and on Sunday didn't have any make up.

Few of my latest favorites are Artdeco eye shadow base, Make up store Old lace eye shadow, Lumene Natural code eye liner ja Japanese mascara which does not leak and is easy to wash away with warm water. After trying some other CC creams, I just returned back to Lumene's CC crea.



 
                                          

Koko aikuisikäni minulla on aina ollut passi voimassa. Nyt olin kolme viikkoa ilman voimassa olevaa passia, kun vapaan hakuajan saaminen oli yli viiden viikon päässä. Olin jäänyt käsitykseen, että sormenjälkien ja nimikirjoitusnäytteen jättämisaikoja saisi nopeammin.

En ollut edes ajatellut matkustaa mihinkään alkukesästä, mutta silti en olisi halunnut olla kolmea viikkoakaan ilman passia, ihan kaiken varalta..

No nyt passi on taas viisi vuotta voimassa ja seuraava matkakin varattuna. Siippa on free lance-hommissa miltei koko kesän, mutta yksi viikko on vapaata heinäkuussa. Silloin suuntaamme Barcelonaan. Sagrada Famigliaan olen varannut liput netistä, muuten tiedossa on kuusi päivää vapaata vaeltelua ja hyvää ruokaa! Lauantaina kävin vielä ostamassa matkaa varten hatun paahtavalta auringolta suojamaan.
 

I had to renew my passport, to my suprise to get the next available time to apply at the passport office took five weeks. My old passport expired in the meantime, as I had thought I could get time for the passport office within a week or two.

I have had passport valid all the time since my childhood and even though I hadn't planned to travel anywhere in May, it made me nervous to be without valid passport.

Well, finally I have my passport and also a trip booked for July. We' go to Barcelona for six days for some culture and lots of good food! Besides the new passport I have now also a new summer hat to cover me from the harsh sun of Spain.


 


Sunnuntai oli koko päivän sateinen, mutta tulihan tehtyä vähän kotihommia. Happihyppelylle oli silti päästävä.

It was raining all Sunday, so I took care of some pending tasks at home. Still, I had to get out to have some fresh air- and to take few photos.




Juhannusmakkaratkin ehdittiin viikonlopun aikana valmistaa pakkaseen. Tällä teimme kertaa possu-chipotlechilimakkaraa.

Uskomatonta, juhannus on jo tällä viikolla! Kesäkuu on edennyt nyt hurjaa vauhtia.

We managed to make sausages for upcoming midsummer weekend. It's already this week!