Bistro Sinne, Porvoo


Porvoon päiväretkellä kävimme syömässä Bistro Sinnessä. Kaikesta tämän ravintolan hehkutuksesta huolimatta en ole syönyt Porvoon Sinnessä enkä Helsingissäkään. Taste of Helsingissä olen kuitenkin syönyt Sinnen annoksia.
 

















Lounaan ja päivällisajan välissä ravintolassa oli vain muutamia seurueita lisäksemme. Arvoimme hetken söisimmekö hampurilaiset vai ottaisimmeko menun. Lopulta päädyimme menu Porvoon tilaamiseen, hampurilaistahan saa miltei kirjaimellisesi joka paikassa nykyään. Hyvä valinta menu olikin. Siippa otti lohta, minä kananpoikaa.

Sesongin raaka-aineet maistuivat annoksia, niissä oli todella kesäinen maku.




Menu Porvoo

Marinoitua tomaattia, oman puutarhan kasviksia ja tomaattivaahtoa
Lohta, grillattua purjoa ja beurre blanc-kastiketta
Kukonpoikaa kahdella tavalla, sesongin sieniä ja härkäpapuja
Mustaherukalla maustettu cremé bruleé;


Reippaasti vaahdotettu tomaattivaahto miltei moussemaista ja maukasta, tosin aavistuksen liian suolaista. Pääruoat olivat molemmat maukkaita, oman annokseni gnocchit innostivat itsekin tekemään niitä pitkästä aikaa. Rakastan mustaherukkaa, herukkainen cremé bruleé kruunasi aterian upeasti.




During our Porvoo day trip we had a late lunch at Sinne. Even though this restaurant is very well known and even has a sister restaurant in Helsinki, we had never been there, but had tasted their dishes at Taste of Helsinki.


We pondered between hamburger and menu, but ended up ordering menu. Hamburger is so common that it can be had anywhere.




Menu was bursting with Finnish summer flavours.


Marinated tomato, Sinne grown vegetables and tomato foam
Cockerel in two ways, mushrooms and broad beans
Salmon, grilled leek and beurre blanc sauce
Cremé bruleé seasoned wiht black currant


Bistro Sinne, Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo


Syksy saa odottaa | It's not fall yet

Monet ovat jo heinäkuun lopusta asti todenneet kesän olevan ohi. Minulle elokuu on kuitenkin vielä kesäkuu, ihan kalenterinkin mukaan, vaikkei hellelukemiin enää päästäisikään. Syksy saa vielä odottaa.








Marjaa löytyy vielä pensaista, sukkia ei vielä tarvitse vetää jalkaan,  jäätelö maistuu, rastaatkaan eivät ole syöneet ihan koko kirsikkasatoa. Uuden sadon mansikkaakin saa. Sonata on muuten todella makoisaa.

Onko elokuu teille kesäkuukausi vai oletteko jo syysfiilisissä?

I don't understand the people who already before end July start to tell that summer is over. To me August is strongly still a summer month.

Fall can wait. Berry season is still in full swing. New harvest strawberry is incredibly tasty.


Vadelmavispipuuro | Whipped raspberry semolina pudding

Kuten Insta-tilini seuraajat ovat huomanneet, syömme useimmiten aamiaiseksi tuorepuuroa. Vaikka tuorepuurot ovat joka aamu erilaisia, välillä tekee mieli kuitenkin jotain muuta. Mannaryynejä ostin jo aikoja sitten, mutta vispipuuron tekeminen on vain jäänyt, kunnes pakastimen täyttyessä aloin miettiä mihin kaikkeen voisin käyttää vadelmia, jotka eivät mahdu pakkaseen. Viime vuonnahan tein mm. vadelmaviinietikkaa.




Paras vadelmakausi alkaa vähitellen olla ohi, mutta vadelmavispipuuroon voi käyttää hyvin myös pakastevadelmiakin.

Hunajan määrää voi säädellä maun mukaan. Tein vadelmavispipuuroa aamiaiseksi, enkä halua aamiaispuuroni olevan liian makea.

Vadelmavispipuuro

5 dl vettä
100 g vadelmia
1 dl mannasuurimoita

2 rl hunajaa
ripaus suolaa



Kiehauta vesi. Lisää kattilaan vadelmat, suola sekä mannasuurimot hyvin vispaten. Anna kypsyä keskilämöllä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Ota pois levyltä, anna hautua kattilassa kannen alla vielä 5 min. Sekoita hunaja puuron joukkoon. Voit lisätä hunajan määrää jos kaipaat enemmän makeutusta. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.


Vispipuurossa on selkeästi lapsuusvuosien makua, vaikka äitini taisikin tehdä ne enimmäkseen puolukasta.






My Instagram followers have found out that we eat mostly eat overnight oats for breakfast. Sometimes I am still craving for something else. Semolina I bought a long time ago, but haven't made the whipped semolina pudding I remember so well form my childhood.


The best raspberry season is soon over, but you can also use frozen raspberries.


Quantity of honey can be adjusted according to taste. I did whipped pudding for breakfast, and I do not want to my breakfast to be too sweet.



Whipped raspberry semolina pudding



5 dl water

100 g raspberries

1 dl semolina

2 tablespoons honey

a pinch of salt





Boil the water. Add  raspberries, salt and semolina in saucepan and whip well. Let boil on medium heat of about 5 minutes. Take off from heat, let brew a pot under the lid for another 5 min. Mix in honey. You can increase the quantiy of honey if you want pudding to be sweeter. Let the pudding cool. Beat cooled pudding with electric mixer until creamy.