Rustiikkinen kurkkusalaatti * Rustic cucumber salad

 
 
 

 
Tavallisten  lehtisalaatti-, kurkku- ja tomaattisalaattien vastapainoksi etsin ja kehittelen helppoja reseptejä salaattirepertuaariin. Uusimmassa Bon Appetit-lehdessä oli helppo kurkkusalaatti. Salaatin repimisen jujuna on se, että revitty pinta imee makuja paremmin. Ja onhan ulkonäkökin vähän erilainen kuin veitsellä leikattuna.
 
 
Kurkut varsisipulin ja chiliöljyn kera
 
 1 kg kurkkua

1 tl merisuolaa

3 varsisipulia, viipaloituna

3 rkl maustamatonta riisiviinietikka

1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä

Chiliöljyä (tarjoiluun)





Pamauta varovasti kurkkua kaulimella tai raskaan kattialn pohjalla, kunnes se alkaa hajota. Revi kurkusta suupalan kokoisia paloja. Siirrä siivilään; sekoita kurkkujen joukkoon 1 tl suolaa. Anna kurkkujen valua siivilässä 10 minuuttia.


Siirrä kurkut keskikokoiseen kulhoon ja sekoita varsisipulit, riisietikka ja seesaminsiemenet joukkoon. Maista ja tarvittaessa mausta suolallaMausta chiliöljyllä.
 
 
 
I try to find and/or develop salad recipes to have alternatives for basic, boring lettuce, tomato & cucumber salads. This one is from May BA magazine.
 
 
 
 
Cucumbers with scallions and chili oil
 
1 pound Persian or English hothouse cucumbers 
        
1 teaspoon kosher salt, plus more 
        
3 scallions, sliced 
        
3 tablespoons unseasoned rice vinegar 
        
1 teaspoon toasted sesame seeds   
 
Chili oil (for serving)    
 
 
Gently smack cucumbers with a rolling pin or the bottom of a heavy pot until they begin to break apart. Tear into bite-size pieces. Transfer to a colander; toss with 1 tsp. salt. Let sit 10 minutes to drain excess liquid.
 
 
Transfer cucumbers to a medium bowl and toss with scallions, rice vinegar, and sesame seeds. Taste and adjust seasoning with salt. Drizzle with chili oil.

 

Raparperipiirakka kulhossa * Potted rhubarb pie





Leivon harvoin makeaa, mutta sen sijaan nopeiden jälkkärien teko sujuu.
 
Paahdettu valkosuklaa oli viime kesän blogihittejä, mutta kyllä se maistuu tänäkin kesänä. Paloiteltua tai rouhittua valkosuklaata paahdetaan 170 C uunissa n. 10 min kunnes se saa kauniin vaaleanruskean värin ja paahteisen maun. Vahdi loppuvaiheessa, jottei valkosuklaa kärähdä.
 
Murustele kaksi Digestive- tai muuta keksiä
 
Keittele nopean raparperihillokkeen kahdesta viipaloidusta raparperinvarresta ja kolmesta ruokalusikallisesta intiaanisokeria. Kun raparperi on pehmennyt sopivasti, seos saa jäähtyä hetken.
 
Vatkaa 1 dl kuohukermaa, mausta vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahdon joukkoon 1 dl mascarponea.
 
Kokoa jälkiruoka kahdelle;
 
Lusikoi raparperihillo ja kerma-mascarponeseos annoskulhoihin kerroksittain, ripottele päälle murusteltua valkosuklaata ja keksiä.
 
 
 

I am not very fond of baking, but spin togeter once in a while good, swiftly made desserts.

 
 
 Toasted white chocolate was one of the last summer's blog hits, but it tastes as good also this summer.
 
Cut white chocolate into pieces and toast at 170 ° C oven for approx. 10 minutes until it gets a beautiful light brown color and a caramelized flavor. Watch closly at the final stage, not to burn the chocolate.

Crumble two Digestive bisquits and oasted 

 
Simmer two sliced rhubarb stalks with three table spoons of Indian sugar. When the rhubarb has softened , let the mixture ompote to cool slightly.


Whisk in 1 dl whipping cream, flavored with vanilla sugar. Mix the whipped cream with equal quantity of mascarpone.


