Fenkoli-omenasalaatti veriappelsiinikastikkeella

 Olen syönyt tänä talvena kilokaupalla veriappelsiineja, en tunnu saavani niistä tarpeekseni.

Talven kääntyessä kevättä kohden raikkaat salaatit ovat alkaneet miellyttää talven täyteläisten makujen jälkeen taas enemmän, kuten joka kevättalvi ja ostoskoriin kertyy hdelmiä ja vihanneksia yhdistettäväksi salaatissa.

Tämän salaati necorinon suolaisuus antaa vastapainoa fenkolin, retiisiin ja omenan raikkaudelle ja veriapplsiinikastikkeen makeudelle.


Fenkoli-omenasalaatti veriappelsiinikastikkeella



Fenkoli-omenasalaatti veriappelsiinikastikkeella



Fenkoli-omenasalaatti

1 pieni fenkoli ohuiksi viipaloituna

1 keskikokoinen omena ohueksi viipaloituna

10 retiisiä ohueksi viipaloituna

1 verigreipin hedelmäliha

50 g pecorinoa ohuina lastuina


 Kastike


 1/2 veriappelsiinin mehu

 3 rkl oliiviöljyä

 1 tl Dijon-sinappia

 suolaa ja pippuria maun mukaan




Sekoita kulhossa pecorinolastut, fenkoli, omena, retiisit ja verigeippi. Hedelmien ohueksi viipaloimiseen voit käyttää juustohöylää tai terävää veistä.

Yhdistä appelsiinimehu, oliiviöljy, sinappi, suola ja pippuri pienessä kannellisessa purkissa.  Ravista hyvin.  Maista ja mausta tarvittaessa.

Kaada kastike salaatin päälle ja kääntele kevyesti


Salaatin kanssa sopivat myös rouhitut pähkinät.






Viisi viikon varrelta

Postaus sisältää saatuja PR-tuotteita*


Tällä viikolla olen kaivannut kesää, ihaillut villieläintä ja todennut löytäneeni täydelliset sukkahousut.


Kasinonranta Lauttasaari


Viime päivinä olen haaveillut istuvani lähistön "Pikku-Rivieralla" Lauttasaaren Kasinonrannassa jääkahvi kädessä auringonpaahteessa. Todellisuudessa valitsen yleensä puolivarjoisan paikan kuumalla kelillä, mutta unelmassa aurinko saa paahtaa täydellä teholla.

Lunta on tullut tänäänkin ja ilmeisesti vielä tulossakin melkoisesti, eli ihan pian ei unelma vielä toteudu, mutta kyllä tässä kevättä kohden mennään.


Kettu pellolla


Vaikka onhan talvessakin puolensa. Kettu tuli lauantaina pyörimään anoppilan lumiselle pellolle, sen vaeltelua oli hauska seurata.


Ekopharma Tyrni Pro collagen

Suomalainen luonnokosmetiikkasarja Ekopharma käyttää tuotteissaan tehoaineina suomalaisia marjoja, jotka sopivat herkkäihoisillekin.

Olen käyttänyt Ekopharman hiustenhoitotuotteita, mm. hiusten sävyn keltaisuutta taittavaa mustikkajauhetta, mutta tutustunut myös sarjan ihonhoitotuotteisiin.

Suomalainen tyrni on täydellinen antiage-marja, sillä sen beetakaroteeni-antioksidantti auttaa ihoa taistelemaan ennenaikaisia ikämuutoksia vastaan. Ekopharman aikuiselle iholle suunnatun Tyrni-sarjan Pro Collagen yövoiteessa* ja Pro Collagen seerumissa* tyrni ravitsee ja uudistaa ihoa tehokkaasti, tuotteet  auttavat vahvistamaan ihoa ja lisäämään ihon pinnan hyvinvointia ja kimmoisuutta. Tuotteiden sisältämät kasviperäiset peptidit ja tyrniuute tukevat ihon kollageenisynteesiä. 


Täydelliset sukkahousut


Käytän etenkin talvella mekkoja töissä päivittäin. Sopivien paksujen sukkahousujen etsiminen on ollut tuskaa, mutta nyt täydelliset sukkahousut ovat löytyneet. En ole näköjään ainoa, joka on tuskaillut valuvien, huonosti istuvien ja reikiintyvien sukkahousujen kanssa. Kun laitoin näistä Norlynin 100 denierin 3D comfy tightseista kuvan instagramiin, sain useita yksityisviestejä kohtalotovereilta.

Ostin nämä korkeavyötäröiset sukkahousut loppusyksystä/alkutalvesta Citymarketista, olen käyttänyt niitä 50-60 kertaa ja sukkahousut ovat edelleen ehjät ja napakasti ylhäällä pysyvät. Marketissa ne maksoivat n. 13 €, Fiksuruoalla oli näitä sukkahousuja tarjouksessa  7,50€/pari, mutta varalle ostamaani pakettia en ole vielä joutunut avaamaan. Normaalisti ostan ainakin tusinan sukkahousuja talvessa, jotkut päätyvät nopeasti maata kiertävälle radalle valumisen ja huonon istuvuuden/lyhyen sääriosan takia, suureen osaan tulee reikiä tai silmäpakoja ennemmin tai myöhemmin, yleensä ennemmin.

Kun sukkikset on vetänyt jalkaan, niitä ei pitäisi joutua ajattelemaan ennenkuin riisuu ne illalla pois. Tällainen pienikin asia parantaa arkea kummasti.

Hävikkikeitto

Huomenna on taas maanantai. Maanantaina meillä tehdään usein hävikkikeittoa. Viime maanantain tomaattimurskapohjaiseen keittoon upposivat niin Malagueta-tahna kuin riisin loput (katso Instagramista 6.2. postaus, jossa  kookosriisin ja malagueta-katkarapujen ohje) sekä garam masalalla maustettua jugurttia ja kasvislientä. Kyllä oli herkullista!


Käytätkö ruoanloput ja pussinpohjat hyödyksi ruoanlaitossa? Kaipaatko jo kesää? Entä löytyykö sukkahoususuosikkeja?



Cacio e pepe-klassikkopasta

Pauligin virtuaalisessa kokkikoulussa kokkailtiin tänään mm. klassista cacio e pepe-pastaa eli juustolla ja pippurilla maustettua pastaa. Niin yksinkertaista, niin herkullista.

Cacio e pepe tarkoittaa "juustoa ja pippuria" useissa keski-italialaisissa murteissa. Yksinkertaisen ruoan ainesosat ovat mustapippuri, raastettu Pecorino Romano -juusto ja spagetti.

Reilu pyöräytys  tuoretta Tellicherry-mustapippuria myllystä on maun salaisuus.

Tein tämän annoksen jo viikonloppuna, ehkä vähän liian isot annokset mutta "enemmän on enemmän".

Cacio e pepe


Cacio e pepe-pasta

300 g spaghettia

1 tl Santa Maria Tellicherry Black Pepper-mustapippuria

25 g voita tai öljyä

2 dl pecorino romanoa (tai parmesanraastetta)



Keitä pasta lähes kypsäksi ja ota talteen noin 3 dl pastan keitinvettä. 


Freesaa mustapippuri voissa ja lisää joukkoon valutettu pasta ja 2 dl keitinvettä. Keitä kokoon muutama minuutti. 


Nosta pannu pois liedeltä ja lisää juusto. Sekoittele, kunnes koostumus on ihanan kermainen. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä. 


Mausta suolalla, ripottele päälle hieman pecorinoa ja tarjoa heti.


Oletko kokeillut tätä klassikkopastaa?