Assemble the dessert for two;


Layer shubarb compote and cream-mascarpone mixture in serving bowls, sprinkle with crumbled white chocolate and Digestive bisquits.

Kesäisiä tuorepuuroja * Summertime overnight oats

Tuorepuurovillitys meillä sen kun jatkuu ja ohjeitakin on kyselty... Erilaisia versioita syntyy fiiliksen ja keittiöstä tai luonnosta löytyvien raaka-aineiden mukaan. Viime aikoina olen lisännyt puuron joukkoon chian siemeniä, joita sain eräästä blogitilaisuudesta pussillisen. En ole kovin ihastunut chiavanukkaaseen, mutta puuroon lusikallinen siemeniä tuo mukavaa volyymia ja ruokaisuutta.

Sekoitan ainekset illalla valmiiksi. Puuro ei tarvitse turpoamisaikaa niin kauan, mutta on mukavaa kun aamiainen odottaa valmiina jääkaapissa. Yleensä vielä surautan kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi illalla.


Alla olevien ohjeiden lisäksi lisää tuorepuuro-ohjeita löytyy täältä ja täältä.
 
I still love overnight oats and have got inquiries to share recipes. I make different versions according to my mood and ingredients at hand. I lately have added chia seeds in my porridge as I got a bag of them from a blogger event. I am not fond of chia pudding, but they give nice volume to raw porridges.

I mix all ingedients in the evening. They don't need that long to puff up, but it's nice to have a ready breakfast waiting in the fridge in the morning


More overight oats recipes here and here.
 
 
Aprikoosi sopi tuorepuuroon loistavasti.
  
Aprikoosituorepuuro
 
1 dl kaura- tai neljänviljanhiutaleita
1 pieni banaani
3 pehmeää kuivattua aprikoosia paloiteltuna
1 dl aprikoosinektaria
½ dl vettä, maitoa tai mantelimaitoa
 
päälle
kotitekoista mysliä
pilkottua tuoretta aprikoosia
raastettua luomuappelsiinin kuorta
 

Apricot gives a beautiful flavor to fresh porridge.
 
 
Apricot overnight oats
 
1 dl oats
1 small banana
3 semisoft dried apricots
1 dl apricot nectar
1 dl water, milk or almond milk
 
topping
homemade granola
copped fresh apricot
grated orange peel
 
 
 
Vadelma ja lakritsi sopivat loistavasti yhteen, vadelmapuuron päälle ripautin hieman lakritsijauhetta tuomaan lisämakua.
 
 
 Lakritsi-vadelmapuuro
 
1 dl kaura- tai neljänviljanhiutaleita
1 pieni banaani
½ dl pakastevadelmia kiehautettuna
1/6 minivesimelonia
1 rl chiansiemeniä
1 dl vettä
 
päälle
kotitekoista mysliä
ripaus raakalakritsijauhetta
 
 
Raspberries and liquorice are a match made in heaven. I added a pinch of liquorice powder as topping on this raspberry fresh porridge
 
Liquorice raspberry overnight oats
 
1 dl oats
1 small banana
½ dl boiled frozen raspberries
1/6 of a mini water melon
1 tsb chia seeds
1 dl water
 
topping
homemade granola
pinch of raw liquorice powder
grated orange peel
 
 
 
Aprikoosi-nektariinipuuroon heiteltiin juahnnuksen alla kaikki kotoa löytyvät hedelmät, jotteivat ne jäisi pahentumaan pyhien ajaksi. Todellinen hävikistä herkuksi-annos!
 
Aprikoosi-nektariinipuuro
 
1 dl kaura- tai neljänviljanhiutaleita
1 pieni banaani
1 nektariini paloiteltuna
1 rl chiansiemeniä
1 appelsiinin mehu
1 dl vettä
 
päälle
nektariini kuutioituna
raastettua appelsiininkuorta

We were heading out f the city for a long weekend last week, so for Thursday's porridge I used all fruits we had at home.

 
Nectarine-orange overnight oats
 
1 dl oats
1 small banana
1 nectarine cubed
1 tsb chia seeds
juice of 1 orange
1 dl water
 
topping
1 nectarine cubed
pinch of orange peel